Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

hoe kom in van me nachtmerries af

Isabella
11 jaar geleden

Hallo,

Ik heb al sinds dat ik kan herinneren nachtmerries maar zo erg als de afgelopen maand is het nog nooit geweest, ik slaap maar 3/4 uur in de nacht want ik durf niet meer te slapen en als ik eemaal slaap en banend in het zweet wakker word van een nachtmerrie durf ik niet meer te gaan slapen en zit de angst ook nog een paar uur echt in me lijf. Ik heb verder geen traumatische gebeurtenissen mee gemaakt waaraan ik me nachtmerries zou kunnen koppelen dus ik weet ook niet waar dit vandaan komt!
Het is niet iedere nacht dezelfde droom maar wel vaak op dezelfde plekken.

Wat kan ik hieraan doen???

groetjes

11 jaar geleden

Beste Isabella,

Je hebt wel iets meegemaakt ,mischien toen je heel klein was en kun je je er niets meer van herinneren. Vraag aan je ouders of ga in dialoog met je zelf, je maakt iets mee en verwerkt dit niet , praat dingen DIRECT uit. De nachtmerries zijn niets om voor bang te zijn, het zijn jouw eigen angsten die je nooit verwerkt, en die willen gewoon naar het licht, ze WILLEN WEG, en vragen op die manier jouw aandacht , geef je geen gehoor dan blijven ze steeds terugkomen tot je er iets aan doet. Probeer proffesionele hulp te vragen, als je het niet alleen kan.
grt Lucinda

Nachtmerrie67
11 jaar geleden

Hallo allemaal,

2 maanden geleden kreeg ik 3 dagen voor mijn vakantie te horen van mijn interim teamleider dat mijn contract niet verlengd werd. Dit kwam totaal uit de lucht vallen want ik heb 12 jaar gevochten om weer aan het werk te komen. Ik was/ben supergemotiveerd en al mijn collega's waren tevreden en blij met mij. De rede voor het niet verlengen waren dat ik ongemotiveerd zou zijn, ongeinteresseerd, lui, onvriendelijk, tactloos. In geen van deze redenen kan ik mijzelf herkennen en mijn collega's ook niet. Maar goed hij is de baas en kan en mag alles. Ik ging op vakantie (dit was inmiddels toch wel verpest) halverwege de vakantie werd ik ziek en raakte mijn stem kwijt. Na mijn vakantie was mijn stem nog steeds niet terug en toen begon hij mij onder druk te zetten en te chanteren over de referentie voor mijn nieuwe baan die ik inmiddels gevonden had. Het bleek dat mijn hersenen in 1 nacht waren vergeten hoe ze mijn stembanden moesten aansturen en ik ben gaan praten over mijn "valse stembanden". Na een behandeling van 1,5 uur was mijn stem terug door neuro fysiologie. Dat was een rare situatie en komt ook niet zo heel veel voor in Nederland ongeveer 20 a 30 keer en de hoofdzaak is opgekropte woede en fustratie. Uiteindelijk mocht ik van de bedrijfsarts en het UWV niet meer werken voor mijn oude werkgever en moet ik wachten tot einde contract. Hierna mag ik gewoon bij mij nieuwe werkgever aan de slag. Het wachten is alleen nog op het antecedenten onderzoek en dat duurt nu al bijna 6 weken. Ik werk namelijk in de beveiliging

Nu komt het ik heb al 2 maanden inmiddels elke nacht nachtmerries. In deze dromen ben ik of op mijn werk of in andere situaties maar altijd vol woede en fustraties en ik loop alleen maar te schreeuwen van woede en onmacht. Ik slaap in blokjes van 2 uur en ben het echt helemaal zat. Hoelang houden deze nachtmerries nog aan en hoe kom ik er van af..........ik ben zo moe.....ik heb erover gepraat met iedereen die maar wilde luisteren maar het helpt allemaal helemaal niets en op een gegeven moment moet je toch door en dat wil ik ook en overdag gaat het allemaal wel maar zodra ik ga slapen begint het allemaal weer van voor af aan.

Help !!!!

ineke koenderman
11 jaar geleden

hallo


ik ben 11 weken erug bevallen van mijn dochter

heb dat alleen met mijn moeder gedaan omdat mijn vriend denkt dat het kind niet van hem is

is doe de opvoedong ook alleen

woon in een caravan alleen met mijn kind en hond

mijn dochter heeft veel last van buikkrampen en ik ben zo moe

door die nacht merries word het er niet beter op

ik droom steeds dat ze me kind afpakken en dat ik haar nog net kan redden aan een been

dat ze valt heel diep en meer van die nare dingen

groetjes ineke

Harrie v Houtum
10 jaar geleden

ik heb een relatie met een vriend en wij hebben een zoon van 13 jaar.
Onze zoon is zijn liefdesvriend ( ook 13 jaar ) op 10 juni dit jaar verloren aan hartstilstand. Nu is onze jongen constant met nachtmerrie's bezig en het wordt zelf erger. In het begin was het veel huilen en aan zijn vriendje denken en dromen, maar de nachtmerrie's worden erger met de dag en hij wordt s'nachts gillend wakker, omdat hij nu ook in "zijn droom" zijn vriendje met de kist ziet zakken ( crematorium), daarna ziet hij de brandovens waar zijn vriendje ingeschoven wordt en hoort hij vervolgens zijn vriendje schreeuwen !!
Ik weet me geen raad met hem en wil hem het liefst de hele nacht vasthouden maar het wordt steeds moeilijhker voor hem, want ok hij geeft aan er erg moe van te worden ( wat begrijpelijk is). Wijzelf zeggen altijd: je mag verdriet hebben en met je vriendje praten enz....maar probeer aan wat anders te denken....tsja da's makkelijk gezegd , voer het maar eens uit...hij is pas 13 jaar ???
Wat kunnen wij voor onze jonegn betekenen hierin ? wat kunnen wij het beste doen en er mee omgaan om hem tot "rust" terug te krijgen en op een manier dat hij wel zijn verdreit kan/mag verwerken maar die nachtmerrie's verminderen..?
alvast bedankt voor uw uitleg/antwoordt, m.vr.,gr: Harrie v Houtum

