Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen over beste vriend, maar dan...

22 januari 2013

Hallo allemaal,
Allereerst ben ik nieuw op dit forum en ben ik dus ook 100% een leek in wat betreft dromen, en wat ze betekenen.
Nu droomde ik afgelopen nacht toch wel erg apart. Veel sterke emoties, en ook daarna de hele dag door de emoties gevoelt. Nu hoopte ik dat er hier mensen zijn die hier wel ervaring mee hebben, en mij misschien verder kunnen helpen.
Dus bij deze:

Ik verspring van de ene droom naar de andere droom, wat de vorige was, weet ik niet meer, maar het moment dat ik verspring naar deze droom lig ik op de bank een film te kijken, samen met mijn beste vriend.

In het echte leven heeft hij circa 3 weken terug laten weten dat hij meerdere gevoelens voor me had.
Ik zelf kon dat vaak wel merken, maar kon het me moeilijk realiseren. Vooral omdat ik op dat moment nog een vriend had, waar mijn relatie helemaal niet goed mee ging, en had dus wel andere dingen aan mijn hoofd.
Ik heb hem verteld dat ik hem als beste vriend zag, en nooit verder heb gedacht.. de gedachte is me wel eens voorbij geschoten: samen zijn. Maar zoals ik al zei, kon ik me dat niet realiseren.
Een week later heb ik een streep door mijn relatie met mijn toenmalige vriend gezet, en dit was alsof er een last van mijn schouders vloog.
Ik kreeg nu de kans om mijn emoties en gevoelens de vrije loop te laten. En merkte dat misschien wel meer heeft betekend dan een goede vriend.. al die tijd al.

Nu dan verder met de droom: ik lag dus samen met hem op de bank, film te kijken, de bank stond in de lengte tegenover de televisie, dus we moesten ook echt liggen, en dus ook vrij dicht op elkaar.
In mijn droom zag ik als een film, ik had dus geen controle over mijn lichaam of daden, wel over mijn gedachten.
Ik kroop dichter tegen hem aan, hij was lekker warm en voelde veilig, hij sloeg zijn arm om me heen, ik keek schuin omhoog naar hem, toen hij omlaag keek raakten onze lippen elkaar zacht, omdat we zo dicht op elkaar zaten.
Dit volgde bij mij op het gevoel dat ik hem wou zoenen, maar echt heel graag, en ik voelde dit gevoel heel sterk wederzijds.
En daarop volgde dan ook zoen, waarvan ik daarna even uit de wereld was.
Een gevoel van voldaanheid, compleet zijn.

Daarop volgde mijn volgende stukje droom, we liepen samen over het station, nog steeds vlinders in mijn buik. Hij bracht me naar de trein, want ik moest naar huis. Vreemd genoeg was het station best apart. Er ging ook een trein naar Londen, en daar wouden we samen heen gaan. Wij lachen om ons spontane idee, we gingen met de roltrap.. en toen raakte ik hem opeens kwijt. En langzaam aan vervaagde alles. Tot ik wakker werd. Ik schrok dus niet wakker.

Nou is het leuke aan het verhaal dus.. voordat ik deze droom had, had ik voor morgen al met hem afgesproken. We zouden samen film gaan kijken. En door de ruime 25 km afstand ben ik genoodzaakt met de trein te gaan.. ik ben dus onzeker over of deze droom misschien wat betekend..

Wie helpt mij verder?

Groetjes

benthe
22 januari 2013

Hoi,

Dromen vertellen je hoe je je voelt en wat je bezig houdt. Nou, je zegt het al, je bent in gedachten veel bezig met een mogelijk nieuwe liefde in je leven..en daar ben je dus in je droom ook mee bezig. Samen in de trein stappen is zoiets als samen op weg..
Veel geluk!

benthe

22 januari 2013

Dankjewel van je reactie, daar had ik nog helemaal niet aan gedacht, aan het samen op weg gaan..