Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Spiegelbeeld vertelde dat ik dood ga

Jennifer87
9 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ik heb weleens nachtmerries, sterker nog, ik ben niet anders gewent maar 2 dagen geleden had ik een droom/nachtmerrie die blijft hangen. Ik wil hierbij aanvullen dat, voor zover ik weet, ik in goede gezondheid verkeer. Geen ziektes onder de leden heb en een redelijk sterk immuun systeem heb.

Ik droomde dat ik voor een spiegel stond/zat. Mijn spiegelbeeld bewoog niet mee met de bewegingen die ik maakte. Ik had een gesprek met mijn spiegelbeeld waarvan ik de details niet meer herinner. Wat ik mij wel herinner is dat gegeven moment mijn hoofd, in het spiegelbeeld, begon te veranderen in "de dood". Zwarte capouchon op mijn hoofd en gezicht als skelet, alsof het gemaakt was in een special effect programma. Ik vroeg aan mijn spiegelbeeld: "Gaat er binnenkort iemand dood?" Er werd ja geknikt. Toen ik schrok, wees ik naar degene die naast me stond (ik weet niet meer wie dat is) en mijn spiegelbeeld schudde met haar vinger en wees naar mij. Ik vroeg: "Ga ik dood?". En er werd ja geschud... Normaal word ik bang maar nu zei ik heel droog in mijn droom: "Ja, ooit... Ooit ga ik dood ja." Misschien om mijzelf te troosten voor de angst die ik voel om dood te gaan. Mijn spiegelbeeld veranderde weer in mij en bewoog weer niet mee met de bewegingen die ik maakte, en bleef me aanstaren. Ik kreeg de achterkant van mijzelf te zien en het viel mij ineens op dat het niet mijn haardracht is... Slecht geblondeerd haar met bruine streken erdoorheen, een grove slag erin en dat was voor mij alleen herkenbaar als het haar van een dierbare van mij die heel dichtbij staat.

Daarna kreeg ik op een sticker een code van dat spiegelbeeld en moest in een bouwmarkt het juiste artikel erbij zoeken. Ik moest een opdracht uitvoeren, maar ik besloot gegeven moment die sticker weg te gooien met die code erop waardoor ik een beetje in paniek raakte in mijn droom. Deze laatste alinea hou ik bewust kort want het gaat mij om de eerste alinea.

Ik hoop dat iemand mij een beetje kan helpen met deze droom want hij blijft maar hangen...

Groetjes Jennifer

9 jaar geleden

hoi jennifer,

Het kan misschien zijn dat je bang bent om dood te gaan.
En dat je er aan herrinerd word in je droom.
Dus eerlijk gezegt is er niet veel aan de hand denk ik.

hopelijk heb ik je een beetje geholpen;)
Gr jongenzondernaam1 keer bewerkt. De laatste keer was 9 jaar geleden door jongenzondernaam.

Jennifer87
9 jaar geleden

Hoi,

Dat kan heel goed kloppen. Ik zie al vanaf oktober vorig jaar elke dag, en dat is misschien bijgeloof, elke dag 16-06 op mn tel, computer, waar dan ook. Maar dat is mijn verjaardag.

Ik ben idd bang voor de dood, iets waar je niet bang voor zou moeten zijn maar de angst blijft... Ik heb veel aan jouw antwoord want dat bevestigd wat ik ook al dacht.

Dankjewel.

xx Jennifer

9 jaar geleden

Hoi Jennifer87

Een spiegel in je droom staat voor je innerlijk.

Komt je eigen spiegelbeeld in je droom voor, dan staat dit voor je ware ik. Het is tijd om je blik naar binnen te richten.

Je spiegelbeeld kan ook staan voor het beeld dat je neer wilt zetten van jezelf tegenover anderen.


Een droom over de dood is niet per sé een slecht teken. De dood staat namelijk voor het einde van iets en dit kan ook positief zijn.

Je eigen dood staat voor vernieuwing en voor het afsluiten van een periode.

De gene die naast je stond dat was je eigen ik je jeugd, die niet kon groeien.

Komt er een sticker in je droom voor, dan klamp je je vast aan je jeugd. Kijk voor de verdere betekenis van je droom ook naar het plaatje op de sticker om duidelijker te krijgen welk aspect je niet loslaat.

Wanneer je over een markt droomt, dan heb je er behoefte aan om gekoesterd te worden. Je hebt een fysieke of emotionele behoefte die niet vervult wordt.

Zo maar een paar stmbolen uit je droom en wat zij kunnen betekenen.

Ik denk dat deze droom jou zeggen wil, blijf niet in het verleden vast zitten, die is dood, wat je je droom nog mee zeggen wil blijf niet stil staan en lees dit verhaal nog eens een paar maal goed door en je weet dat wat jou behoefte gaat worden, dat is aandacht en liefde en wat je verder in zo,n bouwmarkt te vinden, je kan gewoon uitzoeken wat je nodig hebt en wat je daarvoor betalen moet is je jeugd loslaten, dat kan wel angstig zijn, het oude vertrouwde los laten, maar er zit niets anders op.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten Hans.