Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

elke nacht over dezelfde persoon dromen

12 jaar geleden

Oke, ik zie hier al enkele verhalen vn personen die vaak over dezelfde persoon dromen.
maar wat als je echt ELKE NACHT van dezelfde persoon droomt?
het is om gek van te worden..
ik zal wat uitleg geven over de situatie die er tussen mij en hem was.

ik heb bijna een jaar geleden een jongen ontmoet, ik moest hem vn de drugs afhelpen enz.. wat me ook een tijdje glukt is
maar hy bgon steeds meer in me te zien, trwijl ik helemaal niet zeker was wat te doen..
ik was eiglik bang om wat mensen zouden denken omdat ik eerst normaal op meisjes viel snapje :) ik dacht dat ik lesbisch was, maar dat was dus blijkbaar NIet zo.
en ik dacht dat het niet kon dat ik op hem viel.
maar ik was zo aangtrokken.. en hij kwam steeds meer langs, we waren eiglijk altijd samen.. ik herinner me dat ik alleen op woensdag hem een halve dag zag , dan deden we beide andre dingen en dat ik hem dan al miste..
we waren altijd samen, op school, na school , op het werk..
maar veel mensen waren er tegen, omdat hij altijd bij mij zat en clean geraakte. hy was echt zo'n jongen vanuit een film..
wat hy allemaal deed voor me, en zei..
maar ik was gewoon zo dom om dat niet in te zien, omdat ik te bang was voor wat ik voelde en ik durfde niemand dichter laten, na een rot relatie vn een jaar waar ik zwaar naarbeneden gehaald was.
en dr zijn dan nog dingen gebeurd tussen ons..
maar opeens net op de moment dat ik klaar was mezelf aan hem te geven, en mezelf meer durfde openstellen aan hem.
liet hij me ineens vallen, en zei dat ik ook maar gwn een vriendin was voor hem..
ik wist niet wat er gebeurde , heel m'n wereld op z'n kop.. ik wasr kapot van, weken niet gegeten , geslapen, flauwgevallen in de gang op school ..
de situatie is zo ui de hand gelopen, ik probeerde hem te negeren, wat hem blijkbaar kwaad maakte , maar de enige reden dat ik dat deed was omdat ik het mezelf niet meer wou aantrekken, en nhem niet meer wou zien in de hoop dat ik hem zo vergat, maar eigenlijk.. was hij het enige wat ik zag..
het is zelfs zo uit de hand gelopen dat de politie zich heeft komen moeten moeien, ik heb hem moeten aanklagen, ik wou het niet, echt. maar de directeur stond erop..

en ja nu .. sinds de dag dat hy me laten vallen heeft droom ik elke nacht over hem, ik word er helemaal gek van.. hoe moet ik in godsnaam over hem geraken als ik hem overal zie, op school, op het werk , soms zelfs als ik uitga, en nu zelfs opd e enige plek waar ik normaal eens alleen ben en weg van hem , in m'n slaap..
hij kijkt me tegenwoordig wel al trug aan met zo'n.. ik wete niet, een speciale blik die me raakt, op het werk enz, en glimlacht.. maar we praten ng niet echt.. en die dromen.. elke morgend sta ik op met het gevoel dat alles goed is en hy en ik terug overeen komen , om dan weer tot die conclussie te komen dat het niet zo is..

zou het kunnen dat we zo een connectie hebben gemaakt , of toch langs mijn kant, dat mijn gedachtes enzo hem niet kunnen loslaten..
ik snap niet waarom ik nog steeds elke nacht over hem droom , wat betekent het? help :(.
en als ik elke nacht over hem droom, betekent dat dan ook dat ik in zijn dromen kom (ik bedoel niet hetzelfde maar gewoon dat hy ook vaak droomt over mij) ? of is dat totaal los van elkaar..
als iemand raad weet..

M.x

snaai
12 jaar geleden

Hey M,

Ik herken veel in je verhaal van zaken die ik zelf meemaakte. Je hebt heel wat te verwerken, en soms kan dat niet zomaar, na een tijdje, op je alleentje.
Daarvoor dienen dromen ook, ze helpen je dingen verder verwerken. Zaken die je overdag niet verwerkt, of soms voorbijloopt.
Als je hiervan uitgeput raakt -je zegt élke nacht van hem te dromen, een jaar lang- zou ik hulp vragen bij een psycholoog. Die helpt je alles op een rijtje te zetten en zorgt ervoor dat je er iets minder alleen voor staat. Die geeft je tips als je vast zit, en niet goed weet wat er aan de hand is met jezelf.
Wat betreft je vraag of dat betekent dat hij ook van je droomt, dat staat over het algemeen los van elkaar. Of hij van je droomt of niet, geloof niet in sprookjes, dat wil nog niet zeggen dat ineens alles in orde is. Als je terug wil overeen komen met elkaar, zal je het tijd moeten geven. Het moet iets zijn wat je allebei wil. Dat weet je pas als alles niet te rap gaat. De jongen (man) is nog geen jaar deftig van die drugs af?
Véél tijd nemen, allebei!!!
Superbelangrijk in de beste relaties, vriendschap of meer.
Ik hoop dat je hier wat aan had...
V, x

El
12 jaar geleden

Ik kan je niet veel helpen,
maar wat ik hier in herken is, dat je het moet los laten, proberen overwinnen.

