Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Docent

12 jaar geleden

Ik heb de laatste tijd dromen over een docent...
Ik ken hem nog niet zo lang, maar vanaf dag 1 dat ik les van 'm heb, moet ik steeds vaker aan hem denken.
Als het nu een jonge docent was, ok... maar hij is zo'n 25 á 30 jaar ouder

Dit is één van mijn (meest bizarre) dromen:
Ik ben aan het slaapwandelen en plots sta ik voor een deur en bel aan. M'n docent doet open en is (natuurlijk) heel verbaasd me te zien, maar vraagt me toch binnen.
Eerst lijkt het erop alsof ik doe alsof het m'n vader is: Ik geef 'm een knuffel zoals ik weleens bij m'n eigen vader doe, en ik barst in tranen uit... Hij troost me en is heel lief voor me.
Dan ineens zijn we aan het zoenen enzo en hebben we geen trui of t-shirt meer aan (nog wel bh).
Zo gaat het een tijdje maar dan opeens staat zijn dochtertje in de woonkamer, maar ze blijkt niets van het alles gezien te hebben
Dan lig ik bij hem op de bank te slapen en hij geeft me een 'nachtzoen'.
Daarna ben ik wakker geworden...

Verder droom ik steeds dat ik 'm in mijn armen wil sluiten en stevig vast wil houden. Soms droom ik dat hij in gevaar is en dan red ik hem, of andersom.

Als ik hem op school tegenkom, laat ik er (gelukkig) niet veel van merken, maar heb wel steeds de behoefte hem vast te houden of gewoon aan te raken.

Ik vind het echt vervelend dat ik dit over 'm droom enzo en dat ik de behoefte heb om hem een knuffel te geven, want ik voel verder niets voor hem en wil ook zeker niets met hem beginnen, maar hierdoor voel ik me soms wel erg ongemakkelijk als ik les van hem heb of als ik hem tegenkom.

Weet iemand wat deze dromen nu eigenlijk betekenen?2 keer bewerkt. De laatste keer was 12 jaar geleden door *Missy*.

nne
12 jaar geleden

Hoi Missy,
Ik heb helaas geen idee wat deze droom zou kunnen betekenen, maar ik wil je wel even zeggen dat ik ook een aantal maanden lang over mijn leraar heb gedroomd. Hij is zelfs 30-40 jaar ouder dan dat ik ben. Ik schaamde me ervoor, maar heb het wel aan mijn vriendinnen verteld, Sommigen lachten mij uit, ik vond het zelf ook heel raar. Ik werd heel zenuwwachtig als hij bij mij in de buurt kwam staan. Op een gegeven moment ging het wel over. Maar steeds als ik hem nu nog zie op school moet ik altijd even lachen. Ik heb het uit mijn hoofd gezet, verbannen, ik schaamde me er zo voor. Maar ben er wel achter waarom ik dit droomde,.. ik zag iets in hem .. als een soort vaderfiguur ... wat ik zelf miste,
succes