Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Verliefd geworden in een droom ?

NaomiRG
6 jaar geleden

Hey!
Ik zit dus echt heel erg met het volgende. Een maand geleden droomde ik over een jongen uit mijn klas, waar ik totaal geen gevoellens of iets voor heb. Ik heb namelijk een super lieve vriend en hij ook een hele leuke vriendin. De droom zette mij niet echt aan het denken, want er gebeurde ook niet veel speciaals. Maandag ochtend werd ik wakker met een heel warm verliefd gevoel. Ik wist dat ik gedroomd dat dat ik had gezoend met iemand, maar wist niet wie. Toen ineens schoot het mij te binnen. Ik had weer gedroomd over hem en dit keer romantisch. Ik was in de war en ging naar school, toen ik hem zag werd ik zo verlegen en begon ik me aangetrokken tot hem te voelen. Ik heb hier letterlijk heel de week al last van en droom ook steeds over hem. Ik vind het dus echt niet leuk en voel me zo schuldig tegenover mijn vriend. Het is niet dat ik verliefd ben op mijn klasgenoot, want ik ben echt heel verliefd op mijn vriend. Maar ik voel me op de één of andere manier aangetrokken tot hem, kan iemand me uitleggen wat dit allemaal is?

6 jaar geleden

Verliefdheid wordt door de wetenschap vaak gezien als een middel dat door de natuur is ontwikkeld om twee mensen sneller bij elkaar te brengen en te laten hechten waarna ze zich kunnen voortplanten.

Chemische stoffen komen vrij in ons lichaam wanneer we verliefd worden. Dit worden ook wel de vier geluksstofjes genoemd: de twee sekshormonen testosteron; een mannelijk geslachtshormoon dat nodig is voor de aanmaak van sperma en daarnaast zorgt voor mannelijke lichamelijke kenmerken en seksuele opwinding.
En oestrogeen; de verzamelnaam van de vrouwelijke geslachtshormonen estriol, estradiol en estron. Estriol wordt aangemaakt tijdens de zwangerschap, estradiol zorgt dat het lichaam klaar is voor een eventuele bevruchting en estron zorgt voor de vrouwelijke lichamelijke kenmerken.
En de twee neurotransmitters dopamine; een stofje dat wordt aangemaakt in de hersenen en een gevoel van beloning geeft wanneer het vrijkomt.
En serotonine; een stofje dat wordt aangemaakt in de hersenen en het gedrag en de stemming reguleert. Daarnaast stuurt serotonine andere neurotransmitters zoals endorfine, noradrenaline en dopamine aan.

Verliefdheid bestaat voor een groot deel uit projectie. De ander heeft iets wat jij niet hebt en daartoe word je aangetrokken. Veel mensen laten het hierbij, maar deze aantrekkingskracht kan groeien (door de dopamine, geeft dit een beloningsgevoel). Polariteiten trekken elkaar aan, zolang er geen heelheid is in zichzelf. Hoe sterker de polariteiten, hoe heftiger, intenser en dramatischer het verliefdheidsgevoel.2 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Esme.

6 jaar geleden
Beheerder

In elke verhouding speelt Eros mee.
Of dat nu aantrekking of afkeer inhoudt.
Niemand kan alles belichamen.
Het is een illusie dat er maar een ware zou zijn.
Zou ook wel even zoeken worden met 3.5 miljard mannetjes.

Cupido/Eros speelt met zijn pijlen en lacht om de gevolgen.
Hij was dan ook een immorele godheid of bengel/schelm.1 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Sheherazade.