Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen over mijn ex vriend

S.
5 jaar geleden

Hallo iedereen,

Ik heb al 2 dagen achtee elkaar dat ik over mijn ex droom en als ik wakker word zit ik er ook echt mee. We hadden 4 jaar verkering waarin de eerste 1 1/2 wij uit elkaar zijn gegaan en naar 1 jaar weer bij elkaar zijn gekomen. Wij hebben eigenlijk nooit een goede relatie gehad en toch claimde en hoopte ik op een verandering toen kreeg ik mijn dochtertje en toen veranderde mijn denkwijze en was ik sterk genoeg om hem te kunnen laten gaan.

Mijn 1e droom was dat er verschillende mannen waren maar dat bij elke verschillende man het gevoel van mijn ex bij deze personen waren door de ene man voelde ik me geliefd en dan weer bij een andere niet maar voor mijn gevoel was ieder mijn ex.

2e droom was dat mijn dochter haar 1e verjaardag vierde en dat mijn ex ook familie van zijn kant en vrienden had uitgenodigd waarvan er 1 meisje was die als goede vriendin van de groep werd neergezet en we raakte aan de praat ik vertelde over hoe mijn relatie was met mijn ex en zei verdedigde hem en zei dat zei niet kon voorstellen dat hij zo in elkaar zou steken. Later blijkt dat het eigenlijk mijn ex zijn nieuwe vriendin was ik voelde me verraden en verdrietig k was zo kwaad omdat zei en hij logen en op mijn dochters verjaardag waren als geheim stel. Ik heb al het contact verboden rondom haar en mijn dochter en ik had zelfs haar in elkaar geslagen. Ook wat ik heel erg vond en mijn hart brak ook al was het een droom is dat de klappen die ik uitdeelde ook op mijn dochter was wat werd verteld door mijn ex maar op een of andere manier ook weer niet.

Aangezien wij maar een week of 2 uit elkaar zijn vind ik deze dromen ook wel heel vervelend en waarom krijg ik ze. Het is niet dat ik hem niet mis maar de relatie zelf was gewoon giftig.
Wie o wie kan mij vertellen wat dit betekend

Groetjes. S.

5 jaar geleden
Beheerder

Het lijkt mij een verwerking van het conflict met je ex.
In elke scheiding speelt wel de angst een kind te verliezen aan de ander.
Natuurlijk herken je bepaalde trekken in verschillende mannen omdat je iets projecteert.
De stukken die je niet herkent zullen in dromen een vorm aannemen die liefde of haatgevoelens oproepen.
Je vecht tegen zulke invloeden, zelfs als het je dochter betreft, die iets uitbeeldt van jezelf.
Er wordt vaak veel gestookt in en rond verbroken relaties, omdat men nu eenmaal graag de zondebok bij de ander deponeert, of er voordeel bij behaalt. Het ego is maar al te graag bereid zich vrij te pleiten. Terwijl er desondanks nog banden bestaan die worden ontkend.
De ambivalentie binnen de relatie bewijst toch dat het niet goed spoorde.
In hoeverre wederzijdse projecties daarin meespelen is de vraag.
Als de geschiedenis ambivalent is, kan niet worden verwacht dat de toekomst anders zou zijn als men zijn fouten niet inziet of erkent.
Mensen vervallen nu eenmaal in herhalingen als de ezel en zijn steen.