Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Gevecht

1vo
22 april 2013

Hallo ik ben 1vo en heb vaak een terugkerende droom. Ik word wakker in een glazen koker vol water. Als ik me hier uit wil worstelen gaat hij open. Ik ben dan in een gang vol met dit soort kokers een paar zijn vol (de genen er in verdronken) het groten deel is leeg. Ik loop naar het einden van de gang, daar is een deur. Als ik door deze deur loop kom ik in een soort wapenkamer. Hij zit vol met zwaarden bijlen ect. allen maal wapens voor een een op een gevecht. Ik pak dan een gewoon zwaard en loop door de kamer naar een deur. Ik kom in een gang de deur sluit zich achter mij. In de gang (het is meer een soort labyrint) zijn honderden lijken. Dan komen er twee mannen op mij af rennen een heeft een bijl de anderen een knots. Op de achtergrond staat een soort schaduw man, hij heeft een langen mantel aan en het lijkt of er schaduwen om hem heen zijn. Ik dood ze beiden, de schaduw verdwijnt en loop door. Dit gaat zo even door, dan komt er een ouden man aan gelopen. Hij is bang voor mij en valt direct op zijn knieƫn smekend om genaden. Ik zie de schaduw wederom op de achtergrond staan. Ik kalmeer de man en we gaan samen verder. Dan komen wij in een ronden kamer. De deur achter mij gaat dicht, ik kan mij niet bewegen de oude man wel. Dan is er een zwarte rook in het midden van de kamer. De schaduw verschijnt met een persoon in het zwart met een mantel om. Hij heeft een zwaard en loopt op de oude man af, ze vechten. De persoon in het zwart wint en dood de man langzaam en erg bruut. Op dat moment kan ik mij weer bewegen. Dan werpt hij de mantel af draait zich naar mij. Dan zie ik dat ik de persoon in het zwart ben. We vechten maar zijn even sterk. Ik win iedere keer, maar het lijkt of het gevecht iedere keer moeilijker is. De laatsten keer won ik net. De schaduw maakt een grommend en steunend geluid en verdwijn dan word ik wakker.

De schaduw zie ik in eigenlijk al mijn dromen. Al mijn anderen dromen bevatten een wolf die bij mij is en mij helpt.

Weet iemand wat dit betekent?

24 april 2013

als ik goed lees wat ik net heb gelezen, dan lijkt het alsof jij een flinke portie zelf isolatie achter de rug hebt.
Je kampt met bepaalde dingen in je leven waardoor jij je machteloos gaat voelen.
zwart is vaak slecht, maar in een droom kunnen kleuren een heel andere betekenis weergeven.
Als je droomt da jij die persoon bent dan weerspiegelt zich dingen die je hebt meegemaakt in je verleden en da je daar toch grondig naar opzoek moogt gaan. En een schaduw bij je hebben is niet slecht, dat wil alleen maar zegge dat er iemand bij je is die je inderdaad wil beschermen, maar let wel op want als die schaduw zwart is dan is dat vaak een slecht voor teken of wil de schaduw iets vertellen, is de schaduw wit dan hoef jij je geen zorgen te maken.

Groeten Vally

1vo
1 mei 2013

Nou de schaduw is niet wit maar soms is het ook meer een man en hij is zo donker dat je wel vormen zie (kleren en zo) maar niet om hem te beschrijven. Hij observeert altijd.