Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen sequence

14 jaar geleden

Hey allemaal,

Ik heb de laatste tijd steeds vaker dat ik dromen onthoud en 9 van de 10 keer zit er een aspect in waar ik echt iets mee kan. EHBO gevallen op het werk die ik voelde aankomen bijvoorbeeld. Echter er is 1 droom die me ZO ontzettend helder voor ogen hangt waar ik echt mijn vraagtekens bij zet dat ik heb besloten me aan te melden hier en mijn droom te plaatsen.

Even wat achtergrondinfo over mij:
ik ben een jongen/man van 23 jaar, single en thuiswonend. Sta open voor spiritualiteit en geloof niet in de geijkte religies.


Ik was met m’n broertje en z’n vriendin mee op vakantie naar Las Vegas ...
(alsof ik ooit met die 2 op vakantie wil?)
Tijdens die vakantie gingen we aan t eind van een middag een casino in (ik en gokken...) en ineens was het de volgende ochtend en werd ik wakker met een meisje naast me die ik in m’n droom niet kende (Toen ik wakker werd wist ik verdomd goed wie Hayley Westenra is..)
Ik verbaast opstaan lagen er op nachtkastje 2 trouwboekjes van zo'n kapelletje. daar :|
Wij veel praten en beide wisten niet meer wat er gebeurd was. Ik wist haar te vertellen dat een huwelijk als dit niet rechtsgeldig is in Nederland tenzij het bekrachtigd word hier in Nederland. Het zou op zelfde manier ook als ‘nietig’ bestempeld kunnen worden.
Na enkele dagen praten en samen optrekken zijn we zonder mijn broertje en z’n vriendin naar Nederland gevlogen waar we naar de rechtbank zouden gaan.
Tijdens de ellenlange gespreken echter waren er bij beide twijfels ontstaan omtrent het nietig verklaren. We hebben uiteindelijk ook het besluit genomen om het te laten bekrachtigen.

Maargoed eenmaal in Nederland gingen we het mijn ouders vertellen die beide aan het werk waren dus daar reden we langs, haar ma wist t al want die was er bij in dat kapelletje....

Ook droomde ik dat we op huizenjacht gingen en uiteindelijk een huis vonden. Moerendael 13 in Kortenhoef (dit bleek bij het zoeken op Funda ook gewoon serieus te koop te staan…)

14 jaar geleden

Hoi Ughandi,

Ik proef een beetje een onderliggende vraag wat je droom betekent voor je privésituatie. Als je regelmatig voorspellende dromen hebt, betekent het echter niet dat alles wat je droomt ook werkelijk uitkomt in het dagelijks leven. Vaak ook geven delen van dezelfde droom over situaties die je vervolgens overdag tegenkomt tegelijkertijd advies over je leven. Een voorspellende droom is vrijwel nooit een kopie van de werkelijkheid. Ik spreek uit ervaring - zie ook mijn antwoord op de droom van H. vandaag.

Bij deze droom is dat heel duidelijk: het huis staat werkelijk te koop, maar de droom gaat over iets heel anders, nl over een huwelijk in Las Vegas. Ik kom Amerika regelmatig tegen als symbool van de bewuste wereld. Daar blijk je opeens met een vrouw in de echt verbonden. Bij jou gaat het om Vegas, de plaats van gokken en snelle huwelijken. Het zegt mij dat je je opeens bewust bent geworden van een plotselinge verbinding met een vrouw. De vrouw symboliseert vaak kwaliteiten als intuïtie, overgave, sensitiviteit. Zeker als je in het dagelijks leven geen relatie hebt, laat een huwelijk in je dromen vaak zien dat je je moet verbinden met de meer vrouwelijke kwaliteiten in jou. Door recente gebeurtenissen, die je in je bericht beschrijft, heb je je plotseling gerealiseerd dat je die intuïtieve, sensitieve kant werkelijk hebt.

Gezien je reactie op het huwelijk heb je op dit moment nog gemengde gevoelens ten aanzien van je sensitieve kant - die voorspellende dromen van je. Het getal twee geeft die dubbelheid ook aan - dit getal staat vaak voor de tegenstelling tussen mannelijk en vrouwelijk (bij een huwelijk krijg je maar één trouwboekje). Je bent in eerste instantie ook met je broertje en zijn vriendin op vakantie - je neemt je mannelijke en zijn vriendin mee op je reis. De vriendin hoort in de droom (en in je beleving) dus niet echt bij jou. Uiteindelijk kies je toch voor een vaste verbinding met het vrouwelijke. Een kapel is het symbool voor vrouwelijkheid, voor ontvankelijkheid bij uitstek.

