Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ongeluk

9 jaar geleden

Hoi allen,

Ik ben nieuw op dit forum, vanwege een nieuwe droom die ik heb gehad. Nachtmerries heb ik eigenlijk nooit, tenminste van het machteloze soort. Enge dromen heb ik wel, maar die ervaar ik meer als spannende film, heb altijd wel bepaalde macht mijn lot te bepalen. Deze droom kan ik niet echt duiden. Niet echt nachtmerrie, wel machteloos en zeker niet leuk.

Ik was bij een buurman op bezoek, zijn vriendin was er ook. Gezellig en allemaal, beetje drinken en wat niet. Gewoon leuke droom tot dusver. Buurman en vriendin hebben wat onenigheid over iets dat gedaan moet worden, ook niet vreemd. Het is nogal een temperamentvol koppel. Ik bood haar aan te helpen, ze was aangenaam verrast en nam het graag aan. Einde Droom.

Ik word wakker. In mijn droom. Ik probeer mijn ogen open te krijgen, maar dat lukt niet. Voelden alsof ze aan elkaar gelijmd waren. Ik word gebeld, althans zo voelt het. Ik spreek mijn buurman die meldt dat hij me maar naar huis gebracht heeft, want ik had een ongeluk gehad. Blijkbaar was ik boven aan de trap flauwgevallen oid en de trap afgekletterd. Ik vloek dat ik mijn ogen niet open kan krijgen, of iemand dat even voor me wil doen. Iemand doet dat, geen idee wie en heb vervolgens ook niet de associatie met iemand anders, was alleen in huis. Ach, dromelijke vrijheid.

Ik heb mijn ogen open, ik herinner me iets vaags met een telefoon, jaren 80 model. Nog vager, meer gevoel bijna dat ik iemand belde maar hoe en wat verder onbekend. Daarna loop ik naar de badkamer om schade te bekijken in de spiegel. Crap allemachtig, klap had ik gemaakt. Rechterkant van mijn gezicht lag aan puin. Links was ongedeerd. Schedelbasis ingedrukt, mijn ooglid kon niet sluiten (waarom ik eerst niets kon zien, i don't know) en mijn kaak was op meerdere plekken gebroken (waarom ik wel kon praten, i don't know) Alsof gezicht tussen een drukpers had gezeten. Maar alleen rechterzijde dus. Geen bloed overigens, maar het zag er gruwelijk uit. Ik weet nog gedachte gehad te hebben dat geen chirurg dit helemaal kon herstellen.

Ik denk niet dat buren hier echt mee te maken hebben, meer symbolen zijn. Voor wat, weet ik niet. Heb verder weinig contact met ze. Iemand enig idee?