Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Mijn biologische vader probeerde mij te vermoorden?

12 jaar geleden

Hallo,

ik heb precies 2 weken geleden mijn biologische vader voor het eerst in mijn leven ontmoet (ben nu 17 jaar) in Zweden, waar ik oorspronkelijk vandaan kom en waar ik de afgelopen zomervakantie dus ben geweest, op bezoek bij mijn familie die daar nog wonen. Hij kwam aan op zijn motor en we hadden gepraat waarom hij mijn moeder had verlaten en waarom we al die tijd geen contact hebben gehad. Nu ik op die ontmoeting terugkijk, weet ik niet zo goed wat ik van hem of van die ontmoeting moet vinden. Vannacht had ik een nachtmerrie over hem. Ik zat in de auto met mijn oma en mijn moeder, die reed. Opeens zag ik mijn vader op zijn motor en een enorme geweer in z'n hand. We hadden oogcontact, en hij leek bezorgd, alsof hij het ''zielig'' vond om mij ook te moeten doden. Hij reed achter ons aan en ik was zo bang omdat hij zijn geweer op mij en moeder richtte en ons elk moment kon doden, maar ik had een sterker gevoel van angst en verdriet dat hij mijn moeder zou doden terwijl ik een hele slechte relatie met haar heb en haar ook al heel lang niet meer heb gesproken. Mijn moeder en oma hadden niet door dat hij achter ons reed. Opeens sloeg mijn droom om naar een andere scene: ik zat in het restaurant van mijn stiefvader te praten met zijn medewerkers totdat een aantal jongeren van het dorp waar ik ben opgegroeid (ik herkende ze) binnenkwamen, bleven staan, hun pistolen trokken en elk van hun richtte hun pistolen op elk van ons. Ik probeerde weg te kruipen en te verstoppen totdat een van hun een molotov cocktail gooide en mijn droom was over. Ik was overstuur toen ik wakker werd omdat mijn stiefvader die mij het grootste deel van m'n leven heeft opgevoed, dood ging.

Wat betekent dit? Ik heb eerlijk gezegd nooit echt interesse gehad over mijn dromen, maar dit vond ik echt bizar.

amandeep
10 jaar geleden

je vader is een gestoorde gek

9 jaar geleden

Voertuigen zijn meestal de 'middelen' die men heeft/neemt om te reizen. Kortom samengevat: je leven is een grote reis en de manier waarop je reist verschilt van mens tot mens. Je moeder en oma zaten in een auto en je biologische vader op een motor. Dat kan betekenen dat men wel dezelfde route heeft gehad maar de middelen van reis verschilde. Wat inhoudt dat men ondanks een samenzijn voor jouw geboorte, 2 diverse levenswijzes had. De bezorgde blik in jouw biologische vader's ogen kan duiden op het jammer vinden van een einde. Wellicht dat hij in zijn hart verdriet had en jou mist.
De dood kan duiden op een einde namelijk. Een einde, of een nieuw begin.

Daarna veranderd het scenario en zit je in een restaurant. Love is always food for the Soul.
Die vrienden staan alleen maar voor diverse persoonlijkheden. Gemeen, haatdragend, etc. Wellicht dat deze emoties een stop hebben gezet op een verstandshouding tussen jou en je stiefvader.

Nu zijn mensen nooit perfect, en men maakt fouten in het leven. Als men opgroeid zijn je ouders de perfecte wezens tot men erachter komt dat ze ook maar mensen zijn. Wat er ook gebeurd binnen relaties of in het leven, het gaat niet om het probleem maar om de oplossing.

9 jaar geleden

Dat laatste stukje over je stiefvader die doodgaat kan er misschien ook op wijzen dat je bang bent dat zijn rol als vader voor jou veranderd omdat je biologische vader in beeld is gekomen.

Maar dat je biologische vader je probeerde te vermoorden kan ik niet echt verklaren, misschien ben je bang dat hij je niet accepteert? Of dat de relatie met je moeder in gevaar is omdat je contact met hem hebt?