Je rationele kant blijft het lastig vinden, die intuitieve kant van je. Daarom overweeg je het huwelijk niet te laten bekrachtigen. Dan blijft het een leuke hobby, die dromen van je, waar je verder niets mee hoeft. Maar er knaagt iets aan je en na lang twijfelen besluit je dat je er toch iets mee wilt. Vandaar je stap op dit forum. Je hebt je sensitiviteit waarschijnlijk van je moeder - zij was bij je in het kapelletje - en je droom verwijst duidelijk naar haar werk, dus naar dingen die zij goed kan.

Dat je vervolgens een huis zoekt voor jou en je vrouw, geeft aan dat je deze nieuwe kant graag een eigen plek wilt geven. In je huis, het symbool voor je lichaam. Je wilt die intuïtieve talenten van je dus integreren in je leven.

14 jaar geleden

Hoi Dromencoach,

Ik heb mijn gevoelige/spirituele kant zeker van mijn moeder geërfd.

Je gaf je in je reactie aan dat je het idee had dat ik wilde weten wat de droom voor mijn situatie zou kunnen betekenen; aan de ene kant zeg ik dat mijn vraagstelling niet zo bedoeld was, maar aan de andere kant is een droom persoonlijk en dus altijd voor mij als persoon.

Veel dingen die je zegt komen me zeker bekend voor. Tot op een jaar of 4 geleden heb ik eigenlijk altijd geleefd naar de stelregel "wat ik niet zie dat is er niet" totdat ik daar door bepaalde gebeurtenissen niet meer omheen kon en met mijn neus op de feiten werd gedrukt. Vervolgens ben ik in een soort maalstroom terechtgekomen voor wat betreft spiritualiteit. Pas enige tijd daarna (maand of 6 schat ik) begon ik zo nu en dan dromen te onthouden, tot in details waar ik al menig mens mee versteld heb laten staan, dromen die een maatje (ik durf wel te zeggen zielsverwant ook) ook nagenoeg exact zo heeft beleefd op 1 aspect na, het standpunt vanuit wie we de droom beleefd hadden.

de EHBO meldingen die ik aanhaalde noemde ik specifiek omdat daarbij in mijn droom steeds bepaalde aspecten voorkwamen die de situatie uniek maakten en die ook later plaatsvonden.
Liefde en relaties zijn een terugkerend thema in mijn dromen, situaties die zich om wat voor reden dan ook eigenlijk altijd in de (nabije) toekomst afspelen.

Ik wil je in ieder geval ontzettend bedanken voor de grondige uitleg en ik zal zeker terug blijven keren om te lezen/leren en te deken indien ik vraagtekens zet bij dromen :)

Groeten,

Ughandi

14 jaar geleden

Hoi Ughandi,

Graag gedaan. Als het thema liefde/relatie zich in de dromen herhaalt, is het iets waar je aandacht aan moet besteden. Je onderbewuste vindt waarschijnlijk dat je je in het nu met je spirituele kant zou moeten verbinden, meer dan je doet. Je zit volgens je droom nu nog in de Vegas-variant van het huwelijk: niet rechtsgeldig in het dagelijks leven in Nederland.

Kijk ook eens naar de betekenis van de EHBO-dromen voor jou persoonlijk. Zeker als je er van te voren over droomt, kan het geen kwaad je eens af te vragen waarom nou juist jij in die situatie terecht komt. Ik heb zelf ook geregeld dezelfde dromen als mensen in mijn omgeving en het is zeker verleidelijk om dan te denken dat die droom dus voor mezelf geen boodschap heeft. Maar toch is die boodschap er altijd. Het leven brengt je in bepaalde situaties omdat je er iets in te leren hebt. Dat geldt ook voor zo'n droomverwantschap met iemand anders, zoals je beschrijft. Voor mij was het enorm verhelderend om een dromenopleiding te doen. Misschien ook voor jou interessant.

14 jaar geleden

Hoi Dromencoach,

Mijn dromen zijn zeker iets wat me interesseert/intrigeert en ik probeer ook altijd wel voor mezelf te bedenken of ik er lering uit kan trekken. een complete droomopleiding is niet haalbaar :(
ik begin eind van de maand aan een fulltime opleiding die al mn tijd en energie gaat opslurpen denk ik (politieacademie). neemt niet weg dat ik me er wel in blijf interesseren en verdiepen.