Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Water

cat2003
6 jaar geleden

Hoi iedereen, ik ben dus cat2003 (ik noem mijn echte naam liever niet) en ben 14 jaar.
Ik had en paar dagen geleden een droom waar ik meer uitleg over wil en ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Ik was op school met mijn klas. We liepen een apart lokaal in want er stond een grote waterput. Er stond een bordje bij waarop stond dat er speciaal liefdes water in de put zat. Ik vond het allemaal een beetje raar dus ik ging dicht naast M. (mijn crush) staan omdat ik me bij hem veilig voelde. Toen was er nog een jongen bij, L. (hij is het vriendje van mijn beste vriendin S.) L. pakte water uit de put en gooide dat over de hand van M. en over mijn hand. Toen zei L.: Nu zijn jullie geliefden voor het leven. M. keek mij aan en lachte heel lief naar mij en ik lachte terug.
Toen werd ik wakker.
Ik heb geen idee of deze droom iets betekend maar als dat wel zo is, kunnen jullie dat dan zeggen?

xxx

6 jaar geleden

Een droom over een school laat je levenslessen leren. De waterput kan een wens put zijn. Gooi een muntje erin en je wens komt misschien wel uit. De wensen zijn de doelen van de toekomst. Iedereen heeft wensen. Een wens kun je zo sturen als het doel haalbaar is. Wat wil je bijvoorbeeld bereiken als je ouder bent.

De veiligheid kun je opzoeken, maar soms moet je toch een andere kant op en risico’s durven nemen. Dat is ook de uitdaging om angsten te overwinnen. Een droom zit vol met symbolieken. Deze kun je beter niet te letterlijk nemen. Een wens is om met L. door te gaan. Maar als je dit droomt, kan dat in werkelijkheid een andere wending krijgen.