Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Rare droom over stikken in spinazie, snapt/herkent iemand dit?

R.
19 maart 2011

Ik heb een rare/nare droom die steeds weer terugkomt. Ik snap niet wat ermee bedoeld wordt of wat mijn droomwereld mij duidelijk wil maken. Kan iemand mij een handje helpen?

Ik droom steeds dat er een hele bos gekookte spinazie vastzit in mijn keel. Mijn hele mond is er van opengesperd en de steeltjes groen steken nog uit mijn mond. Ik voel mezelf dan ook slechter ademen, maar ik adem nog wel (een beetje). Vervolgens loopt deze droom altijd af dat ik de spinazie er met mijn handen uittrek bosje voor bosje. En hiermee voel ik dat ik steeds makkelijker ga ademen. Maar ik wordt altijd wakker met nog een beetje spinazie in mijn mond (2 sprietjes). Nog nooit is het mij gelukt tijdens mijn droom alle sprietjes te verwijderen.
Maar het enge gevoel van te gaan stikken, schrikt mij dan nog steeds als ik ookal wakker ben. Heel eng gevoel!!

Wie snapt deze droom/of herkent het en kan mij hier uitleg van geven?

Manuelaaaaaaaaaaaa
1 september 2013

Ik weet niet wat 't betekent. Ik heb wel ongeveer hetzelfde (lees: alleen als ik verdrietig ben, of ziek) alleen dan met grote taarten. Deze moet ik in 1x doorslikken van iemand, waarvan ik geen idee heb van wie. De stem, niks herken ik. Ik hoor ook geen stem, en ik zie alleen grote taarten voor me. Omgeving zie ik niet, dus écht alleen de taarten. Ik snap niet hoe ik in mijn droom dan weet/voel dat iemand het me dwingt maar ja..., ook als ik wakker word (meestal half) heb ik nog het gevoel dat ik stik in die taarten. Soms word ik kokhalzend wakker idd, en vaak ook met een heel betraand gezicht. Enorm raar... Nouja, je hebt er niet veel aan, maar je bent tenminste niet de enigste.... meer kan ik niet zeggen sorry!

4 september 2013

.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 4 september 2013 door jan123.