Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Bidden zonder geloof

Suzy1andonly
22 januari 2012

Hoi!

Ik droomde vannacht iets engs, en het rare was dat ik niet weet wat nou echt was en wat niet.
Ik heb geen geloof, maar ik geloof wel dat er 'iets' bestaat.

Ik droomde dat ik een bericht had geplaatst op dit forum, en dat ik een antwoord kreeg van iemand. Diegene vertelde me dat ik precies om 12 uur 's nachts een gebed moest opzeggen, om mijn allerliefste wens te doen uitkomen. Hij had het gebed beschreven in het bericht. Het gebed was in het Engels geschreven, wat erin stond weet ik niet meer precies.
Daarna droomde(?!) ik dat ik in bed lag. Het voelde zó echt. Ik keek op mijn klok en ik zag dat het precies 12 uur 's nachts was. Dus ik begon te bidden. Ik lag op mijn zij, en sloeg met mijn twee wijsvingers een kruisje. Het enige wat ik nog weet van het gebed is: 'Please, help me.'
Het volgende moment voelde het alsof ik naar beneden gezogen werd, tegen mijn matras aan. Mijn armen wijd, alsof ik vastgeketend zat. Ik "trok" mijn ogen open, en zag boven me een zwarte gedaante. Zijn gezicht was niet zichtbaar, maar ik zag wel dat het een man was. De man begon te fluisteren, maar bij mij kwam het binnen als keihard geschreeuw in mijn oor. 'This is Adaaam!'
Hij was nog bezig met de de uithaal van de laatste 'a,' toen ik rechtop ging zitten en schreeuwde 'Go away!' Het volgende moment was de gedaante verdwenen. Ik bleef hijgend in mijn bed, rechtop zittend en met overal druppels zweet. Een beetje zoals je wel eens ziet in films.

Deze nachtmerrie blijft me bezig houden, en ik wil ook heel graag weten wat hij betekent. Iemand een idee?

Suzy1andonly
26 januari 2012

Niemand? :(

Suzy1andonly
14 februari 2012

Aha, ik weet het al! Niemand heeft natuurlijk zin om zo'n "lang" verhaal te lezen!

24 februari 2012

Hoi

Dromen dat u aan het bidden bent, of dat u anderen ziet bidden, geeft aan dat u bakzeil zult halen, tenzij u zich daar tegen verzet.

Het verschijnen van Adam heeft altijd te maken met een beginsituatie. Zijn uitleg kan min of meer vergeleken worden met de uitleg van het getal één. In een enkel geval wil de droom ons gewoon aan het paradijs en de zondeval herinneren, maar meestal betekent het verschijnen van Adam veel meer. Met de verschijning van Adam wordt de mens aangeduid als totaliteit, als een levend wezen met gevoelens, een lichaam en een ziel. Adam is dus het zinnebeeld van de mens in al zijn aspecten. Omdat Adam bij Eva hoorde wil dit zeggen dat het vrouwelijke en het mannelijke in ieder mens vertegenwoordigd hoort te zijn. Dromen we als man alleen over Adam dan stellen we ons mogelijk te mannelijk op ondanks dat we ook heel wat verborgen vrouwelijke kanten hebben. Uit de rib van Adam werd tenslotte Eva geschapen. Ook Adam had dus een zacht vrouwelijke kant, maar hij werd het zich pas bewust toen het vrouwelijke vorm werd gegeven.

Betekenis van het getal 1

1: Een begin; het eerste; oorsprong; het fundament van het bestaan.
De oorspronkelijke, ongedeelde eenheid, die het begin symboliseert (zoals van de liefde, een genegenheid, een vriendschap; maar ook van een bezigheid of van een onderneming).
De eenling die we zijn; alleen zijn; onafhankelijkheid.
* Het kan ook het symbool zijn van iemand die altijd zijn eigen gang gaat; die zich er in het dagelijkse leven doorheen moet slaan.


Het lijkt wel of je met iets bezig bent wat niet zo goed is voor jou.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten H@ns.

25 maart 2012

Hoi H@ns

Dit heeft me heel erg geholpen, dankjewel! Het klopt ook helemaal.
Nogmaals bedankt!

x Suzy