Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

nachtmerrie over wolven

jana
10 jaar geleden

Hallo,

Ik heb de laatste tijd heel erg vaak nachtmerries en een daar van kan ik me heel goed herrineren.

Ik liep met een aantal andere mensen rond in een soort van grote ijzeren kooi. het was niet een ruimte maar eerder een hele constructies van gangen en verschillende kleinere ruimtes met deuren erin. er hingen ook botten in met nog vlees of iets in die aard aan. we moesten blijkbaar een of ander probleem met wolven oplossen die de mensen die er in de buurt woonde bedreigde. We overlegde even wat we zouden doen en besloten dat het ons het beste leek als we die wolven zouden opsluiten in die 'kooi'. we legden er dus nog wat extra vlees enzo in en klommen toen over de kooi heen... als we er net over waren, hadden we nog net de tijd om ons te verstoppen in het bos dat er achter ligt. ik ga samen met iemand in een kuil liggen en op dat moment horen we dat de wolven op de kooi komen afgelopen. op datzelfde moment kijk ik naar de grond van het bos en besef dat daar ook allerlei resten van botjes en vlees liggen en ik bedenk dat het niet logisch zou zijn als die wolven in de kooi blijven zitten. en dan lopen de wolven inderdaad het bos in. ze lopen de richting uit van de kuil waar ik en de andere persoon zitten en twee andere wolven lopen achter een derde persoon aan. ik heb op dat moment geen idee waar iedereen is. ik hoor een wolf dichterbij komen. hij staat op een bepaald moment echt 2 meter naast mij, maar hij ruikt alleen maar en ik probeer zo stil mogelijk te blijven liggen. ik word welk met de seconde banger en de wolf lijkt kwader te worden als ik banger word. hij begint dan te grommen en net dan word ik wakker.

ik vond het echt een heel rare droom, weet iemand misschien wat dit zou kunnen betekenen?

alvast bedankt :)

x Jana

10 jaar geleden

oke,

de stukken vlees en bot is dus het aas voor de wolven . De wolven zijn instincten in jou.
Jij loopt met een aantal mensen/ meerdere delen van jouw persoonlijkheid in een kooi

Je hebt jezelf dus in een gesloten situatie gezet. De reden is dat jij een of ander natuurlijk proces/instinct aan het onderdrukken bent.

Wolven zijn instincten in jou die door delen van je persoonlijkheid onderdrukt worden. Je wilt ze graag vangen omdat ze voor overlast zorgen. Wie gaat er hier winnen denk je ? Overal ligt aas wat ze blijft aantrekken.
Je bent dus bezig om je natuurlijke instincten te onderdrukken. Door dat te doen sluit je jezelf op in een kooi , letterlijk en figuurlijk. Dat illustreert het onderbewuste

Je gaat met het aas aan de gang, hoe kun je ze in die kooi krijgen ? Dan besef je dat in het bos (bos staat trouwens voor een groei periode) nog veel meer aas te vinden is voor ze. Je kunt ze niet vangen en onderdrukken, als je dat doet worden ze alleen nog maar meer bozer en agressiever.

Je relativeert dus. Dat is een stap in het groei proces. Maar , relativeren hoort bij het verstand , bij de menselijk karakters in jouw droom , niet bij de wolven. Zij realtiveren niet, zij doen alleen maar, zij volgen hun natuurlijke kant.

We zijn allemaal niet perfect en mogen leren. Dus jij verstopt je in een kuil voor je instincten. Zodra jij bang word voor ze worden zij bozer. Zij willen dus geaccepteerd worden en naast de mens leven?

Waar de wolf in jouw voor staat is alleen maar door jou uit te leggen.
Samengevat gaat het er hier om dat jij al aan het relativeren bent ,en dat het proces van accepteren nog in gang gezet mag gaan worden. Het beseft van het is kansloos om in verzet te gaan is er . Dat is al een grote stap
Je kan niet verzetten tegen je gevoel. Dat is als zwemmen tegen de rivier in .

Het aas beeld naar mijn idee een tactiek uit waarmee je je natuurlijke instincten/gevoelens probeert te "vangen".
Het beeld uit dat er momenteel genoeg aas in jouw leven om je natuurlijke kant naar boven te laten komen
Accepteren is het toverwoord wat ik hierbij voel.

Groeten Jan



je probeert het af te schuiven op de wolven



2 keer bewerkt. De laatste keer was 10 jaar geleden door jan123.