Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Aangevallen door een leeuw

Ashleyy2301
5 jaar geleden

Hallo,

Ik heb nu voor de tweede keer een zelfde soort nachtmerrie/droom.

Het begon dat ik in een winkelcentrum was en er een mannetjes leeuw op de roltrap sliep en ik er zachtjes voorbij liep zodat hij niet wakker werd. Daarna was ik opeens in de dierentuin en liep er een tijger los en een vrouwtjes en een mannetjes leeuw ook los. Sommige mensen bleven rustig staan en ze liepen gewoon rustig langs de mens. Maar toen ik weg wou lopen kwam de vrouwtjesleeuw achter mij aan en wou ze mijn spullen afpakken toen had de dierverzorger me geholpen en was het rustig. Daarna kwam ze weer achter mij aan en rende ik een soort van schoonmaak hok naar binnen. En deed ik zo snel mogelijk de deur op slot maar er zat een grote spleet nog onder de deur dus de leeuw kon zijn poten er door heen doen om mij te kunnen grijpen. Later kwam de grote mannetjesleeuw eraan en beukte tegen de deur en graaide met zijn poten om mij te pakken. Ik schreeuwde om hulp maar niemand hoorde me. Ik zette er plastic bakken voor zodat hij me niet meer kon grijpen maar dat mislukte want hij verslinde zo die bakken. Na lang geschreeuw om hulp stonden er achter de deur schoonmaaksters en die hielpen me voordat de leeuw me kon pakken. En toen ze me wouden helpen en ik boos en huilend schreeuwde dat ik al een uur voor hulp aan het roepen was schrok ik wakker. Ik heb een keer eerder gedroomd dat ik achtervolgt wordt door leeuwen.

Ik hoop dat iemand weet wat dit kan betekenen want ik ben er erg benieuwd naar.. zijn niet zulke fijne dromen namelijk..

Alvast bedankt :)

5 jaar geleden

Hai Ashley,
Je droom is in ieder geval door mij gelezen. Alleen vanmiddag had ik er geen tijd voor om me erin te verdiepen. Ik gooi mijn gevoel (intuïtie, maar onderbouwd) er ook vaak in. Leef me in.
Vanavond heb ik er tijd voor. Misschien dat Sheherazade en/of Dunja er momenteel naar kunnen kijken.

Groetjes, Esme

5 jaar geleden

De leeuw staat voor kracht, trots, energie, sterkte, wilskracht, leider, familiegeest en zonnegod. Maar in deze droom staat het als een soort monster. Het is een katachtige (net als de tijger) en staat voor de vrouwelijke energie. Het is alsof de vrouwelijke natuur onderdrukt wordt, want de dierenverzorgster tempert de vrouwtjesleeuw.

Het schoonmaakhok staat voor nieuwe en schone kansen. Het mannelijke overheerst hier. Het lijkt op een natuur dat je niet kan accepteren.

5 jaar geleden
Beheerder

Overal leeuwen en beren zien? Angsten.
De Leeuw op de trap verhindert je te klimmen.

De angsten komen toch het hokje in.

Typisch dat het schoonmaaksters zijn, zou het met opruimen en verwerken te maken hebben?1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Sheherazade.

5 jaar geleden

Ja Sheherazade, dat had ik in de eerst instantie ook...beren op de weg zien.

5 jaar geleden
Beheerder

"Toevallig" zat ik voordien even naar aanvallen van leeuwen en beren te kijken.
Dat noem ik nou synchroniciteit.1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Sheherazade.

5 jaar geleden

Hi, hi, dat is leuk Sheherazade. Dan kun je het natuur beter weergeven. Toevalligheid is voor mij soms vaag.

5 jaar geleden
Beheerder

Oh nog zo een.
Je moet geen slapende leeuwen wakker maken Haha. Hap hap.

De dieren en de dierentuin staan ook voor driften.1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Sheherazade.

5 jaar geleden

Het winkelcentrum heeft te maken met het maken van keuzes. Het houdt in dat je op zoek bent naar ideeën en verbeteringen. En dat je dingen ten positieve wilt veranderen. Een roltrap is een manier van voortbewegen die jou geen moeite kost en je toch naar je doel brengt. Ik weet niet of je de roltrap ook daadwerkelijk gebruikt of dat de leeuw in de weg ligt en je de roltrap niet kunt gebruiken?
Een leeuw is een wild dier en moeilijk te temmen. En het kan staan voor emoties die moeilijk te bedwingen zijn.
De leeuwen lijken jouw zwakke plek te hebben gevonden, want de andere mensen laten ze met rust. Het kan zijn dat je in het dagelijkse leven worstelt met emoties zoals boosheid en misschien soms te snel uithaalt naar andere mensen. Of dat je het gevoel hebt dat mensen jou moeten hebben en je dwarszitten. Zoals de vrouwtjes leeuw die je spullen wil afpakken.

