Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ouders overleden in droom

8 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ik heb vannacht een hele nare droom gehad. In mijn droom gingen mijn vader en moeder dood. Mijn vader overleed eerst en later mijn moeder. Ik was heel erg verdrietig en kon alleen maar huilen. Het is me niet bekend waaraan mijn ouders doodgingen. Mijn vriendinnen troostten me weinig en werden eigenlijk een beetje moe van mijn gehuil. Aan het einde van de droom was ik zo verdrietig dat ik hoopte dat het een droom was en ik wakker zou worden, toen werd ik wakker.

Weet iemand wat dit betekent?

Groetjes Marije

8 jaar geleden

Hoi Marije.

Komen je ouders in je droom voor, dan staat dit voor kracht, bescherming en liefde en die gaan dood, het lijkt wel of je zelf je probemen op moet lossen.

Als je vrienden in je droom voorkomen, dan staat dit voor aspecten van je persoonlijkheid die je aan het ontwikkelen bent, kijk wat voor aspecten dat zijn, misschien moet je wat beter je best doen.

Droom je dat je aan het dromen bent, dan staat dit voor ongerustheid en piekeren. Je maakt je veel zorgen om een situatie waar je op dit moment in zit.

Groeten hans.

Jacqueline Voskuil
8 jaar geleden

Hallo Marije,

Dromen over de dood heeft vaak te maken met dat je de moed moet hebben om door te gaan en/of los te laten.
Je verliest je vader en moeder in de droom. Ik heb sterk het idee dat het niet jouw ouders zijn maar de Wijze oude man en Wijze oude vrouw. Het is de wijsheid in de mannelijke kracht als doorzettingsvermogen en de vrouwelijke kracht als verzorging. Deze wijsheid zit in jou. Yes. Er zit ergens diep verborgen in jou veel doorzettingsvermogen en de kracht om voor jezelf en een ander te zorgen. Huilen is positief. Het betekent dat je loslaat. In je droom troosten je vriendinnen je weinig en werden eigenlijk een beetje moe van je gehuil. Weet je wat dit betekent? Je vriendinnen zijn delen van jou. Het zijn delen die je niet wilt of kunt zien ( je zogenaamde Schaduw). Ze troosten je haast niet. Kan het zijn dat dat je in het dagelijkse leven (een beetje) moe bent om los te laten? Dat je het (een beetje) gehad hebt met doorzetten? Het zou denk ik fijn zijn voor je om eens in het dagelijkse leven te 'zien' dat er eens iets leuks gebeurt. Je hoopt als ware dat wat je nu mee maakt of wat je hebt mee gemaakt dat dat eens over is. Dat er weer eens nieuwe en leuke dingen gebeuren.
Ik hoop het natuurlijk echt voor je. Weet in ieder geval dat je de wijsheid van doorzettingsvermogen en daadkracht bezit en dat je wijsheid van verzorging op heel veel fronten voor jezelf kan inzetten. Goed van jou!
Ik hoop dat je wat aan mijn droomuitleg hebt en ik wens je heel veel succes en geluk in alles wat je doet.
Vriendelijke groet Jacqueline Voskuil.

8 jaar geleden

Hallo

Vannacht droomde ik dat mijn moeder mij smste met de vraag als ik het gas aan had laten staan, eerst wou ik haar terug smsen dat ik het niet was omdat ik al een paar weken niet op bezoek ben geweest, maar die sms heb ik niet verstuurd, ik besloot haar te bellen, later stuurde ze me een foto waarop te zien was dat het glas van de oven gesprongen was, en de knoppen beschadigd, terwijl ik haar aan de telefoon had begon het heel luid te onweren, en later hoorde ik niks meer, ik bleef aan de telefoon en haar naam zeggen, maar een antwoord bleef uit, later zag ik op de tv over een blikseminslag, en dat een paar onbekende mensen gewond waren geraakt, waaronder dus mijn moeder, terwijl ik die beelden zag, bleef ik haar naam zeggen over de telefoon, in de hoop dat zij niet degene op de foto zou zijn, toen werd ik wakker

Deze discussie is gesloten.