Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Zielen en gedaantes - Zou dit kunnen kloppen?

8 maart 2010

Zielen kiezen voordat ze geboren worden hun leven. Dat is dan de gedaante (lichaam) dat ze willen worden. Je kiest ook je eigen ouders, zelfs de planeet waar je wilt gaan wonen. Want leven is ervaring en dus leren. En die genen in je DNA zeggen alleen maar hoe je eruit ziet en niet over hoe je denkt. Want je hebt mensen die beter kunnen leren dan andere mensen. Bijvoorbeeld als je ouders hebt die minder goed zijn in schoolse vakken dan jij, terwijl jij daar wel goed in bent. Dan kan dat te maken hebben met hoe je denkt en of je meer ervaring hebt. Er zijn ook mensen die niet tevreden zijn over hoe hun leven eruit ziet en plegen zelfmoord. Dat kan zeggen dat ze een nieuw leven willen beginnen. Want je kan als (ziel) ook kiezen of je wel een nieuw leven wilt beginnen. En dat kan de reden zijn, waarom sommige mensen denken dat reïncarnatie niet kan (niet bestaat). Terwijl er ook mensen zijn die er wel in geloven. Het is overigens niet de taak van de mensen om zo’n gedaantes een dier te noemen, en dan te zeggen dat het dier zijn instinkt volgt, want dat kan ook de manier van denken zijn. En het kan dat veel mensen dat nog niet weten. Bestaat slimheid dan wel of domheid? Of goed en kwaad? Nee, het is je eigen ervaring wie maakt wie je bent. Misschien zijn er ook mensen die kiezen om, met een schone lei te beginnen en daardoor hun vorige leven(s) vergeten. Want andere wezens kunnen ook voelen, maar dan op een andere manier die de mensen niet altijd begrijpen. Sommige wezens genieten niet van hun leven en dus maken ze er een eind aan. Misschien zijn wij mensen wel raar en niet de andere wezens. Wij vernietigen toch de balans van de planeet?! Dus daarmee gezegd vind ik dus dat wij slecht bezig zijn. Een zijn met jezelf is toch ook een zijn met de rest om je heen?!

Het zou best kunnen dat het universum is ontstaan door een vorig universum, dus een onsterfelijke kringloop. Het is ook zo dat wij dingen moeten eten om zelf verder te kunnen leven. Oftewel het einde van iets kan ook het begin zijn van iets anders.

Er zijn mensen die een Bijna Dood Ervaring hebben gehad (BDE) en kunnen dan vertellen wat er gebeurde toen ze zogenaamd dood gingen en daarna weer verder leven. Mensen die een BDE hebben gehad, zijn ook vaak veel filosofischer bezig. Dat is de reden waarom ik zo denk over dit onderwerp. Misschien is dat dier wat je zojuist zag wel een ziel geweest dat opnieuw is geboren in een andere gedaante wie zal het zeggen?!

Het is soms goed om eigenwijs te zijn en verder te denken dan anderen, want dan komt er ook verbetering op dat gene wat er al bestaat.

Je ziel is je ware ik.

Hier is nog een handige link: [www.assayya.com]



7 keer bewerkt. De laatste keer was 4 augustus 2010 door Kruimeltje.