Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Voorbereiding huwelijk

12 jaar geleden

Ik droom dat ik heel druk bezig was met de voorbereiding van mijn huwelijk tussen alle aanwezigen kwam mijn reeds overleden opa mij succes wensen en wees mij 2 jurken 1 in het kobalt blauw en 1 wit ik bedankte hem voor de blauwe en koos voor de witte. Ik vroeg hem waar mijn oma was en 1 avondlater droomde ik van een vrouw vermoedellijk mijn oma en ik hoorde het woord verzoening. in de zelfde droom zak ik een man die een lange reis maakte met een koffer briefcase in de hand en ik zei je hoeft niet zover te reizen zeg hoe laat je komt en ik zal je ergens op wachten. Wie kan mij dit uitleggen

12 jaar geleden

Het huwelijk dat zich in de droom voltrekt staat symbool voor eenzaamheid en angst voor intieme contacten. Het is ook het symbool voor het einde en een nieuw begin.

Grootouders treden in de droom vaak op als beschermers en raadgevers, ook als deze in het waakbestaan al lang zijn overleden.

Blauw is de kleur van de waarheid en de geestelijke ontspannenheid. Het staat ook voor geestelijke superioriteit. Wit is in onze westerse landen de kleur van zuiverheid en onschuld, maar in sommige landen is het de kleur van de rouw.

Koffers symboliseren de lasten die we tijdens onze levensreis met ons meedragen. Alle zorgen, problemen en herinneringen worden in de koffer meegedragen. Toch kan de inhoudt van de koffer op een dag van nut zijn.

De reis die we in de droom maken staat symbool voor onze levensreis.

Kijk maar wat je er mee kan.

Groeten H@ns.