Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Een paar verschillende dromen

12 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ik heb sinds dat ik heel overspannen thuis zit een paar dromen die ik mij levensecht kan herinneren, ik wel vermoedens wat ze betekenen maar zou toch graag van de "experts" wat meer informatie willen krijgen. Ik zal ze zo gedetailleerd mogelijk opschrijven :) Ik moet erbij vertellen dat de dromen altijd in de toekomst afspelen de technologie en kledij van iedereen in de dromen is dan ook daarop aangepast.

1.
Met mijn gezin (samengesteld uit vorige relaties) en mijn ouders zijn wij op vakantie in een bos. Het blokhutje wat we huren ligt aan de rand van het bos vlak voor een gigantische open weide waar het gras door de zon gelig is geworden. tussen het gras liggen ook stukken asfalt. aan de overkant van de weide zie ik een bosrand van een groot stuk bos.

Na een tijdje naar de lucht te hebben gekeken zie ik een vliegtuig (Zoals die er over 10/20 jaar uit zouden kunnen zien) die lager dan normaal vliegt. Opeens komt hij uit de lucht vallen als een blad die in de herfst van de boom dwarrelt en stort neer een paar 100 meter van de blokhut op het open stuk weiland. het vliegtuig draait ook een paar rondjes over de grond als een rad tuimelt hij over zichzelf en er is veel vuur en een grote explosie. Ik ren naar het wrak met mijn camera om foto's te nemen. (Deze is camera is hetzelfde als degene die ik nu heb).

Plots zie ik overal om mij heen dezelfde soort vliegtuigen uit de lucht vallen (Ze vallen echt uit de lucht niet met de neus naar beneden) en raak in paniek het is echt een verschrikking om te zien. Mijn vriendin komt naar me toe gerend dat ik naar binnen moet komen want er is iets op het nieuws daarover. Binnen in de blokhut zie ik iedereen staren naar de TV en het nieuws verteld ons dat over heel de wereld alle vliegtuigen uit de lucht vallen. Ik probeer uit alle macht iedereen veilig te stellen en bedenk een plan zodat we veilig kunnen blijven en we besluiten om niet in de blokhut te blijven maar naar buiten te gaan omdat misschien een vliegtuig op de blokhut kan vallen.

Meestal eindigt deze droom dan, maar een enkele keer dan gaat hij verder met het overleven in de bossen maar dat zijn maar flarden die ik me niet goed kan herinneren.

2.
Het is wederom in de toekomst maar niet zover weg.

Ik en mijn vriendin zijn bij mijn ouders thuis en op het nieuws wordt verteld dat door onze melkweg een andere melkweg gaat en dat dat schitterende nachtelijke taferelen zal opleveren. Als het donker wordt ga ik met mijn vriendin naar buiten en zie allerlei planeten en sterren en prachtige kleuren in de nachtelijke hemel. We houden elkaar goed vast.

Dan ben ik opeens aan het lopen door de straat van waar mijn ouders wonen en zie ik bekende mensen naar boven kijken die compleet in trance zijn door de prachtige verschijningen aan de hemel. Ik probeer hen te waarschuwen dat het niet alleen prachtig is maar ook het einde van onze planeet kan betekenen. Alles zoomt uit en ik zie de aarde en de zon en een andere planeet ramt de aarde en onze zon wordt samengesmolten met de zon van een andere melkweg. Dan stopt de droom. Het is echt een prachtige droom om te zien met allerlei kleuren en taferelen ook al is het een verschrikking die plaats vindt.

3.
Dit vond ik de ergste, hij speelt zich ook af in de verre toekomst:

Ik woon met mijn gezin in een huis wat erg klein is en vol hangt met allerlei technische snufjes, het huis is ook gemaakt van staal ipv steen en hout. Ik hoor het luchtalarm afgaan en ren naar buiten om te zien wat er aan de hand is.

Ik zie de hele buurt in rep en roer, er is veel neon reclame in allerlei verschillende prachtige kleuren te zien. Ik kijk vanuit de voorkant van het huis op een weiland zoals beschreven in de eerste droom en zie in de lucht een gigantische kernexplosie, hij vindt ver weg plaats en ook niet op de grond maar in de lucht, net alsof de kernbom de grond niet heeft geraakt. Ik schrik me natuurlijk helemaal kapot maar raap mezelf ook weer heel snel bij elkaar en ren naar binnen. Over de luidspreker die in ons huis is ingebouwd hoor ik een mannenstem zeggen dat iedereen in de buurt zo snel als mogelijk naar de schuilplaats moet vluchten.

We vluchten met heel het gezin (ik, mijn vriendin en 3 kinderen) naar een soort bunkertje (is best klein) die op metalen poten staan. De bunker is ook van staal met allerlei metalen panelen erop geschroefd, de kleur van al het staal in de buurt is kobalt blauw. Binnen in zitten ook een stuk of 3 mensen die erg bang zijn. In de bunker staat een soort metalen stoel die erg op een piloten stoel lijkt, vanuit het hoofdstuk van de stoel stroomt water die langs de rugleuning en zitvlak zo in een soort reservoir stroomt. Het lijkt wel een soort waterglijbaan om op te zitten. De mensen in de bunker vertellen mij dat de stoel zorgt voor ontspanning, je kan erin gaan zitten om te ontspannen zonder dat je kleren nat worden. (heel maf allemaal).

Ik besluit om als enigste naar buiten te gaan om te kijken of er nog meer mensen zijn die misschien hulp nodig hebben, maar mijn eigenlijke motivatie is om de boel te verkennen en te kijken water allemaal aan de hand is.

Ik zie nog 2 tot 3 kernexplosies die plaatsvinden in de lucht ver van waar wij zijn. Ik zie de bomen aan de andere kant van het weiland wel bewegen door de drukgolf maar die bereikt ons niet. Het beeld zoomt dan ook uit tot achter mij met de explosie en de drukgolf die voor mij plaatsvinden met het beeld achter me.

Ik spreek een soldaat aan en vraag hem wat er allemaal aan de hand is. Hij weet mij te vertellen dat Afrika kernraketten op ons af heeft gestuurd met behulp van Rusland en dat Amerika helemaal plat gebombardeerd is. Ik vertel de soldaat wat hij moet doen (?) en organiseer van alles binnen het leger dat gestationeerd is vlak voor de bunker waar het gezin met nog wat andere mensen verblijven.

Als ik weer de bunker binnen ga zie ik mijn vriendin seks hebben met een van de andere mensen in de bunker op de stoel die ik voorheen beschreef. Ik wordt boos en er vindt een conversatie plaats zonder dat er een woord gezegd wordt, de lippen en de lijven bewegen wel alsof er ruzie is maar er is niets te horen.

Dan vindt er een explosie plaats boven de bunker. Het wordt een tijd donker voor me en dan komen er flarden van overleven waar ik meestal de hoofdrol in speel met het verdedigen van de bunker en op zoek ga naar voedsel enzovoorts.

Kan iemand informatie verschaffen over wat dit allemaal kan betekenen, ik heb wel degelijk duidelijk het gevoel dat mijn onderbewustzijn mij iets wil vertellen en heb wel enige ideeen, maar ik ben niet zo thuis in het vertalen van de symboliek.

Dank en met groet,

Angelius