Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

bekeken

11 jaar geleden

hyee
ik heb al een tijdje last van het gevoel dat ik wordt bekeken. Ik heb dit meestal als ik alleen ben maar soms zelfs als mijn ouders of broer bij mij zijn. Ik zeg dit niet aan iemand omdat ze me waarschijnlijk toch niet zouden geloven. Ik heb dit gevoel het meest in de gang of als ik naar boven ga. Ik heb ook ooit een keer gehad dat ik wakker werd en door elkaar geschud werd, dit was echter maar een seconde lang dat ik dit voelde maar ik weet zeker dat ik daardoor wakker werd.
Ik heb ook al eens gehad dat ik aan de computer zat en mijn naam hoorde fluisteren. Ik zat ook eens in de zetel en voelde een arm passeren, dacht dat het mijn broer was maar toen ik keek zat hij ergens anders, kon hem dus onmogelijk geweest zijn.

kan iemand hier meer uitleg over geven?1 keer bewerkt. De laatste keer was 11 jaar geleden door bloemetje.

Jacob
11 jaar geleden

Hi Bloemetje,

Het gevoel dat je bekeken wordt kan soms veroorzaakt worden doordat je het gevoel hebt dat je iets verkeerd hebt gedaan, en je daarover schuldig voelt.

Als je dit gevoel hebt, kan het zijn dat je dingen die een hele normale verklaring hebben in een heel ander licht gaat zien. De stem die je je naam hoorde fluisteren kan misschien een geluid van straat geweest zijn, de mouw die je raakte kan de tocht van een deur zijn geweest die dicht sloeg.

Zelf heb ik ook wel eens iets dat ik niet kan plaatsen, en de beste manier om hier mee om te gaan is dan uit te zoeken waar het vandaan komt. Als je dat doet, zul je zien dat vrijwel alles valt uit te leggen.

Tot slot helpt het ook om er juist wel over te praten. Dat zal je helpen bij het vinden van een logische verklaring. En, mocht er echt iets vreemd zijn, dan zouden je familie-leden het ook moeten merken af en toe.

11 jaar geleden

beste Jacob

Eigenlijk zou ik nie weten waarover ik mij schuldig zou moeten voelen, en maar goed ook :D. Ik heb een goede band met mijn ouders en zeker met mijn moeder. Toen ik die mouw voelde was de deur gesloten. Een weekje nadat ik dit bericht postte kwam mijn broer af met een bang hartje. Ik mocht het tegen niemand vertellen maar toen hij op zijn playstation aan het spelen was hoorde hij zijn naam fluisteren! Ik heb hem dan ook gezegd dat ik dat ook heb gehad en nu weet hij het ook. Ik weet niet waar het vandaan komt.