Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Betekenis enge droom/nachtmerrie overleden vader

11 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ik heb mij vandaag geregistreerd op dit forum omdat de droom van vannacht me maar dwars blijft zitten. Ik hoop dat jullie me misschien meer duidelijkheid kunnen geven. Googlen heeft dat in ieder geval nog niet.

De droom:
Ik droomde dat ik in de huiskamer van mijn ouderlijk huis stond (moeder aanwezig - huis was precies zo als het ook in het echt is). Ik deed de deur open en zag een oude schoen van mijn moeder in de hal liggen bij de deur voor de toilet (de deur stond op een grote kier, schoen er tussen - niet geklemd). Ik herkende de schoen overigens niet, was gewoon een oud model dus ik ging er in mijn droom meteen vanuit dat hij van mijn moeder was. Ik vroeg aan mijn moeder : Waarom ligt je schoen in de gang? Mijn moeder: Ik heb geen idee/Ik weet het niet. Ze stond op van de bank maar was nog niet bij me in de buurt. Ik liep iets verder de gang in (stond nog bij de deur in de woonkamer) en keek naar de trap (direct rechts van de deur). Er vielen steeds kleine dingetjes naar beneden (lintjes, propjes, dat soort dingen. Niets zwaars). Ze leken helemaal van zolder te komen (trap zolder direct boven trap naar eerste verdieping). Ineens verscheen daar "de geest van mijn overleden vader". Hij was helemaal duister (zijn gezicht en handen e.d. waren wel huidskleur maar heel grauw/grijs bijna). Een hele donkere waas om hem heen. Hij "liep" naar beneden, keek de hele tijd naar beneden/keek me dus niet aan. Hij keek ook erg boos/kwaadaardig bijna. Ik begon te stotteren: Papa, papa, papa.. Maar dat kwam er niet uit. Het leek op: pwepe, pweppe...). Daar werd ik uiteindelijk wakker van want ik zei het echt hardop (dat gebeurd me trouwens bijna dagelijks. Ben een slaapwandelaar/prater). In een ruk was ik weer bij maar ik zat met een enorm naar gevoel in mijn maag. Het duurde even voor ik weet in slaap viel.

Heeft iemand enig idee of het überhaupt een betekenis heeft? Ik heb nog NOOIT over mijn vader gedroomd. Hij is nu al 11 jaar geleden overleden (ik ben 25).

Groetjes Mendel