Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Meerdere malen dromen over ex

Robin
8 juli 2010

Hé iedereen,

Vorig jaar augustus had ik voor het eerst een vriendin, wat ongeveer voor 1 maand aan bleef. Ik was toen 15. In die tijd hebben we heel veel met elkaar afgesproken en zo, en ook best veel ge-smst. Zij is namelijk een vriendin van mijn zusje en mijn zusje zei dat zij mij leuk vond. Ik had haar toen 's avonds toegevoegd op msn en daarna hadden we wat gepraat. Er kwam niet heel veel bijzonders uit. Op het moment dat ik van msn af wou, wilde zij mijn mobiele nummer zodat wij nog een beetje konden sms-en die dagen daarna, want wij gingen op vakantie voor een week als ik me niet vergis. De volgende dag had ik dus haar nummer, en had ik al erg veel met haar ge-smst. Mijn beltegoed raakte ook na korte tijd op. En ik gebruikte dus mijn vaders mobiel om nog met haar te sms-en. Het was dag 2 van vakantie en het enige wat ik eigenlijk kon denken was dat ik bij haar wou zijn. Maar helaas moest ik nog een aantal dagen wachten. Ik kon haar gewoon niet meer uit mijn hoofd houden. Ik vond haar gewoon super leuk, we besproken echt van alles tijdens het sms-en waardoor ik me eigenlijk erg afsloot tegenover mijn moeder, vader en zusje waarmee ik op vakantie was. Ik zat namelijk soms gewoon 's avonds, terwijl mijn vader en moeder buiten zaten, binnen in het huisje te sms-en met haar.

Na een aantal dagen was het dus zover, ik was thuis en had via de sms afgesproken om een keer te kunnen spreken. Mijn zusje had diezelfde dag ook met haar vriendje bij ons thuis afgesproken. De deurbel ging, mijn hart ging als een gek tekeer. Ik zag haar voor het eerst, en ik was gewoon echt hélemaal gek op haar. Daarna gingen we dus even op de bank zitten TV kijken samen met het vriendje van mijn zusje. Mijn zusje zei na enige tijd: 'Waarom gaan jullie niet iets anders doen?' Ze lachte daarbij, en wou gewoon dat ik met haar ging zoenen. Ik vond het allemaal wel best, dus we gingen ergens anders naar toe. We besloten naar de trampoline te gaan, we zaten daar op de rand en keken elkaar een beetje verliefd aan. Toen zei ik: 'Ik weet echt niet wat ik moest zeggen...' Wat ik wel raar van mezelf vind want ik heb echt de meest gekke dingen besproken tijdens het sms-en. Hierop zei zij: 'Ik ook niet...' Het was even een paar seconden stil. In die paar seconden keken wij elkaar aan, en uiteindelijk zoende we met elkaar. Dit was voor mij de eerste keer en ik was gewoon in de zevende hemel of zoiets.

Na dit hebben we meerdere keren met elkaar afgesproken en zelfs ook gewoon bij elkaar geslapen. Maar verder dan dit is het ook niet gekomen. Ze besloot naar een aantal dagen het met mij uit te maken, hier waren een aantal redenen voor die er niet heel erg toe doen. Ik was hier best kapot van want ik was echt gek op haar. (En stiekem nog steeds een heel klein beetje)

Tot de dag van vandaag droom ik redelijk vaak over haar, ik droom dan dat ik gewoon bij haar in de buurt ben en haar zie. Ik wil gewoon weten wat dit betekent, want ik vind haar stiekem nog steeds een beetje leuk.

Hopelijk kunnen jullie mij helpen om achter de betekenis van mijn droom te komen.

Met vriendelijke groeten,

Robin

9 juli 2010

Hoi,

De betekenis is heel simpel. Je bent nog niet over haar heen en blijft van haar dromen. Dat is heel normaal en hoort bij het verwerkingsproces van elke beëindigde liefde (maar bij elk rouwproces, waarbij je iets of iemand verliest).

Het is nodig dat je het verlies verwerkt en dat gaat meestal in fasen:

1 je ontkent het: het is niet waar dat het uit is. Ze komt nog bij me terug (dit is ook hetgeen je droomt: ze is niet weg. Ze is er nog)

2 Dan komt er misschien boosheid: ze mag het niet uitmaken. Hoe kan ze dat nou doen. Ik vind haar lief/leuk en ik wil haar graag terug. Je bent boos op haar.

3 Dan komt het besef dat dit niet meer zal gebeuren en zul je verdrietig worden. Je zult er veel om huilen.

4 Daarna kun je accepteren, dat je nooit haar vriendje zult zijn en zul je daar nog wel eens verdrietig bij stil staan, maar de ergste tranen zijn voorbij.

5 Je staat weer open voor nieuwe ervaringen en misschien een nieuwe geliefde.

Laat het gewoon gebeuren. Dit is wat we verdriet noemen. Geen mens zal het leven doorkomen zonder verdriet. Aan de andere kant van het verdriet zal de zon weer schijnen.

Hoe langer en hoe hechter je relatie was, des te heftiger zal dit proces plaatsvinden. Je kunt echter niet anders dan hier doorheen gaan.

groet,

wegmetditprofiel

Robin
9 juli 2010

Ik ben er eigenlijk al wel overheen, maar ik droom er telkens over. Maar vind haar nog steeds wel knap en zo, wat toch wel kan? :)

11 juli 2010

Hoi Robin,

Natuurlijk blijf je haar aantrekkelijk vinden. Dat zal waarschijnlijk altijd zo blijven, zeker in je herinnering. Je bent niet voor niks verliefd op haar geweest en nog steeds waarschijnlijk.

Toch wijst veelvuldig dromen over haar er wel op, dat je er nog niet echt overheen bent. Maar heel erg is dat verder ook niet hoor. Het kan ook gewoon betekenen dat je verlangt naar een nieuwe vriendschap of verliefdheid.

Een verdere uitleg van je droom is er wat mij betreft niet te vinden. Ik zou je droom niet anders kunnen interpreteren.

Wat voor uitleg geef je zelf trouwens aan je droom ?

groetjes,

Robin
11 juli 2010

Ik denk gewoon dat ik toe ben aan een vriendin die gewoon net zo was als zij. En dat ik niet weer dezelfde fouten moet maken, waardoor het ook uit ging.