Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

1 over verkrachting en 1 over zelfmoord moeder

17 oktober 2012

Hallo allemaal,

Ik zou graag de betekenis willen weten van de volgende 2 dromen. De eerste heb ik een aantal weken geleden gedroomd en het laat me maar niet los, het hele sfeertje. En de tweede droomde ik vannacht.

1e: Ik was ergens (ik woon nog thuis) en kreeg een telefoontje dat mijn moeder zelfmoord had gepleegd. Ze had geen last van depressief ofzo. Ik was intens verdrietig en de dagen voor de begrafenis waren goed voelbaar, de leegte was echt te voelen in huis zonder mijn moeder. Na de begrafenis ging ik met mijn oma en broertje naar de plek waar het gebeurd was. Het was een kale boom op een soort kleine, zeer rustige heide, waar ze zich aan opgehangen had. De heide/open plek was een eigenlijk een soort groot hof want in de verte eromheen stonden rijtjeshuizen. De tak waar zij aan hing was afgebroken of gezaagd (dat weet ik niet meer, maar vooral die boom blijft in mijn hoofd zitten en heb het later op papier getekend). Ik kon het gevoel echt voelen en heb heel die droom gehuild en me van alles afgevraagd. Na dat uitstapje kwam ik thuis en trof ik een lege bank aan, het bed wat leeg was, haar spullen, haar fiets en in mijn huis was mijn oma, broertje en nog steeds de vriend van mijn moeder. Ik werd wakker en realiseerde me dat ik echt aan het huilen was en mijn kussen drijfnat was. Ben dat uur na ontwaking nog zeer emotioneel geweest omdat het echt als 'de dood' voelde. De droom was 'traag' maar de emoties waren zó goed voelbaar. Eens in de zoveel tijd heb ik zo'n soort droom over een familielid. Wat kan dit toch zijn?

2e: Vannacht heb ik gedroomd dat een soort Marc Doutraux mij gevangen had genomen. In een normaal ingericht huis werd ik een soort van gedrogeerd. Ik was bij bewustzijn maar kon niet goed bewegen en praten. Hij bond mij vast aan een bank en toen zag ik dat mijn broertje en mijn vriend er ook bij zaten. Eerst was het duidelijk dat mijn vriend het niet leuk vond, maar later maakte hem het niets meer uit. Ik lag daar, was enorm aan het gillen van angst en had de hand van mijn vriend vast. Toen ik boven me keek, naar die hand, zag ik dat de verkrachter mijn hand vast hield en niet meer mijn vriend. Ik vroeg waarom en mijn vriend lachte tegen de verkrachter. Mijn broertje had mijn telefoon en ging alles filmen. Ik heb enorm lopen schreeuwen van angst en niemand die ook maar iets deed. De verkrachter zei tegen me dat hij me meer drugs ging geven, omdat ik nog teveel protesteerde. De 'daad' zelf heb ik echter niet meer meegemaakt omdat ik wakker werd. Naar mijn gevoel kwam er geen einde aan en ook hierbij ging het meer om het gevoel/de sfeer dan om de omgeving en de daden zelf.

19 oktober 2012

De eerste droom gaat over de angst en onzekerheid over je familie en de tweede droom over de angst voor de gebeurtenis. Wees niet bang en vecht terug



1 keer bewerkt. De laatste keer was 19 oktober 2012 door Patros Fibros.