Mariavan ginneken
9 jaar geleden

Ik droom. Elke nachtik wordt soms gek van ik sta. Altijd moe op atijn bijna over overleden famlie Ik ben nooit gelukkig alshun zie. Ik wil er van af. Groetje. Maria

9 jaar geleden

Hoi Maria.

Droom je dat je in bed ligt en een nachtmerrie hebt, dan onderdruk je een intens en diepgeworteld emotioneel probleem.
En die vragen steeds weer aandacht, vooral in dromen.

Als je droomt over je familie, dan kan het zijn dat je op deze manier je gevoelens en zorgen uit over je familie die je in het echt niet kunt uiten.

Als dat zo is probeer dan over dag die problemen te verwerken of los te laten.

Groeten Hans.

reggie
7 jaar geleden

Ik heb ook last van nachtmerries,het is de tweede keer dat ik droom over magma en dat de aarde zou open barsten en lava omhoog komt en nachtmerries over pesten en dergelijke,hoe kom ik daar vanaf,waarom herinner ik die nog allemaal? wat moet ik doen om daar vanaf te geraken?

Mirte
7 jaar geleden

hallo

ik ben 13 jaar sins een paar weken terug heb ik 4 dagen in de week nachtmerries allemaal met monsters in voor.
2 dagen geleden durfde ik zelfs niet te slapen.
omdat mijn klok niet alles verlicht ie ik in de schaduw grote enge vormen van monsters.
ik zie ook allemaal ogen die me aanstaren dat is sowieso verbeelding en ik weet dat maar het blijft me maar achtervolgen. ik heb 5 jaar in de scouts gezeten en daar vertelden ze alleen maar griezelverhalen. ik denk altijd dat er monsters onder mijn bed zitten daardoor durf ik nooit onder mijn bed te kijken ik durf ook niet altijd in de kast te kijken wegens de verhalen van de scouts. als we in de klas en film kijken vragen de andere leerlingen altijd om een horror film dan durf ik nooit te zeggen dat ik daar bang voor ben, want dan lachen ze me uit. ik slaap nog met knuffels en elke avond zet ik 1 knuffel op de rand van mijn bed die dient dan als waker om de monsters weg te jagen, maar een paar weken geleden heb ik daar een andere knuffel gezet en toen begon ik die vervelende nachtmerries te krijgen. ik ben ook heel bang voor spinnen en ik heb hoogtevrees ik durf veel dingen niet te doen tijdens turnen (dat is mijn hobby) zoals salto's de juf vraagt dan altijd of ik het ook eens wil proberen ik begin dan automatisch te wenen en dat vind ik niet leuk want dan zit iedereen te zeggen van "o charme gaat het met je" dan denk ik weeraleens dat ik een apart geval ben ik krijg nu 4 dagen alleen maar nachtmerries ik durf het nooit tegenmijn ouders te zeggen want dan zeggen ze het door en dan komt er altijd miserie van. ik heb ook plankenkoorts dat is heel lastig met school

kunnen jullie me helpen ik heb je hulp echt nodig???

alstublieft

groetjes
mirte

Mario
7 jaar geleden

Hoi,

Mijn naam is Mario en ben een man van 44 jaar.
Sinds verleden jaar heb ik last van nachtmerries en is allemaal begonnen doordat mijn baan boventallig werd maar deze baan heeft gelukkig een goed einde voor mij gekregen dus daar hoef ik mij geen zorgen meer over te maken.
Maar het vervelende is dat mijn nachtmerries gepaard gaan met het schreeuwen in mijn slaap dit wordt helaas opgemerkt door mijn woonomgeving en vooral de kroeg die 100 meter verderop zit buit dit leed vermaak uit door mij te imiteren van het schreeuwen hierdoor wordt ik meestal wel wakker maar het vervelende is dat ik nu niet meer voor vol wordt aangezien.
Ik slaap vaak met het raam op een kier voor de frisse lucht maar moet deze vaak dicht doen door de rumoerigheid van de straat en kroeg.....
09-05-2015 slechte nachtrust gehad, weer een nachtmerrie gehad met het schreeuwen maar het wakker worden ging gepaard met een drijfnat shirtje en gespannen spieren/lichaam. verder de nacht in slaap gevallen maar kwam weer in een tweede nachtmerrie terecht.
Volgende ochtend vermoeid wakker worden en heb zeker een uur onder de warme douche gestaan om mijn spieren te laten ontspannen maar kwam gebroken uit bed. Wat kan ik hier aan doen ??? liefst wil niet dat ik met angst ga slapen. nachtrust is voor mij wel erg belangrijk dit is mijn accu voor de volgende werkdag.