Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Meisje met groot mes

Jessica1983
8 jaar geleden

Hoi,

Ik heb een terugkerende droom en nu ook evaluerende droom waarvan ik de betekenis niet begrijp.
Ik ben bekend met dromen, voorspellende dromen, terugkerende dromen, reeks-dromen.
Normaal gezien begrijp ik de betekenis goed, maar ik heb nu een terugkerende droom die ik helaas niet begrijp.
Hij komt terug met maanden ertussen en is nu ook aan het veranderen in kleine details;

Ik droom dat ik op een pleintje buiten sta, er komt een klein en dun meisje naar mij toe. Ze heeft zwarte slecht verzorgde haren en zwarte kleding aan. Ze is hooguit 12 jaar. Ik kan haar gezicht niet zien want haar haar hangt voor haar gezicht en ze kijkt naar de grond. Ze loopt alsof ze dronken is en heeft een groot mes in haar rechter hand. Het mes lijkt op meer op een dolk of een zwaard zo groot (40 centimeter lang)

Het meisje praat tegen mij, ze zoekt mijn hulp. Een man die rechts uit mijn gezichtsveld staat roept dat ze drugsverslaaft is. Ik ben bang omdat het meisje heel labiel is en een erg groot mes vast heeft dat in haar hand bungelt. Ik ren weg en het meisje is boos en vloekt en tiert mij na. Ik voel me schuldig dat ik haar niet help maar ben te bang om in haar buurt te blijven.

Eergisteren heb ik deze droom weer gehad maar na ongeveer 4 keer is hij nu in kleine details veranderd.
Ten eerste heeft het meisje dit keer haar wjsvinger afgesneden (dit was al gebeurd voordat ik haar zag) Haar hand en het mes nu onder het bloed. Het mes houd ze vast met haar middel en ringvinger en pink.
Ten tweede krijg ik het meisje nu ook te spreken, en vraag haar of ze pijn heeft. Ze antwoord met een beetje.
De derde vrandering is dat, nadat de man rechts van mij, mij heeft verteld dat ze een verslaafde is, ik schuin tegenover mij mijn vriend zie ik hem zeg dat ik het eng vind en wij nu beide, bang, hand in hand wegrennen.
En de laatste verandering is dat het meisje nu ook achter ons aan komt, vloekend en tierend. Ze houd halfverwege op omdat ze het niet volhoud.

Kan iemand mij misschien helpen met de uitleg van deze droom?
Het houd me erg bezig!

Liefs Jessica

8 jaar geleden

oke dit is hoe ik het voel en interpreteer

het meisje kan jouw schaduw kant zijn, een kant van jou die je onderdrukt hebt en nu op neutraal terrein, buiten op het pleintje, met jouw in contact wilt komen. De man , die voor een verstandelijk deel/het denken staat, heeft gezien zijn locatie rechts van jou, waarschijnlijk veel kracht heeft.
Hij roept , hij beschuldigd haar voor drugsverslaafde.
Met andere woorden.. een deel van jou beschuldigt een ander deel ervan verslaafd te zijn aan een bepaald patroon of gedrag.

De leeftijd van het meisje kan heel goed het begin zijn van het ongewenste gedrag/patroon overigens. Dus wat is er in jouw gebeurt toen je 12 was?

Het meisje/deel van jou zit met zichzelf in de knoop en word door jou niet (h)erkent. Dus nu rent ze jou achterna , zij wilt gehoord en gezien worden. Zolang jij er voor wegrent word zij sterker en zullen je dromen heftiger worden.

De angst die jij ervaart voor haar is in werkelijkheid de angst die je hebt voor het onderdrukte gedrag. Zo mag ik niet zijn... Dat ben ik niet... En iedereen heeft schaduwkanten, En we drukken ze vaak weg het onderbewuste in. Totdat ze geheeld willen worden , dan komen ze bij je aankloppen

Het meisje heeft een groot mes, daarmee wilt ze zelf ongewenste delen afsnijden. (destructief gedrag?)
Puur op mijn 1e ingeving afgaande: De wijsvinger die ze er afgesneden heeft is de vinger waar ze mee naar andere heeft gewezen beschuldigd heeft.
Let op, ik kan er helemaal naast zitten maar, dit is mijn associatie er mee.

Ik zie in de dromen dat jij waarschijnlijk wel weet waar het over gaat, dat jij wel weet waar zij voor staat.
Dit door het feit dat jij met haar contact hebt. (het vragen van de pijn en antwoord krijgen).

Jouw vriend staat weer voor een ander mannelijk deel in jou, geassocieerd met denken of kracht of wat dan ook waarmee jij jouw vriend associeert . Het feit dat hij schuin tegenover jouw staat geeft mij de indruk dat hij geen goede raadgever is. (scheve verhoudingen)> Begrijp me niet verkeerd, ik bedoel niet dat hij in het echt niet een goede raadgever is. Hij representeert een deel van jouw wat je onderbewuste herkent in jouw echte vriend.

Samen met hem vlucht je voor haar.
Met andere woorden.. Je benaderd je probleem met je verstand om het een plek te willen geven maar, relativeren daar los je het probleem niet mee op . Je dempt het er alleen mee , zodat ze later weer in je droom kan verschijnen.

Ik ben heel benieuw wat je er van vind,
Ik geef toe dat ik dit een lastige droom vond om te interpreteren

Groeten jan2 keer bewerkt. De laatste keer was 8 jaar geleden door jan123.