Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Mensen/vrienden worden doodgeschoten maar ik word beschermd

20 maart 2013

Hallo allemaal,

Ik heb al een tijdje telkens hetzelfde droom. Ik droom dan dat er mensen op straat worden doodgeschoten. Er wordt ook geprobeerd om mij dood te schieten maar ik word beschermd door iemand alleen kan ik niet zien wie.
Eerst waren het vreemde die in mijn droom werden doodgeschoten maar de laatste tijd ook bekenden waaronder een jongeman waar ik echt verliefd op was maar mijn hart heeft gebroken maar we zijn nog steeds vrienden. Ik zie het ook in mijn droom hoe de mensen worden doodgeschoten. Wat ook wel belangrijk is om te vermelden dat ik deze droom alleen maar droom als ik alleen thuis ben zonder mijn kids of mijn nieuwe vriend. Ik word altijd wakker en kan dan moeilijk weer in slaap komen omdat mijn droom dan gewoon weer verder gaat waar het gebleven was. Kan iemand mij uitleggen wat dit betekent?

4 april 2013

Hoi Classy lady

Als je mensen ziet in je droom die je kent, suggereert deze droom dat je graag enkele eigenschappen en houding van hen eigen zou willen maken. Mensen die je niet kent staan voor onbekende aspecten van jezelf die je moet confronteren.

Als je een schietpartij ziet in je droom, suggereert dit dat je weet wat je wilt in het leven.

Wanneer je droomt dat iemand je beschermt, dan voel je je gekoesterd door je omgeving.

Een droom over de dood is niet per sé een slecht teken. De dood staat namelijk voor het einde van iets en dit kan ook positief zijn.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten Hans.

9 april 2013

Herinner me ook zo'n droom. Heb eigenlijk nooit nachtmerries, maar hier was ik ook op straat en iemand begint te schieten. De straat bezaaid met doden, ik probeer me te beschermen door dood te spelen. Het lijkt even te werken, schutter passeert me maar draait zich vervolgens om, schiet vier of keer in mijn rug :( Gelukkig eenmalige droom en allemaal onbekenden, moet er niet aan denken zoals jij te moeten herhalen en nog met geliefden ook :(

Dromen zijn belangrijk voor me, nachtmerries kan ik echter moeilijk duiden maar het lijkt alsof je bang bent mensen te verliezen, alleen achter te blijven. Dat je kids en vriend niet thuis zijn, elke keer dat het gebeurd, doet mij vermoeden dat je moeite hebt alleen te zijn, diepe verlatingsangst hebt. Wellicht getriggert uit je verleden, iemand verloren die je dierbaar was? Wellicht op een bijzonder onverwachtse manier, een auto-ongeluk oid.

edit: wellicht niet eens onverwacht. Ik ben het met Hans eens dat machtmerries niet slecht hoeven te zijn, maar als dezelfde nachtmerrie zich blijft herhalen en nog steeds erger wordt ook heb je een issue waar je niet aan wil maar moet. Je onderbewuste wil je iets duidelijk maken, maar je luistert niet. Dus wordt ze dringender in haar boodschap. Je hebt sowieso iets wat je moet verwerken, maar niet wil. Iets met verlies. Ongeluk, ziekte, wellicht pa of ma die er nooit was en dood is gegaan terwijl je nog zo veel vragen had.1 keer bewerkt. De laatste keer was 9 april 2013 door Vijfde Wiel.