Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

wakker in mijn droom

21 mei 2012

Hallo allemaal,

Ik had vannacht een hele vage droom waar het bewuste en onbewuste door elkaar heen liepen dus ik zou hem zo duidelijk mogelijk uit proberen te leggen.

In eerste instantie kon ik niet slapen. Ik was klaar wakker. Uit eindelijk viel ik om 02.30 in slaap.
Ik werd half wakker omdat ik aan het grommen was in mijn slaap. Toen ik wakker was kon ik mij de eerste paar tellen niet bewegen.Toen ik mijzelf had omgedraaid viel ik weer snel in slaap. Weer werd ik een tijdje later half wakker omdat mijn mond wagen wijd open stond.
En weer kon ik mij zelf niet bewegen. Als snel viel ik weer in slaap. Toen droomde ik dat ik in mijn bed alle kanten werd opgedraaid, ik had mijn telefoon in mijn hand maar door al dat gedraai viel mijn telefoon op de grond. Ik was bang geworden en wilde naar beneden toe lopen om naar mijn moeder toe te gaan. Plotseling lag ik voor mijn slaapkamer deur en werd ik terug getrokken naar mijn bed. Ik kon niet zien wat of wie mij terugtrok. Het leek zo verschrikkelijk echt. Ik kon zien hoe ik voor mijn slaapkamer deur lag en hoe ik terug werd getrokken naar bed. Ik had ook nog gedroomd ( ik weet niet of het daarvoor of daarna was ) dat ik naar mijn moeder toe wilde lopen en dat ik opeens in het donker op een roltrap stond. Het station was leeg en verlaten. Ik was bang. Plotseling zag ik iemand. Het was een donkere vrouw die achter mij aan kwam rennen. Ik was bang dat ze mijn telefoon zou stelen. Toen ik aan het vluchten was viel ik in een donkere gat en die mevrouw sprong boven op mij. Toen schrok ik wakker. Weer kon ik mijzelf niet ebwegen de eerste paar tellen. Ik durfde niet meer te slapen omdat alles zo echt leek. Vooral dat gedraai in mijn bed en dat ik weer werd terug getrokken. Ik heb heel de nacht geen oog dicht gedaan en ben naar mijn moeder ( nu echt ) toe gegaan. Ik heb de rest van de nacht naast haar gelegen.

Het gekke is ook dat mijn telefoon opvallend langzaam is vandaag.

Hoe komt het dat mijn droom zo echt leek en ik voelde me ook raar toen ik elke keer wakker werd. Het waren allemaal kleine dromen, maar als ik elke keer wakker werd was ik niet klaar wakker en ik voelde mij zelf ook raar, het voelde niet als mijzelf. Aan het einde van alle dromen was ik wel klaar wakker. Dat vind ik ook raar. Kunnen jullie mij misschien hiermee helpen?

21 mei 2012

Hee ik heb een paar vragen.

Heb je vaker last van nachtmerries of zulk soort dromen?
Is er laatst iets gebeurd wat indruk heeft gemaakt op je of wat een beetje aan je knaagt?

Groetjes Melissa

21 mei 2012

Hai Melissa,

Ik heb het nog nooit zo erg gehad. Wel dat ik wakker werd en mijzelf niet kon bewegen en dat ik zo'n raar gevoel had maar niet zo
extreem.

Ik heb op het moment wel veel stress van school en privé gaat het ook niet helemaal lekker..
Kan het daar mee te maken hebben?