Ik heb het ook een periode gehad, en het hield maar niet op.
Tot ik op een dag die persoon kon los laten en zo heb ik het meerdere gehad.

Succes!

12 jaar geleden

dankje wel :) ja dat is nou al maanden bezig.
en hij is nog helemaal niet vn de drugs af, in tegendeel, nadat hij met me gebroken had ineens, is hij serieus aan de hard-drugs begonnen.
ookal praten we niet, ben altijd wel eens bezorgd dat dat eens fout gaat gaan.

de dromen spelen zich meestal af op school of gwn ergens , hij zit er altijd bij in, echt om gek van te worden..
ik weet dat ik het moet verwerken, maar dnek ook dat ik het elke nacht opnieuw moet verwerken, omdat ik hem elke dag wel moet zien, school, werk, zelfs als ik uitga kom ik hem tegen. heb even wat met iemand anders gehad, maar.. uiteindlijk als ik weer in zijn buurt was , dan wou ik helemaal niet bij die persoon zijn, ben er ook niet kapot vn geweest dat dat gdn was.

ik denk ook dat één vn de redens dat ik er niet over kan geraken, zoals ik zei is dat ik hem steeds zal zien..
en dat hij me op het werk zo zit aan te kijken sinds enkele weken, en wel eens aankijkt. maar in the end, zegge we niet echt iets.. en ik weet niet wat zijn blikken betekenen..
en in m'n dromen zijn het niet perse echt van die romantisch liefdes momenten, nee eerder van die gewoone dingen, die echt kunnen gebeuren, dat we lachen om iets stoms, op school. of dat hij gwn tegen me praat over gewone dingen. misschien omdat ik dat het hardste mis? maar wat ik dan wel het meeste droom is dat hij me red , net op tijd van de dood, hij heef me ook een tijdje in het echte leven gered, misschien daarom?

ik weet het allemaal niet, maar ik word gwn echt gek soms, ik zie hem overdag, in het weekend op het werk, en ook snachts.. het is alsof ik geen moment rust mag/kan hebben en dat is gewoon.. ja hard..

alvast nog is bedankt trouwens!
M.x

12 jaar geleden

ik weet dat ik zou moeten loslaten, maar ergens wil ik het niet, omdat ik hem nog steeds wil helpen, of er voor hem zijn, na alles wat hij me gdn heeft. & ik krijg de kans niet om te leren loslaten, ik zie hem elke dag, zeker nu het weer school is.
school, werk, als ik uitga, EN snachts in m'n droom..

ik word er hopeloos van..

x.M

M
11 jaar geleden

Tja wat kan ik zeggen het is wel vervelend voor je dat je er wel moe van kan raken maar je zou bij je zelf nagaan wat je nou wel wilt ermee. Ik heb wel vaker gehoord dat wanneer je zelfs overdag aan iemand denkt dat diegene ook aan jouw denkt of heeft gedacht in dezelfde periode. In een droom weet ik het niet. ik hebook wel eens van mensen gedroomd en eentje was zo bizar dat ik het zelf navroeg maar die droomde dat niet ahha helaas. Wel kunnen mensen zeggen dat je er overheen moet komen maar ze moeten je ook vertellen hoe je dat moet doen eigenlijk. Liefdesverdriet kan namelijk ook op die manier snel verwerkt worden. Het klinkt hard maar het werkt wel althans bij mij. Iedere keer als je aan iemand denkt di je pijn gedaan heeft, moet je juist op dat moment iets anders gaan doen of aan iets anders gaan denken. Na twee weken ben je er wel overheen. Je leert je hersenendan hoe ze moeten reageren op die persoon of iets anders wat je dwars zit.

gr.

11 jaar geleden

meis wat is dit een vervelend verhaal :S
niet alle dromen hebben een betekenis. in je slaap verwerken de hersenen dingen van de dag.
dus als jij elke dag, waar je ook bent aan die jongen denkt dat verwerken je hersenen dit.
en dat kan lang duren. want ik heb ook periodes dat ik elke aaf droom van de jongen die me nu soms nogsteeds kwetst zonder dat hij t weet.

maar meis, heb vertrouwen in de mensheid en vooral in jezelf.
iemand in deze wereld kan jou gelukkig maken. je hebt hem/ haar alleen nog niet gevonden.
maar hou de moed erin. ik ken je misschien niet persoonlijk, maar ik weet zekker dat je leuk genoeg bent voor iemand op deze planeet.
gr. irene

Angsthaasje
11 jaar geleden

Ik droom al twee nachten over dezelfde persoon.
En geloof me dat zijn geemn leuke dromen.
Ik heb een jonge Gene op hyves ontmoet.
Eerst vond ik hem echt heel erg leuk maar na dat ik meerdere foto's van hem zeg waarop hij
op een lijder lijkt vind ik hem eigenlijk alleen maar eng.
Toch kan ik hem niet met rust laten want als ik niet met hem praat praat hij wel met mij.
De eerste droom was echt een nacht merrie.
Die wil ik nu alleen niet opschrijven om dat het dan een beetje veel word maar als je hem weten wilt kun je me mailen.
De tweede was een verveelende droom die ik net zoals de nacht merrie nu niet op kan schrijven.
Ik slaap echt heel slecht en kom doodmoe op school aan.
Het ergste van alles is nog wel dat ik hem in gedacheten echt overal zie.
Ik heb heel sterk het gevoel dat hij me in de gaten houd maar dat kán niet want hij woont in Almere en zit daar ook op school.
en ik woon in Weesp en zit in Hilversum op school.
Ik kan hem niet van hyves verweideren want ik heb het gevoel dat het beter is als ik hem niet teleurstel.
Dat ik Bter contackt kan blijven houden met hem.
Maar toch jaagt hij de stuipen op me lijf en ik weet echt niet meer wat te doen.
Kan iemand me helpen?

amanda-m
11 jaar geleden

Hallo,

Ik heb precies hetzelfde! En ik zou graag willen weten of het iets betekent..
Het zit zo: ik ben net terug van mijn vakantie. Ik had daar een superleuk vakantievriendje. Ik ben heel de tijd daar met hem geweest en heb echt een geweldige vakantie gehad. Ondanks het feit dat hij in nederland een vriendin heeft. Ik wist het, maar hij zei dat hij van z'n vriendin zijn gang mocht gaan tijdens de vakantie. Ik vond hem zo leuk dat ik probeerde er niet aan te denken en gewoon een leuke vakantie ervan maakte. Hij zei ook tegen me dat hij me niet alleen voor vakantie wilde, maar dat hij me na de vakantie ook wilde blijven zien, omdat hij toch wel wat voor me begon te voelen.
Toen ik terug ging naar nederland bleef hij daar nog een week. Eenmaal thuis kwam ik toevallig in contact met zijn vriendin. Toen kwam ik erachter dat hij helemaal niet z'n gang mocht gaan. Zijn vriendin was erg boos en confronteerde hem met het verhaal. Hij heeft alles ontkent aan haar.. Zij gelooft hem en alles is weer goed tussen hun. Hij is inmiddels ook weer terug in nederland maar heeft nog geen contact met me opgenomen. Ik weet nu dat het een vieze leugenaar is en hoef hem dan ook echt niet meer! Het vervelende is dus dat ik sinds ik weer terug in nederland ben ik echt ELKE nacht over hem heb gedroomd.
De eerste paar dagen heb ik veel om hem gehuild. Ik heb me er nu overheen gezet en heb inmiddels een veel lievere jongen gevonden, maar m'n vakantievriendje blijft in mijn dromen voorkomen, iedere nacht.
Weet iemand of dit iets betekent?! Ik wil het heel graag weten.

Alvast bedankt.

Groetjes Amanda

c.j
7 jaar geleden

hi, ik droom ook vaak over een meid en eerlijk gezegt hoe jy je uit en wat je heb moeten beleven en hoe je het beschrijf lijkt net mij oude relatie , ik ben de jongen en jy de meid maar alle levens ervaringen waar jy het over heb zijn precies het zelfde ik droom vaak over haar ik kan haar niet loslaten en we zien elkaar altijd in plekken , ik mis haar veel zal er spraken zijn van een 5 dimmencion via dromen we toch met elkaar een connectie hebben , in ieder geval rayflowercr ik mis je

