Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

dromen over overleden persoon

blondie
11 jaar geleden

hallo
ik heb een vraagje
ik heb zo een rare enge droom gehad ik weet niet wat ike r mee aan moet ,,

mijn vader is 2 jaar terug overleden ,,
ik droomde nu dus dat mijn vader op sterven lag in mijn droom en we hele rare plaats waren , en ik ben bij hem gaan liggen om hem veilig gevoel te geven en om hem te steunen
en toen ik dad deed , voelde ik ineens een hand tussen me benen en over me schaamstreek mijn vader is in de droom ook weer overleden , en ook in mijn droom was ik er helemaal kapot van
,, ik vind dit zo eng en voel me zo naar dat ik dit gedroomd heb ,,

11 jaar geleden

Hoi blondie.

Zien we in de droom anderen sterven dan koesteren we in het waakbestaan mogelijk een bepaalde wrok of jaloezie tegen de persoon, maar dat geldt alleen maar indien de persoon die in de droom sterft een bekende van ons is. Toch geeft het droombeeld ook nu aan dat het tijd is het verleden los te laten en niet langer haat of wrok te koesteren. De ander is tenslotte in de droom gestorven dus we kunnen er nu eindelijk zand over gooien.

De vader die we in de droom tegenkomen is vaak de man die ons bij staat met zijn raad of ons wil manen tot discipline. Voor de juiste betekenis is de relatie die we in het waakbestaan met onze vader hebben of hadden van groot belang. Is of was de band met onze vader goed dan verschijnt hij meestal in de droom om ons te helpen,

De vagina is ook het teken zijn van kracht en bied zij de kans op een vruchtbaar nieuw begin. Dat is waar je je vader op atent wilde maken

(ik vind dit zo eng en voel me zo naar dat ik dit gedroomd heb) Ik denk dat dat helemaal niet nodig is

Kijk maar of je er wat meee kan.

Groeten H@ns.

Jimi
10 jaar geleden

Ik heb een droom over Michael Jackson Gehad hij leerde me de moonwalk daarna zei hij dat ik me niet moest zorgen moest maken!

silvie
10 jaar geleden

Mijn schoonvader is 30dec 2011 overleden,heel plots zonder ziek te zijn. de nacht na zijn overlijden heb ik over hem gedroomd. gewoon dat hij bij ons aan tafel zat. de dagen er na(vooral 's avonds) had ik het gevoel dat hij naast mij stond... Raar misschien maar toch... een nacht of 2 geleden lag ik nog wakker in bed en voelde ik een koude gloed over mijn schouder. deze was volledig bedekt door mijn deken en had voor de rest nergens koud. die nacht heb ik gedroomd dat hij terug tot leven was gekomen. hij had 2 houten benen en toen ik hem vroeg of hij het was die die avond mijn schouder vast had. werdt ik wakker... heeft iemand hier ervaring mee en wat betekend dit?
grtjs silvie

Elly
10 jaar geleden

Hallo,

dit voor het eerst dat ik op een site als dit mijn verhaal vertel.
Mijn moeder is op 3 mei 2010 overleden, ik heb hier nog steeds veel moeite mee maar ik heb haar wel een stukje los kunnen laten,
3 weken geleden droomde ik dat ik met een kennis van mij in de stad liep en het was er niet zo heel druk maar herkende een jas van een dame die daar liep die dame was mijn moeder, ik riep nog vanverbaasdheid hé mam en ze draaide zich om en het was inderdaad mijn moeder en zei hé El we gaven elkaar een knuffel en ik zei tegen haar kijk dit is nou .....(de naam van het meisje) ze gingen praten maar ik kon ze niet verstaan.

nu vanacht droomde ik weer over me moeder maar zelf kwam ze er niet in voor.
ik droomde dat ik ergens bij een woning(soort stapelwoning) stond en bij me moeder wou aanbellen maar kon nergen haar naam vinden, nu komt het gekke die woning kwam mij ook niet bekend voor, weet iemand misschien wat mijn dromen beteken of welke boodschap ze bevatten.

Gr Elly

10 jaar geleden

Eigenlijk heb ik me hier aangemeld omdat ik recent al verschillende malen over mijn moeder heb gedroomd.
Mijn moeder is overleden in 2005 dus al een hele tijd geleden.
Waarom ik nu zo vaak over haar droom is mij dus een raadsel.
Het lijkt me wel logisch dat je over je moeder droomt tenslotte is het de persoon waarmee je meest verbonden was.

R27
10 jaar geleden

Hoi

Ik heb een vraag over een droom die ik gisteravond heb gehad.
2 weken geleden is na een lang ziekbed m,n vader overleden aan de gevolgen van een hersentumor.
De droom (of nachtmerrie) die ik gisteravond had voelde heel echt aan, en ik was best wel geschrokken wakker geworden.

Ik droomde dat m,n vader plotseling naast me in bed lag. Eerst zocht ik daar niks achter. Maar toen herrinerde ik me ineens dat hij gestorven is. Ik zei.... Pap... maar jij bent toch dood. M,n vader lag stil en zei verder niks. Ik besloot om hem aan te raken. Heel langzaam reikte ik m,n hand naar hem. En op dat moment gaf hij mij een soort tik met z,n hand waardoor ik wakker schrok.

Ik ben toch nieuwschierig of dit nog iets betekend.

Vriendelijke groeten Rob

EDMONDA
9 jaar geleden

de laatste weken droom ik regelmatig over een ex-partner die reeds 30 jaar overleden is toen we samenwoonden. Ik vind dit heel erg en voel me daardoor gans de dag ambetant. Al het negatieve aan hem wordt dan in die droom weergegeven, ik herken alle situaties die vroeger ook gebeurd zijn.

