Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

vliegtuigchrash

18 maart 2013

Goededag,

Ik droom met enige regelmaat, meestal kan ik de dromen zelf redelijk verklaren. Maar afgelopen week heb zo'n gekke nachtmerrie gehad, ik zou hier toch graag iets meer over willen weten.

Ik zelf ben 27 en mijn broertje 25 enkele maanden geleden is hij afgestudeerd piloot. Vorige week kwam het idee om voor mijn opa die aankomende dinsdag 80 jaar wordt een rondvlucht te regelen (vanaf lelystad airport) waarvan mijn broertje dan uiteraard vliegt, mijn oma en ik gaan ook mee. We vliegen met een klein 4 pers vliegtuigje, hiermee heb ik afgelopen zomer ook al eens gevlogen met me broertje, en ben ook helemaal niet bang om te vliegen vindt het juist heerlijk.

Maar mijn droom was als volgd: Wij vieren (broertje, opa, oma en ik) zaten in het vliegtuig ik met mijn oma achter en mijn opa voor naast mijn broertje. Ik zat links dus achter mijn broertje. De daling was ingezet om te gaan landen, ik zag zelfs het vliegveld al liggen, toen ik er achter kwam dat de motor in brand stond. Er kwamen heel veel vonken vanaf, de brand werd steeds groter en de vonken zorgde ervoor dat daardoor heel snel de hele achterkant van het vliegtuig in lichte laaie stond. Me broertje deed zijn best om snel te landen, ik vond het super eng en uiteindelijk heeft mijn broertje na een spannende en nare daling het vliegtuigje aan de grond gekregen. Toen moesten we er nog uit zien te komen. Maar in zo'n klein en krap vliegtuigje gaat dat moeizaam. Kregen de hendels van de deuren niet open en ik was lichtelijk in paniek toen ik ook het raam niet open kreeg, op een of andere manier heb ik zelf toch het raam weten stuk te maken (weet niet meer hoe en waarmee). En ineens kwam er in de droom ook een baby voorbij, die had ik in mijn handen tijdens het kapot maken van de het raam (daarvoor niet, alleen tijdens ontsnappen uit het vliegtuig) en wilde zo snel mogelijk met mijn baby wegkomen uit het brandende vliegtuig. Toen ik buiten het vliegtuig stond werd ik wakker.

Enkele dagen later vrijdag jl had mijn broertje ook echt zijn diploma uitreiking en morgen maandag 18/3 ga ik daadwerkelijk de lucht in. Mijn eerste gedachte na deze droom was dan ook om niet in dat vliegtuig te stappen. Ik vind het zo hele vreemde droom en het was zo ontzettend realistisch. En die baby aan het eind bij het ontsnappen maakt het nog veel verwarrender.

Hoop dat iemand mijn nachtmerrie nader kan verklaren.

Alvast bedankt groetjes Marina

18 maart 2013

Hoi Marina.

Als je droomt over een vliegtuig ongeluk, dan heb je onrealistische doelen voor jezelf gezet.

Steek of vliegt er een vliegtuig, gebouw of iets van waarde in brand, hou dan je humeur in de hand. Doe je dit niet, dan kun je serieuze consequenties verwachten.

Een baby in je droom staat voor onschuld, warmte en een nieuw begin. Er kan een liefdesrelatie aan het ontwikkelen zijn, of je krijgt nieuwe vrienden en nieuwe interesses. Baby’s symboliseren iets in jezelf dat puur is.

Groeten Hans.

Arnout2
12 april 2013

Ik hoop dat je de vliegtuigtrip veilig en wel overleefd hebt.
Dromen over vliegtuigcrashes heb ik heel veel gehad. Toen ik een jaar of 12 was, heb ik al zo'n droom beschreven, ik gebruikte hem voor een opstel (en ik kreeg er heel goede punten voor). Hierdoor ontstond mijn interesse voor dromen. Op mijn 14de las ik er dikke boeken over. Zo heb ik ook ontdekt dat dromen ook een tijdloos aspect hebben, dat ze door middel van wereldlijke dingen (b.v. een vliegtuig(crash) indrukken kunnen 'verbeelden' die je opdoet wanneer je heel jong bent, ook van je geboorte en je voorgeboortelijke leven, zelfs van het moment dat je geconcipieerd werd. Er is dan nog een echt zelfbewustzijn, maar iets dat zware indrukken registreert, jou zou het een oerbewustzijn kunnen noemen. Zo kan zo'n vliegtuigcrashdroom te maken hebben met b.v. een spannende conceptie. Naar aanleiding van de trip met je grootouders (hun chromosomaal materiaal draag jij ook mee) en de spanning van het vliegen, kunnen dit soort dromen zich aandienen.
Het feit dat er een baby aanwezig is in de crash kan op verschillende aspecten slaan: het kan verwijzen naar jouw eigen paniek als baby/embryo, waarin je probeert zorg te dragen voor je eigen bestaan, het kan verwijzen naar jouw broertje, waar je je als twee jaar oudere zus toch verantwoordelijk voor voelt/voelde of het kan verwijzen naar een tweelingbroer... Om dit uit te zoeken moet je best een droomanalyse volgen. Je hebt in ieder geval meer droommateriaal nodig.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt.