Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

gekust worden

Ken
13 mei 2012

Hey,

Ik heb vannacht echt een vreemde ervaring gehad:
Ik ben al een tijdje sterk verliefd op dit meisje,
en vannacht heb ik gedroomd dat ze me een kort kusje op de mond gaf en zei 'Anders gebeurt er toch niks', daarna kuste ik haar terug en dan is de droom gestopt. Wel heb ik het gevoel dat het een lucide droom was, want zo duidelijk en vers in het geheugen heb ik nog nooit een droom gehad, maar kan dit toch een betekenis hebben? Want kan het zijn dat ik van een onderbewuste droom overschakel naar lucide of zoiets? (Zij kust me onderbewust en dat ik dan verderga?) Zou ik al in de goede richting gaan met dit meisje en binnenkort mogelijks aan een relatie kunnen beginnen (dit is dan eigenlijk een vraag over haar gevoelens)...

Maw: Is het een droom van wishful thinking, of is het een droom met betekenis (voorspellende droom of nog wat anders) ?

Mvg

17 mei 2012

Hey Kevin,
Ik denk dat je gewoon hebt gedroomd over iets wat je (waarschijnlijk) heel graag wilt. Als ik urenlang nadenk over de jongen die ik leuk vind, droom ik ook dat soort dingen. Maar in mijn dromen doe ik ook vaak dingen die ik in het dagelijks leven ook zou hebben gedaan, maar ik besef dan nog niet dat het een droom is. Op dat moment wordt ik meestal wakker. Dus nee, ik denk niet dat je een lucide droom hebt gehad, maar dat je net zoals mij je in je droom reageerde zoals je in het echt ook had gedaan: haar terugkussen.

Persoonlijk geloof ik ook niet echt dat dromen een boodschap brengen over de toekomst ofzo, maar je iets vertellen over je emoties: ze reflecteren de dingen waar jij je dagelijks mee bezig houd in een verhaaltje. Dus of je er een boodschap in wilt zien, dat ligt aan jou, maar als ik jou was zou ik bepalen of ze jou ook leuk vind aan de hand van hoe ze tegen je doet in het dagelijks leven en niet in je dromen.

Lara
25 mei 2016

Ik had precies dezelfde droom maar dan met een jongen dan.

25 mei 2016

Wanneer je droomt dat je verliefd bent, heb je behoefte aan aanvulling in je leven. Zoals een eerdere droom, gisteren, van iemand die verliefd is, geldt ook hier dat er een kleine leegte heerst in je die je wilt invullen door een gevoel van verliefdheid in je droom. Een afleiding omdat je leven misschien wel een beetje gewoontjes is, wat een sleur kan worden. Een jongen kan ook de mannelijke kant in jou symboliseren. Je kust terug en dat is initiatief nemen, een mannelijke kenmerk.