Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ik droom over mijn ex

16 oktober 2012

He hallo,
Ik ben 17 jaar, dus nog erg jong. Maar toch zit ik met iets.
Ik had anderhalf jaar een relatie met mijn vriend, toen ging het helaas uit door wat redenen. Kort daarna kreeg ik een relatie met iemand anders, die relatie liep niet zo lekker, ik bleef mijn ex(nu weer mijn vriend) missen en ja.. ik was totaal mezelf niet. Die relatie werkte niet, ik zat erg in de put en ik wist niet meer wat ik moest doen. Ik walg ook van die situatie als ik nu terug kijk en ook van degene waarmee ik heb gehad in de tussentijd.
Nu heb ik al meer dan een halfjaar weer samen met mijn vriend en het gaat perfect. Met mijn ex heb ik geen contact meer, gelukkig maar. Ik zie hem nog vaak op school, maar we doen alsof we elkaar niet kennen.
Het probleem is dat ik ondanks het al bijna een jaar geleden is, ik nog steeds dromen heb over hem. In die dromen heb ik niet zo zeer een relatie met hem. Vaak lachen we samen of komt hij er gewoon in voor. Vandaag droomde ik over hem en daarna kwam mijn oude buurt er in voor waar ik op ben gegroeid en nare dingen heb meegemaakt. Laatst kwam ik langs die buurt met de trein en het was een vreemd gevoel. Ik ben er al 3 jaar niet meer geweest en wil toch nog eens terug.
Maar even dat ter zijde. Ik vind het raar dat ik nog steeds over hem droom. Soms droom ik 2 of 3 keer per week over hem, en soms een tijdje weer niet. Ik voel me soms schuldig tegenover mijn vriend. Ik weet niet wat deze dromen te betekenen hebben en wat ik er mee moet. Ik walg van de dingen die ik met mijn ex heb gedaan en dat ik uberhaupt iets met hem begonnen ben. Ik heb het mezelf nog niet vergeven dat ik mijn vriend daarvoor verlaten heb in princripe. Mijn ex heb ik nooit gemogen maar toch vond ik iets aan hem aantrekkelijk.
Nou ja, ik weet dus niet wat ik hier mee moet en wat het betekent. Misschien dat iemand mee kan denken en me gerust kan stellen.. of niet.