Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

achtervolgd worden door een man

11 jaar geleden

ik heb vanacht een enge droom gehad.
Was mijn buurvrouw aan het helpen en de bovenbuurman waar zij ruzie mee heeft zag dat en vloog van boosheid naar mijn voordeur. In paniek riep ik dat niemand de deur open moest doen maar ik was al te laat, m'n zoontje rhad de deur open gedaan en de buurman was naar binnegestormd en reageerde zijn woede af door mijn zoontje door elkaar te schudden.
Ik ben er naartoe gerend en wilde hem het huis uitzetten maar dat lukte niet, de buurman gooide het raam van mijn voordeur in en met een stuk glas wilde hij mijn aanvallen. In paniek ben ik weggerend, de buurman achter mij aan met een stuk glas in zijn hand. Ik bleef maar rennen en roepen om hulp, onderweg kwam ik heel veel mensen tegen en auto's, iedereen kon zien wat er aan de hand was maar er was niemand die mij kwam helpen.

Weet iemand wat dit zou kunnen betekenen?

dreamman
11 jaar geleden

Het valt niet echt letterlijk uit je beschrijving af te leiden maar ik veronderstel dat je buurvrouw inderdaad ruzie heeft met haar bovenbuur:

Het moge duidelijk zijn dat jullie (jij ook!) "schrik" hebben van de bovenbuurman en dit uit zich ook in je droom. Drie elementen komen hier aan bod:
1) hij dringt je huis binnen
"Als je huis in je droom kapot is, suggereert dit dat je je aangevallen voelt. Het kan slaan op een specifieke relatie of een huidige kwestie in je leven." Het huis duidt in je droom niet op je fysieke huis maar wel op jou als persoon
2) gebroken glas
"Als je droomt over glas, staat dit symbool voor passiviteit of bescherming. Je zou een onzichtbare muur om je heen hebben om jezelf te beschermen in een situatie of relatie. "
Je hebt blijkbaar echt schrik dat de bovenbuur deze "onzichtbare muur die je beschermt" doorbreekt, je bent bang dat hij jou als persoon kan raken
3) zoontje door elkaar schudden:
Ik ben zelf een man maar ik kan me voorstellen dat je een moeder niet erger kan raken dan via haar kinderen

Blijkbaar ben je heel gevoelig voor de situatie waarin je buurvrouw verkeert; als ik jou was dan zou ik met de buurvrouw nog met alles willen spreken behalve over haar conflict. Jij mag wel meeleven met haar maar je moet niet haar problemen overnemen.