Ashleyy2301
5 jaar geleden

Heel erg bedankt voor jullie uitleg! Daar kan ik wel wat mee :)

Soso
5 jaar geleden

Hallo allemaal, ben net wakker door mijn angstige droom/nachtmerrie.

Ik heb het nu een aantal keer zo een soort droom gezien. Aangevallen worden door een leeuw.

Maar ik word altijd net niet gepakt og ik word wakker. Word met veel angst wakker.

Deze keer liep ik met andere mensen die ik kende maar nu niet meer weet wie het waren. We liepen in een straat waar ik als kind door die straat naar school ging. Het keek verlaten en veel doode bladen of doode gras op de grond wat ik raar vond. In eens waren in een park. Ik liep voorop met mijn klein zoontje. Ineens zag ik een leeuw in het water soort van baderen. Ik ging bukken. En zei tegen de rest stil te zijn en zich te verstoppen. Maar de leeuw zag mij. En rende naar me toe. Ik probeer weg te rennen. Maar hij sprong boven mij heen naar een ander persoon. Ik rende weg met mijn zoontje. Zag bomen, ik dacht shit ze zijn hoog ik kan niet klimmen. Ik zag ondertussen andere dieren. En daarna heel raar een rijtjeswoningen. Ze waren wel verlaten. Toen ben ik met mijn zoontje in een huis binnen gegaan km ons te verstoppen. De die huis had wel grote glazen ramen. Ik ze mijn zoontje in een hoekje en ging denken de leeuw gaat ons zien. Ik moet de gordijnen dicht doen. Maar ik werd wakker. Denk door mijn hoge hartslag. Kan iemand me helpen. Wat betekent dit. Ik droom nu paar keer achter elkaar steeds anders aangevallen te worden. Maar ik word nooit gepakt.

5 jaar geleden
Beheerder

De droom doet mij denken aan een parabel.
Een leeuw groeide op tussen de lammetjes en schapen.
Hij had zelfs geleerd te blaten.
Op een dag ging hij drinken aan een vijver en zag zijn spiegelbeeld
Hij schrok en uitte een krachtig gebrul

Hij herkende zijn ware Zelf.

De leeuw staat voor moed en weerbaarheid. Hij is een zonnesymbool. Manen/ Zonne-corona.
Jij ziet overal gevaren (leeuwen en beren).
Maar de Leeuw kan een grote kracht inhouden.
Bovendien valt hij je niet aan maar springt over je heen.
De Leeuw is niet bang uitgevallen.

De verdere situatie wijst op dorheid, geen leven, verwaarloosde delen, pleinvrees enz.
In plaats van een gevaar kan de Leeuw een totemdier zijn.
Hij is dan een van de uitingen van de animus als archetype.

5 jaar geleden

Je gaat op in de menigte. Vroegere tijden herleven en het kind in je herinneren naar de oude school. Het symboliseert al het oude wat je geleerd hebt.
Je kleinzoontje staat voor nieuwe avonturen en als tegenpool de dode bladeren en gras wat staat voor vergankelijkheid en cyclus.

In de tarot staat de leeuw voor kracht. Je probeert weg te rennen. Hiermee ga je het één en ander uit de weg. Door zelfacceptatie word men sterker. Met liefde en vertrouwen in jezelf breng je het innerlijke beest van angsten, driften en woede tot rust. Daardoor win je aan kalmte en zelfvertrouwen. Moed en Hartstocht.

De bomen staan voor aarden. Het duidt tevens op kracht en stabiliteit. Je bent geconcentreerd op persoonlijke ontwikkeling. Alleen de boom gebruik je als toevluchtsoord. Je hebt daarboven wel een andere visie. Wat overzichtelijker, maar bangig, vluchtend voor de dieren (oergedrag).

Het huis ben jezelf. Je ziel en lichaam. Je bent niet open en verstopt je daar ook. Voel je je in werkelijkheid ook een beetje verlaten en eenzaam?