Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Moeder overlijd in droom

Marissa89
8 jaar geleden

In mijn droom overleed mijn moeder, ik was hier uiteraard erg verdrietig door.
Ik heb een slechte band met mijn broer, in mijn droom zei hij een psycholoog te willen bezoeken voor hulp (in het echte leven zou hij zoiets nooit doen, hoeft ook niet aangezien hij geen psychologische problemen heeft) en huilde we beide en omhelsden we elkaar (wat we nog nooit gedaan hebben in het echt).
Zou iemand weten wat dit kan betekenen? De laatste tijd denk ik veel na over de invloed die mijn moeder op mij heeft. Ik maak eigenlijk nooit besluiten zonder haar, en als ik een beslissing neem en mijn moeder is het er achteraf niet mee eens, dan kom ik terug op die beslissing. De slechte band met mijn broer heb ik geaccepteerd en denk daar weinig meer over na.
De droom heb ik eergisteren gehad en denk er nu nog steeds over na, vandaar dat ik hier vraag of iemand me hierbij kan helpen.

8 jaar geleden

Hoi Marissa89

Een moeder in je droom roept vaak sterke emoties op. Een droom over je moeder kan gaan over een probleem of zorgen die je hebt, die te maken hebben met je moeder.

De moeder in je droom kan ook de kracht in jezelf symboliseren die je voortstuwt en inspireert. Het is de intuïtie en kennis die diep in jezelf huist.

Als je droomt dat iemand waarvan je houdt dood gaat, dan zou je graag een eigenschap van die persoon willen hebben. Ga voor jezelf na wat deze persoon speciaal maakt of wat je aan hem leuk vindt. Die eigenschap ontbreekt in je eigen relaties of je situatie.

( en huilde we beide en omhelsden we elkaar (wat we nog nooit gedaan hebben in het echt).

Wat denk je zelf wat deze droom voor kou zou kunnen betekenen?

Groeten Hans.