Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom over haai

19 juli 2011

Hey,

ik heb vannacht gedroomt, dat ik opgegeten werd door een haai.
Het rare er van was, dat het in films gebeurde. En ik zag er uit als hoe ik eruit zag toen ik 6 was.
In de eerste film, werd ik opgegeten door een haai. En in de tweede film werd ik bijna opgegeten...
Ik werd gered door mijn oom en ik zei:'maar ik was toch al opgegeten?' en toen zei hij: Ja in een andere film.'

Beetje raar uitgelegt, maar ik zit er wel mee.
Elke keer als ik nu een foto of dergelijks zie uit mijn jeugd dan krijg ik een angst-gevoel.
Ben ik nou bang voor mijn jeugd? Herinneringen?

x Rasmus

Ferdinand
16 november 2012

In dit geval ben jij de " hij persoon " en " persoon in kwestie "

Het eerste attribuut “jong zijn” duidt op het streven weer “ jong “ te zijn, het idee is dan dat de droom indiceert dat de gedachtegang van de persoon in kwestie naar het verleden neigt, doordat hij daar iets wil veranderen om het heden te verbeteren, of hij gelooft dat daar iets is dat naar zijn gevoel enkel daar opgelost kan worden. Zoals je merkt is ‘ iets’ vrij vraag, en is er ook een enige precisie nodig om de droom te begrijpen, dat doet het onderbewustzijn dan ook met andere attributen.

Ter voorbeeld, het geheel word gezien als een film. Dit attribuut wijst er op dat het leven vooral afspeelt in herinneringen en kan er op wijzen dat de persoon zich los moet laten van de sleur, en het beter zou zijn als de ik-persoon gelukkig in het leven zou ‘ leven’. Aangezien de film gekoppeld staat met de jongere versie van de man, houd dit wellicht in dat hij zich los moet maken van het streven om naar het verleden terug te kijken van wat er allemaal wel niet beter kan, of verbetert had kunnen worden.

De man wordt verder nog opgegeten door een haai in eerste instantie, een situatie waarin vaak word geprobeerd een probleem te ontwijken maar waarin onvermijdelijk door de koudheid en gevaar van het probleem dit onmogelijk is. De dubbele situatie waarin de haai voorkomt laat zien dat het onderbewustzijn eigenlijk geen raad weet het nu kan doen met de situatie zoals deze is, maar het weet wel dat je een situatie moet aanpakken, iets wat zeer waarschijnlijk te maken heeft met een familietrekje die je bezit(attribuut 'oom'). Is dit in combinatie met alle factoren wellicht de te sterke neiging om niet te durven leven in het “ nu “ ? Houd u te veel vast aan het verleden? Dan zal het moraal van deze droom waarschijnlijk zijn dat je in het nu gelukkig moet gaan worden, en te geloven dat de toekomst meer te bieden heeft dan het verleden, en geloof me, dat is waar.


Althans, zo ver mijn vermoeden :)