Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Vast in een gebouw

Michonne
10 jaar geleden

Ik droom steeds vaker dat ik vast zit in een gebouw. Eerst was het om zombies die er ook inzaten, waarbij ik door het gebouw zwierf dat verder verlaten was, maar nergens was een uitweg. Ik kon omhoog en omlaag, maar sommige dingen eindigden in het donker. Een trap waar het licht uit was, een gang waar het licht uit was, zulke dingen.
Nu droomde ik weer over het gebouw, maar ineens stond er een goede vriendin van me die vertelde dat we er niet uit konden. De enige uitweg was opnieuw een trap die in het donker eindigde of een gang die in het donker eindigde. Op dat moment was het ineens niet meer verlaten en kwamen er stromen met dokters en patiƫnten uit een lift, waarvoor wij ons verborgen. Ineens was er een almachtig persoon (ik weet niet of iemand 'Q' kent van Star Trek, soortgelijk daaraan dus) en die maakte die vriendin ziek. We moesten elkaar de waarheid vertellen anders zou ze eraan sterven. Maar we konden beide die betreft waarheid uitspreken. Op een bepaald punt in de droom zag ik aan de andere kant van een raam mensen, waarna ik er een stoel tegenaan gooide, maar het werkte niet, ik was nog steeds alleen met die persoon en mijn zieke vriendin. Ik heb echt geen idee wat het betekent en die lege gebouwen blijven mijn dromen achtervolgen.

10 jaar geleden

Hoi

Deze droom gaat over je zelf.

Het gebouw staat voor zowel het lichaam als het zelf. Hoe hoog je je bevindt in het gebouw, is een teken voor toenemend bewustzijn en intellect. Als je in de lagere gedeeltes van het gebouw bent, is dit een verwijzing naar een meer primitieve houding en sexualiteit.


Droom je dat je de trap omhoog loopt, dan staat dit voor een verbetering van je sociale of financiƫle status.

Loop je in je droom de trap af, dan dien je een oud probleem of oud verdriet te verwerken.

Droom je dat je naar de dokter gaat, dan heb je zelf het gevoel dat het niet helemaal goed met je gaat. Je onderbewuste vraagt om je aandacht, want ergens zit je niet lekker in je vel.

Als je door een raam kijkt, dan staat dit voor inzichten en je houding in het leven. Wat je ziet (of het positief of negatief is), geeft weer hoe optimistisch of pessimistisch je in het algemeen bent.

Ik denk dat die vriendin een deel van je zelf is en dat het tijd wordt dat om naar je zelf te kijken naar de problemen die je hebt en daar wat aan proberen te doen.

Groeten Hans.

sepi
10 jaar geleden

hi hi ik droomede dat ik jarig ben en dat ik een heel groote feest heb gegeven waar alle familie bij waren zelfs mensen die niet meer zijn die all overleden zijn en ik had angst dat ik zou te laat bij bezoekers zijn daar door deed ik op mijn oude makup weer op maaken tot dat ik meer tijd had om eerder bij bezoekers aan komen en had iedereen zwart maar heel nete keleren aan ik ben erg beneuwd wat die droom betekent!!!!