Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ik droom altijd nachtmerries

11 jaar geleden

Hoi

Sinds al een hele lang tijd droom ik niets anders dan nachtmerries.
Normale dromen heb ik al bijna 2/3 jaar niet meer.
Waarom ik hiermee nu pas kom? Geen idee, maar iets zei in me. ik wil nu duidelijkheid hebben!

Ik heb zo vaak nachtmerries dat nachtmerries mij niet meer afschrikken.
Ook word niet wakker van nachtmerries, hoe eng ze ook zijn.. het schrikt me gewoon niet meer af!

Het gekke is dat ik nogal vaak droom over ziekenhuizen. Soms ben ik zelf het patient in het ziekenhuis en soms zijn het andere.
Ook operaties gebeuren er. Tijdens deze operaties ben ik gewoon in deze droom wakker! En het zijn vaak gewoon steriele kamers, wat me meer doet denken aan een tandartsen praktijk, en de stoel waar ik dan op lig is van staal/ijzer.
Als ik bij iemand anders ben in het ziekenhuis dan word dit persoon meestal gemarteld. Van mensen waarvan de benen vanaf gezaagd worden zonder reden en zonder verdoving in een gewone behandel kamer, tot levende kinderlijkjes die ingemetselt zijn in beton/steen/gips.
wat me ook altijd opvalt is dat het altijd vervallen ziekenhuizen zijn die eigenlijk op het staan om gesloopt te worden. Meestal heb ik ook geen vloer onder me voeten maar beton!
De laatste droom die mij nog was bij gebleven (en dat vond ik best wel heftig (dit speelde zich ook af in het ziekenhuis)
was dat ik door iemand een afdeling ingeduwd werd.
Ik wist dat op die afdeling dingen gebeurde die ik liever niet wilde weten. Voor ik het wist stond ik dus op die afdeling en kon ik niet meer terug want de deur achter mij was afgesloten door de persoon die mij duwde. voorzichtig stapte ik vooruit, overal waar ik keek was bloed... een kamer verder was de operatie kamer waar ik het eerder over had... en daar lag een afgekloven skelet op. Schuin voor me stond een klein ziekenhuis bedje, op dat bedje lag een knuffel die vol met bloed zat! Gillend rende ik met half dicht geknepen ogen door de gehele afdeling richting een nood deur die toevallig open gedaan werd door een zuster, ik sprong in haar armen en legde uit waarom ik paniek was. Die pakte mij beet en begeleide mij richting de uitgang.Ik heb voornamelijk dromen waarin mensen om het leven worden gebracht of gemarteld.
Zo ben ik in mijn droom een fabriek tegengekomen waarin mensen vlees werd gemaakt!
Ik zag letterlijk levende mensen in bakken zitten op een lopende band dat richting een vage machine liep.
Veel gegil en gekreun, aan het einde stonde mensen die gewoon heel droog het mensen vlees aan het inpakken waren...
Een soort gelijke droom was met dikke kinderen die met geweld in doorzichtig folie werd gevacumed, een groot man met een groen short deed dit werk en drukte elke keer de hendel naar benende...

En zo kan ik nog wel even doorgaan.
Ik kan alles wel gaan vertellen maar dan denk ik dat mijn bericht niet meer gelezen zou worden.

Kan iemand mij misschien uitleggen waarom ik elke keer als ik droom nachtmerries heb, en deze meestal gaan over de dood!
En waarom nou elke keer kinderen! Das toch wel het laatste wat je in een droom wilt zien kinderen die vermoord of gemarteld worden!

samantha
11 jaar geleden

Apart dat je het pas een paar jaar hebt. Ik heb al heel mn leven nachtmerries, maar ik heb het eigenlijk nooit erg gevonden. Zo maak ik spannende dingen mee die je zelf nooit mee zou maken.
Maar wat jij hebt met mensen en kinderen in je dromen, heb ik lang gehad met dieren. Dat er een paard over straat rende en dat het viel en dat het dan op een of andere manier zn been amputeerde. En tegen de tijd dat ik dan aankwam om het te redden lag het dan helemaal te stuiptrekken. Dat soort dingen..
Ik heb net gelezen dat je in je dromen steeds meer dingen gaat associeren met andere dromen, dus als je vaak nachtmerries hebt, zullen die ook vaker terugkomen.
Ik weet niet hoe je uit dat cirkeltje moet komen, maar zie het op de leuke manier: probeer dingen in je dromen te doen die je anders nooit mee zou maken.

Saraaa
9 jaar geleden

Hoi,
sinds kort heb ik een jongen leren kennen via mijn vriendin ze vond hem leuk. Dus ik heb heel veel voor haar geappt met hem. Maar ik heb hem dus ook beter leren kennen. Hij vertelde mij heel veel dingen en 1 daarvan was: dat hij een gave had, hij kon mensen laten dromen wat hij mee maakte en hij kon ook mee leven met andere mensen. Hij kon de pijn van anderen voelen. In het begin vond ik het echt onzin, maar later begon ik het steeds meer te geloven hij wist dingen van mij. Hij had een keer ruzie en hij vertelde dat allemaal, die nacht droomde ik dus eigenlijk een gevecht of soort nachtmerrie over ruzie. En gelijk die volgende dag vroeg hij na wat ik had gedroomd. En mijn antwoord was ruzie, en hij zei toen: dus precies wat ik gister had mee gemaakt. Maar nog steeds kon ik het niet geloven. Maar sindsdien slaap ik slecht, en droom ik alleen maar nachtmerries. Ik slaap wel, maar ik ga pas om 12 uur m'n bed uit en ik zie er slecht en moe uit. En dat ben ik ook alleen maar. Maar wat moet ik nu doen? Ik kan zo niet door gaan.