Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Haai in zwembad

4 oktober 2013

Hallo,

door de jaren heen heb ik af en toe een droom die ik steeds opnieuw krijg en altijd exact hetzelfde. Het gaat als volgt:

ik sta aan de rand van een zwembad en val er plots in, waardoor ik in paniek geraak. Dan besef ik dat er een haai in het water zit en dan opeens zie ik de haai die me probeert op te eten en net voordat hij zijn bek toe doet zeg ik tegen mezelf in mijn droom 'Ik ben aan het slapen en als ik 2x 'mama!' roep dan word ik wakker' en elke keer opnieuw zeg ik dat tegen mezelf. Dus net voordat de haai zijn bek toe doet roep ik 2x 'mama!' en word ik na de tweede keer altijd wakker.

Iemand enig idee of dit een speciale betekenis heeft of is dit een gewone droom?

12 oktober 2013

Hoi Isheria

Een vol zwembad staat voor een gezond emotioneel leven.

Droom je dat je in paniek raakt, dan heb je het gevoel dat je de controle in je leven kwijt bent. Het kan zijn dat je je machteloos voelt of dat je geen duidelijke beslissing kunt maken.

Een haai in je droom staat voor iemand die je hebberig en koud vindt.

Omdat het hierbij ook om jezelf kan gaan, kan deze droom ook betekenen dat je kwaad op jezelf of anderen bent

De moeder in je droom kan ook de kracht in jezelf symboliseren die je voortstuwt en inspireert. Het is de intuïtie en kennis die diep in jezelf huist.

Het lijkt wel of je voor een probeem staat wat je niet aan kan, maar bedenkt dat je kracht genoeg hebt om dat of die problemen te overwinnen.

Groeten Hans.