Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Kat slikt bloedzuiger in.

10 december 2011

Hoi, ik ben heel benieuwd of iemand weet wat mijn droom betekend. Ik heb al een beetje gezocht maar ik kan het niet vinden.

Ik loop met mijn moeder, stiefvader, broer, stiefbroer en stiefzus door Den Haag (waar ik nooit geweest ben) , en mijn stiefvader blijft me vertellen over het rare accent dat Hagenezen hebben. We zoeken naar een plek waar we familieoverleg kunnen hebben. We lopen eerst een klein winkeltje in, maar de kassier verstaat ons niet, omdat hij of zij geen Nederlands praat. Op dat moment vraag ik waar we eigenlijk zijn, en mijn stiefvader verteld me dat ik in Den haag ben. Daarna lopen we nog een klein winkeltje in, en daar worden we ook niet verstaan. Tenslotte lopen we nog een winkeltje in, en de man verstaat ons wel. Wij lopen door de deur die links naast de kassatafel staat, en we komen in een supermarkt.Als eerst zie ik de broodjes afdeling, en mijn moeder vraagt me wat voor een broodje ik wil. Op de broodjes zitten allemaal vreemde dingen, die er erg onsmakelijk uitzien. Voor me staat mijn stiefneefje, die ik een knuffel geef, maar hij reageerd er niet erg op. Mijn moeder herhaald nog, dat mijn oom alles betaald, dus dat ik me geen zorgen hoef te maken over de prijs van het broodje. Ik loop verder de winkel in, naar de frisdranken. Daar zit een hond waaraan allemaal ijs en sneeuw hangt. Een vrouw verteld me dat je altijd moet zorgen dat je de hond opwarmt, omdat hij anders bloed gaat plassen en dood gaat. De hond begint bloed te plassen en gaat inderdaad dood.
Een tijdje verder, zijn we in een grote ruimte, waar inderdaad de familievergadering gehouden word. De pscycholoog vraagt me wat ik er van vind, maar ik antwoord nauwelijks. Ik zie een hond die het koud is, dus ik ren er naar toe. Ik kom terug naar de zaal, om te vragen of iemand een droge handdoek heeft. Ieder stel mensen aan de tafel lijkt een handdoek te hebben, maar ze zijn allemaal nat. Ik vind er een die een beetje vochtig is, en ik ren terug naar de hond. De hond rent de trap op, en er komen een stuk of drie dieren voor terug. Ik zie een kat ( een spyxch, zo eentje zonder haar) die het ook koud heeft, en de kat heeft een bloedzuiger op zijn rug. De bloedzuiger valt op de grond, en de kat eet hem op en slikt hem in terwijl ik probeer de kat af te drogen.


En dan word ik wakker. Echt een hele rare droom, ik zou het heel fijn vinden als iemand mij dit kan uitleggen!

jan123
10 december 2011

Hoi Evy,

Ik wil je droom wel uitleggen maar ik kan dat niet eenzijdig, ik zal wat feedback van je nodig hebben omdat dit ik mt dit verhaal alle kanten op kan
Als je iets herkent vertel dit dan dat wijst mij de richting aan om je droom verder te ontrafelen.


Het vreemde accent en de kassier die jouw niet verstaan: Kan het zijn dat jij moelijk begrepen word? Of dat je jezelf moelijk begrijpt?

De familie vergadering: Zit je met je zelf in de knoop ? Heb je het gevoel dat er iets niet goed gaat en ben je daar heel erg mee bezig om dat op te lossen? Weet je niet wat je met de kwestie aan moet?

De bloedzuiger vertelt me dat er iets is , waarschijnlijk iemand, die jouw energie aan het wegnemen is , jouw gevoel , de kat , weet dit en rekent er mee af. Hij eet het op , hij vertelt je dat dit iets is wat je overkomt om er van te leren, zo word je probleem voer voor leerstof. Maar dit stukje is waarschijnlijk niet hoe jij het ziet. Jij zit er nog midden in . jij bent nog aan het vergaderen , miscchien wel aan het twijfelen?

Den haag : mijn gevoel bij denhaag is dat daar geregeert word , jij gaat met je famillie, (allemaal onderdelen van je persoonlijkheid) naar denhaag om de leiding te nemen over je probleem (wat dat is weet ik niet, dat weet jij alleen)
Daar zoek je een geschikte vergader plek, je bent in je zelf aan het zoeken naar overeenstemiming, harmonie, balans of hoe je het wilt noemen. Daar zijjn nogal wat pogingen voor nodig, want nergens verstaan ze je .