H.R
7 jaar geleden

Hallo,

Ik zit met een beetje hetzelfde probleem en wordt er gek van. Ik hoop dat iemand me kan helpen. Bijna een jaar geleden heb ik een jongen ontmoet. In het begin besteedde ik niet zo veel tijd aan hem, weet ook nogsteeds niet waarom, want het is echt een leuke jongen om te zien. Hij kwam langzaam maar zeker onze vriendengroep in, en na een paar weken werden we steeds beter bevriend. Het was altijd gezellig en nooit ongemakkelijk ofzo. We gingen vaak naar feesten met ze alle en daar was hij altijd een beetje de womannizer. Veel meiden vonden hem leuk en hij was ook erg ervaren. Ik voelde me ook na een tijdje steeds meer aangetrokken tot hem. We gingen steeds meer dingen samen doen, niet alleen met onze vrienden maar ook gewoon met ze tweeën. Steeds meer mensen oa op school begonnen te denken dat we iets hadden, omdat we zo vaak samen waren en ook soms op feestjes als we wat hadden gedronken wel eens zoenden, maar ook gewoon in ons nuchtere leven was hij erg in to me en handtastelijk, wat ik natuurlijk niet erg vond want ik vond hem leuk. Er zat ook een minder leuke kant aan hem. Hij had geen leuke vrienden die een slechte invloed op hem hadden, hij gebruikte steeds vaker en meer drugs, terwijl hij wist dat ik het niet leuk vond als hij high of strak naar me toe kwam. Een keer op een feestje liep het een beetje uit de hand. We hadden veel te veel gedronken en uiteindelijk zijn we samen in bed beland, wat voor mij de eerste keer was. Vanaf toen hadden we on officieel een relatie. Hij zocht elke dag contact met me en zei dat hij me miste enzo, omdat ik een beetje afstand nam omdat ik niet zeker wist of hij bij me bleef voor de sex, of omdat hij me echt leuk vond. In een keer was het over. Zonder reden, maar het was klaar. Het was ongemakkelijk op school, geen contact meer via sms of iets. Alleen als hij dronken of strak of stoned was belde hij me in de nacht om te vragen of hij bij me kon slapen waar ik niet eens meer op in ging na een tijdje. Het was zo moeilijk voor me omdat we elkaar nog wel elke dag zagen en indirect ook nog samen waren in onze vrienden groep. Ik probeerde hem te vergeten wat dus moeilijk was. Nu, 3 maanden na mn ontmaagding door hem, ben ik nogsteeds niet over hem heen. Na ons diepte punt hebben we uiteindelijk wel goed contact gehouden en deden we in vlagen weer veel dingen samen of zoenden we met elkaar op feestjes. Wat voor mij ook verwarrend was. Ik ben dus nogsteeds niet over hem heen en ik droom dus elke nacht over hem, wat me natuurlijk ook niet helpt. De dromen gaan over van alles. Van sex tot gewone dingen. Ik kan hem maar niet vergeten en ik wordt er gek van. Ik heb hem ook wel eens verteld hoor dat ik over hem droom en hij zei ja ik droom ook wel eens over jou. Maar ik droom letterlijk elke nacht over hem. Heeft iemand tips?

X H

Aapje
6 jaar geleden

Hoi,

Tips kan ik niet geven. Maar waarschijnlijk droom je over deze dingen, doordat je overdag met je gedachten veel aan hem denkt. Nu je ook weer in contact met hem bent gekomen, moeten je hersenen dit verwerken. Dit doen zij in de nacht en niet overdag, omdat je hoofd overdag ook bezig is met het regelen van andere dingen. Je hersenen kunnen veel aan, maar soms is het te veel. Daarom gaan zij door tot in de nacht en denk je ook 's nachts nog aan hem. Als je hiervan af wilt komen, is het beste afstand nemen en zo min mogelijk aan hem proberen te denken. Ik snap dat dit lastig is, maar dit is de enige manier om van hem af te komen. Soms denk je ook onbewust aan hem, of wanneer je het niet wilt. Bijvoorbeeld wanneer je iets tegen komt wat jullie samen eens tegen kwamen, herinneringen. Dit zou het lastig maken, maar uiteindelijk kunnen je hersenen op dat gebied rust nemen en zullen je dromen verdwijnen!

L.T

wendy1994
6 jaar geleden

Geen idee of Dit topic nog upp to date is maar, ik heb ook vraag.
Ik ben 7 jaar geleden toen ik 14 was opgenomen geweest in een kliniek voor eetproblemen. Ik zit sinds een half jaar in een flinke terugval. Ik heb iedere nacht dromen en nachtmerries en mijn begeleider van de kliniek komt hier bijna altijd in voor. Hij is overal. Hij praat niet echt duidelijk tegen me ofzo. Ik had een enorm goede band met hem. Ben hem ook enorm dankbaar voor alles en mis hem ook. Niet qua liefde maar, hij was de enigste persoon/hulpverlener die me echt begreep en naar me luisterde. Iemand een theorie waarom dit juist nu gebeurd ?

6 jaar geleden
Beheerder

Het is duidelijk dat je op dit moment veel behoefte hebt aan die persoon omdat hij je steunde.

Deze discussie is gesloten.