Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Eigen hoofd afhakken

27 november 2011

Ik heb vannacht echt een heel vreemde, nare droom gehad.
Ik liep in een groot gebouw, een soort school en ziekenhuis in een, samen met een vriendin van vroeger. Ik had een knalrode jurk aan en het stond me helemaal niet. Ik voelde me ongemakkelijk en die vriendin zei ook dat het me niet stond en noemde iets over de kleuren donkerrood en grijs.
We liepen door het grote gebouw want we moesten naar een les toe. Opeens was zij weg en stond ik alleen in een hal. Ik had ineens een slagersmes in mijn handen en vanuit het niets hakte ik de achterkant van mijn hoofd eraf. Ondertussen zag ik hoe dat er van achter uit zag en zag mijn hersenen net boven mijn nek zitten. Er hingen allemaal draadjes uit en voor de rest was het leeg.
Ik voelde aan de open plek en ineens had ik een sjaal om die voor het gat in mijn hoofd zat. Ik werd heel naar en liep verder door de gangen van het gebouw. Daar was een open ruimte waar ik weer een andere vriendin van vroeger moest helpen met het inrichten van een ruimte. Toen ik dat gedaan had liep ik verder naar een grote houten kast met allemaal vreemde dingen erin. Ik keek en zag dat mijn eigen hersenen op een plankje tentoon waren gesteld. Ik pakte ze en verkruimelde het en kneep erin zodat het kapot ging.
Weer voelde ik aan mijn hoofd en blijkbaar zaten mijn hersenen wel weer in mijn hoofd, maar de open plek voelde heel erg naar en de lap vlees die nog los hing maakte me misselijk.
Ik liep naar het gedeelte waar iemand me kon helpen. Ik moest in de wachtkamer gaan zitten en daarna kwam er een dokter naar me toe. Hij was een les aan het geven in een hele grote ruimte, maar hij zei dat ik wel even mee kon komen. De ruimte stond vol met tafels met leerlingen die me aankeken. Ik moest op een bed in de hoek gaan liggen en ontspannen. Hij keek mij aan en zei dat hij mij wel kon helpen, ik had het gevoel alsof ik dood zou gaan en werd heel erg misselijk en naar en voelde mijn eigen lichaam niet meer.

Het gekke was dat ik het gat heel goed voelde, het was ook meer een heel erg naar gevoel wat ik had tijdens deze droom.
Weet iemand of hier een boodschap in zit?? Ik heb nog nooit zoiets gedroomd en was ook best geschokt toen ik wakker werd. (meteen voelen hoe t met mn nek was haha)
Alvast bedankt!

29 november 2011

Hoi Anne-Marie



De school die we in de droom zien zou betekenen dat we in het waakbestaan nooit zijn uitgeleerd. De school die we in de droom zien kan echter ook een gebeurtenis uit ons verleden verbergen

Liggen we in de droom in een ziekenhuis dan hebben we in het waakbestaan problemen die we zonder de hulp van anderen niet kunnen overwinnen.

Het hoofd is het centrum van waaruit al onze zintuigen worden bestuurd. Verwonden we in de droom ons hoofd dan kunnen we dus rekenen op ernstige problemen in het waakbestaan met betrekking tot onze zintuigen.

Het mes is dan ook in de droom het attribuut om te delen, maar pas op, ook in de droom snijd het mes soms aan twee kanten.

De wachtkamer is slechts een onderbreking tijdens de levenswandel. We zitten in de droom in de wachtkamer vanwege de afwachting van iets belangrijks.

In dromen is de arts steeds een belangrijk symbolisch figuur. Zijn verschijning vestigt de aandacht op onze psychische gesteldheid. De arts biedt hulp en toont ons welke kant van onze persoonlijkheid, of welk probleem, behandeld dient te worden. De arts kan hierin ook alleen de functie van waarschuwer vervullen.

Het bed is de ruimte van onze geborgenheid waar we rust, warmte en seksueel genot vinden. Soms is het juist het bolwerk van onrust, ziekte en verdriet

Dromen dat u zelf misselijk bent is een teken dat u bijzonder voorzichtig moet zijn.

De dood die in de droom verschijnt als gedaante of als gebeurtenis kondigt maar zelden de lichamelijke dood aan. meetstal verschijnt een dergelijk symbool in onze dromen aan het einde van een bepaalde periode. Ze kan dus het beste gezien worden als een gedaanteverwisseling van onze psyche..

Dat Anne-Marie zijn de betekenissen van je droom symbolen

Als ik dat zo bekijk, lijkt het of je problemen hebt, waar je niet uit kan komen er zit ook een leer proces voor je in en ik denk dat je voor het een of ander best eens hulp mag vragen.

Kijk maar..

Groeten H@ns.

29 november 2011

Wow...., wat een ontzettend mooie uitleg !
Het heeft me wel aan het denken gezet, nu ik dit weet, kan ik er wat mee.
Heel erg bedankt voor dit inzicht ;)

Groetjes, Anne-Marie