Je oom die betaald, ergens weet je dat er een afrekening op je gedrag komt, alleen denk je dat jij die niet betaald maar je oom. Maar uiteindelijk krijg je wel de afrekening. Ontken jij je problemen? Doe je net alsof ze kleiner zijn dan jij eigenlijk weet dat ze zijn?Dan haal je er groter geschut bij , de supermakt en de psycholoog, je geeft hiermee aan dat je niet half werk moet verrichten om je problemen op te lossen, je moet er echt 100% voor gaan.

De hond die niet nat mag worden wijst naar verwaarlozing. Heb jij iets laten verwaarlozen ? Heeft het te lang geduurd voordat je actie ondernam? Wilde je wel actie ondernemen maar, wist je niet hoe , of dacht je dat je er toch niet uit kwam met jezelf ?

De sphynx weet hoe het moet, waar het antwoord ligt. De spinx is een heel krachtig dier, daar wilt niemand ruzie mee hebben , het beest kan erg dreigend overkomen.

Dit is wat ik er in 1e instantie van kan bakken. Wil je me laten weten wat je er van herkent? Ook herken je er niets van is dat ook goed!

Groeten Jan

10 december 2011

Ik herken er veel in,

Maar ik heb het gevoel alsof het probleem nu iets is waar ik weinig aan kan veranderen. In ons gezin zit veel problemen, en dat is iets waarmee ik af moet wachten tot ik het huis uit ben, ook al zit ik er vaak mee.
Het punt is, als ik dat ga vertellen aan een praatpersoon, dan ben ik bang dat mensen ggd in gaan schakelen, en mijn vrienden luisteren niet naar me. Dat stuk herken ik al.

Ik wil het dus wel oplossen, maar je kan mensen niet veranderen, en als ik er over wil praten word ik of niet begrepen, of er word niet naar geluisterd. Ik weet dat alles wel een keer goed komt, maar ik heb nu het gevoel alsof ik op mn tenen moet lopen om presies in het plaatje te passen. Zowel in het mijn gezin als in de maatschappij. Ik ben te "moeilijk" voor de "normale mensen", maar ik pas ook niet tussen andere groepen.

Ik heb zelf twee sphynxen thuis, staat dat los van mijn droom of niet?

jan123
10 december 2011

Evy,

DIe sphynxen staan niets voor niets in jouw huis, waarom heb je ze uitgezocht?Misschien heb je ze wel gekregen , maar onbewust heb jij er voor gekozen . Ik denk , nee ik weet ,dat zij staan voor jouw krachtdieren. ALs symbool/arche type voor jouw karakter , of hoe jij je mag gaan ontwikkelen. Wat voor gevoel krijg jij bij een spynx? Wat is hun sterke kant? (behalve hun scherpe klauwen dan), voor mij hebben ze mystiek,ze stralen rust uit, maar ze zijn ook uitermate assertief. Ze geven heel goed aan wat ze wel en niet leuk vinden. Je kan de wereld niet verandern , maar wel jezelf. Dat is wat ik erbij hoor.

Wat een nare situatie waar je nu in zit zeg !. Maar alsjeblief,t je systeem vraagt om hulp , het wil erover kunnen ventileren. Een pscycholoog , of maatschappelijk werker heeft beroepsgeheim, dus zij mogen nooit dit naar buiten brengen, laat staan jouw uit huis plaatsen.
En volgens mijn hebben ze in iedere gemeente wel maatschappelijk werkers waar je gratis heen kan , informeer maar bij je huisarts.

Ik zelf heb ook in een verkeerd gezin gezeten , met resultaat, dat nu ik 35 ben en al 15 jaar uit huis ben nog steeds veel klachten door mijn opvoeding ervaar.Als je het niet oplost sleep je het met je mee. Het is voor mijn heel hard werken om "normaal" te kunnen functioneren. Dit hang ook mede van mijn karakter af want ik ben behoorlijk gevoelig,. Als ik dat niet was had ik lang niet zo veel problemen er door gehad als nu.

Als je nog meer wilt weten vraag het gewoon.

Ik wens je heel veel sterkte toe

Groeten Jan

10 december 2011

De sphynxen zijn een grappig verhaal, ik en mijn moeder zochten via marktplaats een tweedehands mobieltje voor mij, en in dat huis waren allemaal katten. Mijn moeder en ik zijn beide allergisch voor katten, maar deze konden we tegen. Het begon met een devon rex, en het eindigde met 2 spynxnen!

Ik heb al een psycholoog gehad, die ook voor mijn autistische stiefbroer zijn begeleiding regelt enzo, en ik heb een praatpersoon gehad op school, maar het heeft voor mijn gevoel ook niet zo geholpen. Daarom weet ik nu niet zo goed wat ik er mee aan moet.

Heel erg bedankt voor de uitleg in ieder geval!

xx.