Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Herhalende nachtmerrie met toch veranderingen

11 jaar geleden

Hallo allemaal
Ook ik heb besloten om mijn terugkerende nachtmerries op te schrijven.
Ik heb er nog geen betekenis aan kunnen geven, en het valt mij op dat de droom op zich hetzelfde is, maar elke keer veranderen er toch bepaalde aspecten.

Ik heb de eerste droom zoon 2 jaar geleden gekregen, toen was het nog geen nachtmerrie maar eigenlijk best een fijne droom.
Ik had een huis ge erfd van een buurvrouw ( die ik in het echt niet ken of spreek). groot huis, veel kamers. We gaven daar een feest, er waren veel mensen. ik liep gewoon van kamer naar kamer, zag al die mensen en genoot volop van het feest en de mensen.


De volgende droom, was ik weer in een groot huis ( van ouders van een vroegere vriendin maar in de droom was het huis heel anders) Er waren veel meer kamers en in deze droom rende ik van kamer naar kamer, ik had het gevoel dat ik door "iets" achtervolgd werd. Ik kon niet zien wat het was maar had heel erg het gevoel dat het een nare geest was. In deze droom zag ik ook mijn overleden opa op de trap staan, midden in het huis, ik had het gevoel dat ik naar hem toemoest omdat het daar veilig was maar toch bleef ik van kamer naar kamer rennen.


De derder droom was op zich het zelfde, alleen het huis was weer groter en nog meer kamers, ook hierr rende ik van kamer naar kamer vanwege het gevoel te hebben door iets achtervolgd te worden. Hoe hoger ik in het huis kom, hoe kleiner de kamertjes worden, echt een soort sluipgangetjes.


De laatste droom had ik gisteren, het was nu echt een megahuis met heel veel verdiepingen en kamers. Dit huis echter was nog niet volledig af, sommige kamers zaten nog volop in verbouwing. Ik was nu met meer mensen, sommigen ken ik in het echt sommigen niet. We renden met zn allen van kamer naar kamer, boven en beneden en weer terug omdat we werden achtervolgd. Op een gegeven moment zie ik een collega van mijn man met een grote bijl achter ons aan rennen... wij allemaal weg rennen maar in het midden van een grote kamer moesten we stoppen omdat we geitjes hoorden onder de vloer. ( vraag me niet hoe ik daar bij kom maar dat is een heel duidelijk detail uit de droom die ik onthouden heb) we moesten persee die geitjes bevrijden van ons zelf, maar we konden niet te lang op de vloer beuken want die vent die met die bijl zat weer achter ons aan.. Toen ik naar buiten rende werd ik wakker.

Kan iemand mij vertellen wat dit ongeveer betekent? Het valt mijzelf op dat ik steeds word achtervolgd, en de huizen zijn elke keer groter en in de laatste droom was ik ook met meer mensen.. ook zag ik in de laatste droom wel wie mij achtervolgde, maar kan niet snappen wat dat betekend? En ook droomde ik nu dat ik naar buiten rende en toen wakker werd.. de andere dromen werd ik tijdens het achtervolgen wakker...

Er is iets aan het veranderen denk ik.. maar begrijp gewoon niet goed wat, en wat deze dromen mij evt kunnen vertellen? Iemand anders wel een idee?
Groetjes Christel