Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ik ben dankbaar dat ik maar droomde...

Strijder
18 december 2012

Hoi Mensen, ik heb een hele erge nare droom achter de rug en schrok wakker met tranen in mijn ogen ik zal de droom beschrijven en hoop dat jullie mij raad en advies kunnen geven wat dit betekend.

Ik zal eerst een beetje verleden vertellen ik denk dat het ermee te maken heeft, ongeveer 3 jaar geleden is mijn opa gestorven aan kanker met een lijdensweg, sinds mijn opa heen is gegaan heb ik mijn oma af zien takelen en ongeveer een half jaar of iets langer is ook mijn oma heen gegaan en dit alles heeft mij veel verdiet gedaan en vandaag de dag nog steeds. Ik zie ook elke dag de pijn in mijn moeders ogen en vind het moeilijk om haar aan te kijken omdat ik de pijn voel die ze heeft. Erg vervelend allemaal.

De droom gaat als volgt. Ik ben op bezoek bij een zeer goede kennis waar ik elke dag wel even over de vloer kom de ene keer langer dan de andere keer en de kennis in kwestie vraagt mij om mijn oma te vermoorden en dat het nodig was dat ik dat deed, en ik stemde zonder enige tegenspraak in. Ik vroeg hoe ik het moest doen en hij zei vanuit de bosjes.
Opeens kwam ik aangereden bij de bosjes op mijn scooter en ging in de bosjes zitten met een pistool, ik keek uit over een grasveld. Daar kwam mijn oma het grasveld overgestoken van de kant waar ik zat in de bosjes en ik begon te schieten op mijn oma. Ik begon te schieten niet van voren maar in haar rug en ik zie haar over het grasveld wegvluchten terwijl ze geraakt word door de kogels die ik afvuur, op de manier hoe ze dat net kon omdat ze een kunstheup had ging het allemaal niet van harte.
Aan de overkant van het veld zakte ze in elkaar maar ik bleef schieten want ze was nog niet dood, ik zag de kogels door de lucht vliegen en kon ze volgen waar ze heen gingen. Ik schoot een paar keer mis en bij de kogels die raakte schreeuwde ze het uit van de pijn. Het pistool was leeg maar mijn oma lag ingezakt aan de overkant van het veld omringd door mensen die haar zagen hoe ze beschoten werd.
Ik reed weg op mijn scooter naar huis waar ik mijn moeder trof, die het inmiddels had gehoord van de schietpartij waarbij oma betrokken was en vroeg mij of ik ermee te maken had en natuurlijk zei ik nee. Tot ik even later het niet meer voor me kon houden en huilend vol spijt opbiechte dat ik de schutter was.
Ik zal nooit de blik vergeten van mijn moeder in mijn droom, het afgrijzen en de walging dat haar zoon zoiets kon doen tot ze mij omhelsden en het me gelijk vergaf. Toen schrok ik wakker en moest ik even een traan laten.

Ik wil nooit meer zoiets dromen, ik hield zielsveel van mijn oma. Ik vind dit verhaal hier neertypen ook ietwat moeilijk, ik heb het ook niemand verteld. Ik heb me moeder wel verteld dat ik heel naar gedroomd heb maar dat ik het niet ga vertellen. Als ik die droom aan me moeder ga vertellen ga ik haar misschien weer onnodig verdrietig maken omdat ik haar dan herrinner aan oma die pas geleden overleden is en de droom is niet niks om zomaar even tegen je verdrietige moeder te vertellen nu alles nog zeer vers op het geheugen staat.

Wat betekend deze teringdroom, ik vermoord iemand waar ik heel veel van hield en nog steeds. En dan nog het ergste dat ik haar in koele bloede in de rug schiet vanuit een positie waarbij ze niks vermoed in en me niet kan zien wat heeft dat in godsnaam te betekenen.

Dit geeft mij het gevoel dat ik geestelijk niet in orde ben of langzaam aan het worden ben.

Graag heb ik advies over wat ik van deze nachtmerrie moet denken, ik kan trouwens wel zeggen dat dit de meest erge nachtmerrie is die ik ooit in mijn leven heb gehad, ik heb dit nog nooit mee gemaakt zo erg als deze. Het voelde zo echt en ik kon niet wakker worden. Normaal ben je jezelf er wel van bewust op de een of andere manier dat je aan het dromen bent maar bij deze droom was het gewoon werkelijkheid. Zelfs toen ik wakker werd moest ik even denken of ik wel echt wakker was en even bij zinnen komen.

Advies gevraagd.

Groetjes :)

Ikkuh
21 december 2012

Hoi strijder,

Ik weet niet veel van dromen en dat soort dingen af maar misschien heeft hier iets mee te maken.

Toen je opa stierf zag je je oma aftakelen. Waarschijnlijk heeft dat je heel erg geraakt en wilde je haar eigenlijk uit haar lijden verlossen. Dat is ook precies wat je in je droom deed. Natuurlijk was dat niet de perfecte manier. Maar het was een droom.

Ik hoop dat dit je geholpen heeft.

Heel erg veel sterkte

Groetjes ikkuh

Strijder
17 januari 2013

Ik weet niet wat het was, deze nachtmerrie is ook een tijd na dat mijn oma is overleden gekomen. Ik heb het achter me gelaten en heb gelukkig een beetje rust gevonden. Ik was er wel even kapot van na deze nachtmerrie, dat het zo'n inpact op je kan hebben had ik niet gedacht.

Bedankt voor je bericht in ieder geval.

Groetjes.

22 januari 2013

ik heb respect voor je verdriet.
ik las het en ik moest terugdenken aan mijn oom die een paar maand geleden stierf,
de tranen prikten al in mijn ogen...