Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Nachtmerries

6 jaar geleden

Hoi,
Laatste tijd heb ik erg last van nachtmerries, en vreemde dromen. 'S ochtends word ik uitgeput wakker, terwijl ik ruim 9 uur slaap. Overdag ben ik prikkelbaar, chagrijnig, en kan mij moeilijk concentreren. Ik probeer er wel eens over te praten met m'n vriendinnen, en die zeggen dat ik geen enge films meer moet kijken. Ik kijk eigenlijk nauwelijks geen enge films, ik volg nu wel een spannende serie maar mijn nachtmerries gaan heel ergens anders over. Ze voelen heel echt aan, en soms denk ik ook dat ik het echt heb meegemaakt. Ik droomde dat ik mijn eigen polsen doorsneed, en 's ochtends werd ik wakker met krassen of mijn polsen.

Voorbeeld:
Ik liep door een afgelegen steeg, ik was alleen. Aan het eind van de straat stonden mensen met hun rug naar mij toe gekeerd. Ze praatten in een vreemde taal, en het leek alsof ze iemand aanmoedigden. Ik liep er op af, en wurmde mij tussen de mensen door. Ik keek de zelfde kant op als die mensen, daar stonden twee groepen mensen. De ene groep was zwart gekleed, en de andere rood. Ze schreeuwde tegen elkaar. Aan de kant van zwart stond ook nog een rij toeschouwers. Er werd afgeteld. 3..2...1 De mannen renden op elkaar af, en sloegen elkaar. Er werd op een soort trommel geslagen en iedereen stond stil. Ze draaiden zich om, en keken allemaal mijn kant op. Ik draaide mij ook om, en er stond niemand achter mij. Ze keken naar mij. Iedereen had opeens wapens vast. Ze bleven steeds iets roepen, ik weet niet precies meer wat. De mensen leken net robots, ze stapte allemaal op mij af. Toen schrok ik wakker.

Wat moet ik doen?

6 jaar geleden

Een steeg heeft niet veel speelruimte in de breedte van het pad. Het is daarom opletten voor als je in de steeg gedreven wordt. De mensen keren je de rug toe. Maar waarom? Is het omdat jij ze niet kan begrijpen en wederzijds dit ook het geval is? In deze droom staat zwart voor schaduwkanten en rood voor vuur, geweld en temperament. De mensen bleken robots. Een robot heeft geen gevoel en draait op routine. Het kan zijn dat je in je in de echte wereld kampt met een routine waar je geen voldoening uit kan halen.

6 jaar geleden
Beheerder

Een steeg is net als een tunnel zonder zijzicht, je kunt geen kant op.
Een steeg (Sackgasse) is vaak een doodlopende straat of patstelling in je leven.
Blikvernauwing inperking.

Zwart en rood met wit vormden in de vroegere alchemie die drie belangrijke kleuren in het poces.
Hier wordt wit niet genoemd, maar dat zou jijzelf kunnen zijn?
Wit in de zin van rein of zuiver, maar soms ook naief.

De droom geeft een ritueel aan met de trom.
Als tinnen soldaatjes.
Maar wie roert hier de trom?

Het lijkt wel of er gekonkeld wordt.

Maar waarom is het onbewuste zo vijandig, ook tegen jou?

Mannen gaan eerder op in agressie dan dialoog voeren.
Dat is natuurlijk primitief en daarmee los je nooit iets op integendeel.
Jij zou de middelaar kunnen zijn tussen de strijdende partijen, want inderdaad, gevoel hebben ze niet, tenzij wraak.

Toen Percival (naar Wolfram Von Eschenbach) tijdens zijn lange queeste eens tot rust kwam, vielen er naast zijn paard drie druppels bloed in de sneeuw. Toen herinnerde hij zich de graalburcht en de schoonheid van Blanchefleur. (Witte/reine bloem)
Dit thema kwam vaker voor in de mythe rond de graal.