Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Graag uitleg over de droom van ons zoontje?

29 december 2012

Hallo,

Ons zoontje van 7 jaar heeft een steeds terugkerende droom. Hij zegt deze droom al heel lang te dromen (jaren) maar dat het nooit een probleem was dus niks erover verteld, tot begin deze week. Het is dus een droom geworden waar hij iedere nacht en ochtend last van heeft. Hij wordt er wakker van en wanneer hij wakker is gilt hij dat de beelden heel druk zijn en heel snel heen en weer bewegen.

Zijn droom en de bewegende beelden terwijl hij wakker is:
Alles is de kleur BRUIN. Alleen maar mannen, duizende mannen. Ik denk zo in de jaren 1930, ze hebben allemaal pakken aan, sommige met hoedje, de huizen en auto's zijn van in die tijd (heb hem foto's laten zien op internet om er achter te komen wanneer zijn droom afspeelt). Sommige mannen lijken een beetje op papa, maar het is papa niet. De mannen zijn heel erg boos, ze maken verbale ruzie, dreigen elkaar te slaan maar doen het niet. Hij hoort ze niet. Af en toe hoort hij een piepje of geluidje, maar niet het geweld van duizende boze ruziende mannen.
De droom wordt steeds bozer en enger, dan wordt hij wakker en blijven de beelden heftig heen en weer schudden, het lukt hem niet om het te stoppen en rustig te krijgen.

Wij willen ons zoontje helpen met deze enge droom voor hem, vooral het stukje dat hij zo bang is als hij wakker is en er dan nog geen controlle over heeft. Tot nu toe lukte het op een gegeven moment de beelden te stoppen door naar zijn buikje te gaan ademen en dus zijn gedachtes los te laten.

Ik zou graag zijn droom willen begrijpen en hem zo mischien te kunnen helpen.

Alvast bedankt, groetjes Betty

5 januari 2013

Hoi Betty.

Ik denk dat die droom een stuk herbeleving is, omdat het steeds weer terug keert, wat kan je er aan doen,ik denk dat je eens als je dat wil een gesprek moet hebben met een hypnotherapeut en vragen of hij je kan helpen, door terug te gaan naar die periode waar die problemen zijn onstaan en nu nog een nawerking hebben op zijn leven.

Groeten en sterkte.

Hans.

Marlies K.
2 februari 2013

Heey,

Ik denk dat als hij niet meer bang is voor de droom hij ook niet meer terug komt.
Alles waarvoor je overdag of voor het slapen bang voor bent kan in je dromen terug komen want dromen is eigenlijk het verwerken van je dag.
Als uw zoontje ooit een keer een film of iets dergelijks over die mannen gezien heeft en er elke nacht weer aan denkt kan het zijn dat het weer terug komt in zijn droom.
Eigenlijk moet uw zoontje zich bewust zijn dat de mannen er niet echt zijn, ze kunnen hem niks doen en u kan hem misschien ook laten geloven dat als hij hou op zegt dat ze dan stoppen. Ik denk dat hij vooral overtuiging nodig hebt.

Hopelijk heeft u hier iets aan


Groeten,
Marlies

Alicia Grootberg
9 februari 2013

Beste Betty,

Als u aan uw zoontje vraagt wanneer de droom als eerste verscheen, kan u misschien terug komen op een van de momenten van die week of dag. U kan kijken of er iets is gebeurt op die dag waardoor hij de droom zou kunnen hebben gekregen. Laat een specialist er naar kijken.