9 jaar geleden

Hoi EDMONDA

Als je droomt over je ex, dan doet iets uit je huidige leven je aan de situatie denken zoals die toen was met je ex. De huidige situatie haalt vergelijkbare gevoelens omhoog bij je.

Deze droom kan een waarschuwing voor je zijn om op te letten op hetzelfde of vergelijkbaar gedrag in een huidige relatie.

Ik denk dat die droom je zeggen wil niet de zelfde fout te maken.

Groeten Hans.

corry
9 jaar geleden

daar myn x partner 19 jaar geleden in een korte periodevan een week is over leden en daar heel dikwyls over droom daar ik in zyn korte periode dat hy ziek was niet meer met hem heb kunnen praten doet het myn nog dikwyls pyn daar ik ook degene was die er op stond dat hy na het ziekenhuis moest en hy zei dat hy er tussen 6 planken uit zou gaan daar ik ook de beslissing moest nemen om alles stop te zetten verwyt ik me zelf nog wel eens na zoveel jaar dat ik dat gedaan heb daar hy wel een dochter had maar die geestes ziek was dat niet kon

Chanty
7 jaar geleden

Hoi

Ik droom een paar keer per jaar over mijn overleden partner en elke keer als ik droom , voel ik intens veel liefde , die droom lijkt zo echt zelfs als ik wakker word voel ik de intense liefde nog steeds . Maar toch denk ik dat hij ook nog een boodschap heeft voor mij maar kan er niet echt achter komen wat dat is .

Ik wou dat iemand mij kon helpen , ik weet nou niet op internet welke een echte medium of paragnost is of nep is !!

Denia
6 jaar geleden

In mei dit jaar is het 8 jaar geleden dat mijn partner is verongelukt met de auto. De oorzaak is nooit boven water gekomen. Hij was maar een paar meter van huis toen het eenzijdige ongeval gebeurde. Een dag of 2 na het ongeluk heb een droom gehad en ook in de weken daarna. Om precies te zijn 5 stuks, die heel specifiek waren.
De eerste droom en de laatste droom zijn degene die me het meest bijgebleven zijn. In de eerste zat ik samen met hem op een bankje en wat was het prachtig! De kleuren van de lucht en het gras...ongelofelijk de kleuren waren onbeschrijfelijk, wat was het mooi. Met het geluid van kabbelend water op de achtergrond en zachtjes fluitende vogels.
Omdat ik niet wist wat nu de oorzaak van het ongeluk was vroeg ik aan hem; wat is er nu gebeurd, vertel het me. Mijn vriend keek me aan en hij wilde het wel zeggen maar uiteindelijk kwam er geen geluid over zijn lippen. Ik vroeg het nogmaals; vertel het me, wat is er gebeurd! Ook nu weer maakte hij aanstalte om iets te zeggen, maar ook nu kwam er geen geluid uit zijn mond. Het enige wat er gebeurde was dat hij breeduit begon te lachen. Zijn mooie glimlach zoals hij altijd lachte. Mijn conclusie hieruit was dat hij zelf ook niet wist wat het was gebeurd.

De laatste droom, tenminste ik ben er nog steeds niet over uit of het een droom was!
Deze was een paar weken na zijn crematie. Het was midden in de nacht en ik werd wakker van iets. Ik ging rechtop zitten en of het nu een droom was of echt, ik weet het niet. Maar ik hoorde iets en de slaapkamerdeur ging verder open en ik voelde een aanwezigheid. Ik vroeg Kees ben jij dat maar ik kreeg geen antwoord, ik werd overspoelt door verdriet en zakte terug op mijn kussen. En wat er toen gebeurde; ik zag niks maar voelde dat hij naast mij in bed kwam liggen. Nogmaals ik zag niks, maar ik voelde het...ik ging tegen zijn kussen liggen en toen hoorde ik hem zeggen. Ik heb 5 keer terug mogen komen, maar nu moet ik echt gaan. En zo ben ik ook weer in slaap gevallen. In de jaren erna heb ik nooit meer zo over hem gedroomd als toen.

Wel heb ik nog weleens rare dromen gehad, dat hij gewoon weer thuis was. Maar dat ik dan moest zeggen dat dit niet kon, want hij was dood. Dat hij op dat moment niet bij ons kon zijn! Maar hij zei dan dat ik mezelf niet druk moest maken en dit alles altijd met een grote glimlach op zijn gezicht.
Nu heb ik al enige tijd geen dromen meer gehad over hem of met hem.

6 jaar geleden
Beheerder

Het komt vaker voor dat mensen heel realistisch dromen over hun overleden partner.
Dat kan zelfs fysiek voelbaar zijn.
De rauwe realiteit dringt pas tot je door als je ontwaakt en alleen bent.
Dan vraag je je af, was het een illusie?
Maar het kan, zowel tijdens het leven als na de dood.

In de geestelijke wereld en het onbewuste bestaan geen tijd of dood.

Heb het ook verschillende keren meegemaakt.

Het is vreemd dat hij niets van het ongeval vertelde, maar wie weet is het beter zo?
Voor beiden zou het immers de mooie droom verstoren en hij leeft daar verder.

Koester het maar, dan kun je het ook beter verwerken.

De droom schetst een paradijslijke sfeer.

Schreef eens

Het is er schoon als een gedicht
Dat louter liefde ademt.

Deze discussie is gesloten.