Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

prikkeldraad

karin1990
23 december 2011

hallo,
ik droomde dus afgelopen nacht ook over prikkeldraad.
de droom was zo duidelijk en leek zo echt voor mij dat ik et toch maar even op ben gaan zoeken.
het ging als volgt: ik zat samen met een jongen op een dikke tak in de boom. hij zat mij steeds te porren,kietelen en klieren.
Hij lachte en daagde mij uit dat als ik zou vallen, viel ik in het prikkeldraad wat beneden verwikkeld zat met paaltjes.. het leek wel zo’n simpel zelfgemaakt hekje met van die paaltjes en prikkeldraad er aan vast. maar dan was dit kapot en in de knoop.
Op een gegeven moment, duwde de jongen mij en ik viel in het prikkeldraad. ik bleef ERG langs worstelen om mezelf “heelhuids” er uit te krijgen. dat lukte op een gegeven moment wel maar niet heelhuids. ik had overal schrammen,krassen,plekjes,schaafwonden en bloed (noem maar op) vanaf m’n tenen t/m mijn hoofd.. ik rende naar mijn familie en liet alles zien. zij schrokken heel erg…..
en toen was mijn droom afgelopen :-S ik vind het een heel vreemde droom en omdat ik hem zo in details heb beleefd maakte het toch wel even indruk. het was voor mij even de realiteit in die droom.
ik vraag me toch wel af wat dit betekend?

groetjes karin

25 december 2011

Hoi karin1990

Jongens verschijnen, evenals meisjes, vaak in de droom van mensen die seksuele fantasieën hebben,

De boom in de droom staat symbool voor de levensboom, maar ook voor kennis en diepgewortelde instellingen en problemen. Wie over een boom droomt kan op inzicht rekenen die hem in de waaktoestand zullen helpen problemen te boven te komen.

Zitten we in de droom op een schommelende tak, of hangen we aan een tak te schommelen, dan voelen we ons in het waakbestaan meestal onzeker.

Wie uit een boom valt heeft moeite om situaties goed in te schatten.

Wie in de droom achter prikkeldraad blijft hangen blijft ook in het waakbestaan ergens achter hangen

Als je droomt dat je gewond bent. betekent dat juist het tegen overgestelde. Je carriere gaat vooruit en je wordt gelukkiger in je persoonlijk leven. Alle pogingen om jou in de weg te staan, mislukken.

Wie bloed uit een wond verliest heeft geestelijke verwondingen waarvan hij niet wil dat een ander ze ziet

Dat zijn de betekenissen van je droom symbolen die ik vinden kan, en betekenen dat je wat problemen hebt met seks denk ik. Het weibelen en op een dikke tak zitten enz.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten H@ns.

25 december 2011

beste,
onlangs had ik ook een soortgelijke droom. ik zat op degrond een boek te lezen en plotsviel ik achterover door de grond en ik zat vast in een klos prikkeldraad. ik wou er uitklimmen en dat lukte zonder me pijn te doen of krassen of... ik zette me terug neer op de grond en begon weer te lezen. dit 3of 4 keer na mekaar. maar de laatste keer kon ik er niet uit en deed ik mijn ogen toe. ale ja ik zag men ogen dicht doen ik was in de droom als toeschouwer. daarna kwam ik wakker door mijn wekker

MVG, fairydust2 keer bewerkt. De laatste keer was 26 december 2011 door Fairydust.

Dorien85
18 april 2013

Hoi Karin,

Wat ik kon vinden op internet over prikkeldraad was het volgende:

"Zie je prikkeldraad in je droom, dan heb je moeite om iets te doorbreken of om je punt bij iemand duidelijk te maken.
Als je vast zit in prikkeldraad, dan voel je je gevangen en beperkt in een relatie."

Ik had laatst ook een droom met prikkeldraad. Er kwam bij ons in de straat een stukje verderop een nieuwe buurman wonen. Hij had over de stoep voor zijn huis en enkele aangrenzende huizen prikkeldraad op de tegels gespannen. Het was tegen inbrekers. Ik vond het verschrikkelijk belachelijk maar de buren deden er niet veel tegen. Ik kwam met argumenten dat kinderen zich er aan konden verwonden, mijn nike airs er lek van zouden raken en inbrekers toch met stevige schoenen over het prikkeldraad liepen, maar ik kreeg geen gehoor.

Dit kan ik persoonlijk wel linken met een belangrijk persoon uit mijn verleden waar ik die week weer contact mee had gehad.

Groeten Dorien