Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Lichamelijke klachten door dromen

EstherrM
9 jaar geleden

Hallo!

Ik heb al verschillende dromen gehad over mijn vader. Mijn vader en ik hebben al een lange periode geen contact meer door problemen in het verleden. Ik heb het hier nog steeds (vaak onbewust) wel moeite mee en ik zie dit terug in mijn dromen. Ik droom vaak van hem, dat hij me in de steek laat, dat hij er niet voor me is en zelfs dat hij me probeert te vermoorden.

Dit is natuurlijk al vervelend, maar wat er nog bij komt is dat ik elke keer dat ik van hem droom een ontzettende kramp in een spier in mijn onderrug krijg. Zodra ik wakker word voel ik dat de kramp er gezeten heeft maar is op dat moment weer weg.

Het is net of hij me dan in m'n rug gestoken heeft, alsof ik nog een trap na krijg.

Waarom zou dit zijn? Kan ik dit zelf uitschakelen? Wat kan ik doen om dit te veranderen? Het beangstigt me en houdt me bezig en ik wil er vanaf!

Groetjes,
Esther

9 jaar geleden

Hoi EstherrM.

Ik denk dat jou probleem te maken heeft met jou verleden met je vader, er zit nog een probleem wat niet goed is verwerkt en in je dromen om aandacht vraagd.

Wat je kan doen is een therapeut te zoeken die met jou terug gaat naar de problemen die je toen met je vader had en vragen wat hij of zij voor je kan doen, zodat je leven aan genamer wordt.

Groeten Hans.