Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom over mijn overleden vader

Marita
4 april 2012

Mijn lieve vriend is overleden op 26 november 2011, op 54-jarige leeftijd. Hij werd 4 jaar geleden ziek: de ziekte van Kahler, een vorm van bloedkanker. Hij heeft in die jaren nog veel goede momenten gehad en dacht begin vorig jaar zelfs dat hij genezen was, omdat hij zich zo goed voelde. Eind oktober ging het dan terug de slechte kant op en op een paar weken tijd was het afgelopen. We hebben ook niet de kans gehad om rustig afscheid te nemen, hij was zo moe en moest veel slapen. Dat maakt het nog eens extra moeilijk. Gelukkig heb ik ook een paar dromen gehad waarin we elkaar ontmoetten en elkaar stevig knuffelden. Ook droomde ik dat ik bij hem op bezoek was en we een heel leuk en ontspannend gesprek hadden, waarin we veel gelachen hebben. Hij zei daarin dat ik daarboven bij hem maar een goeie moest komen drinken, als het mij niet goed ging. Die dromen waren zo helder en duidelijk van begin tot eind, het leek alsof we elkaar echt ontmoetten en dit gaf me ook een enorm goed gevoel. Ik heb ook al gelezen dat deze zielen contact met ons zoeken in onze dromen, en ik begin er hoe langer hoe meer in te geloven als ik deze verhalen allemaal lees.

26 juni 2012

Ik heb ook gedroomt over mijn lieve vader, mijn vader is nu 8 maande overleden.
& ik zag in mijn droom dat mn pa heel gelukkig was. Hij zei tegen mij, iloveyouuu !!
En lachte & zwaaide een keer. & toen was het weg. jammer genoeg!
vond het heel fijn. Mijn vraag is, Betekend dit iets?

Mvg, Anna

7 juli 2012

Hallo allemaal,

Dit klnkt allemaal heel ergbekend,
Mijn vader is in december 2003 overleden aan bloedkanker - nu bijna 10 jaar later hebben ze wel een remedie daartegen.
Kort nadat we mijn vader hadden begraven droomde ik van hem en zei direct; dit kan helemaal niet je bent dood, we hebben je ook al begraven!
Hierop zei hij niets.
1-2 dagen later droomde ik dat hij me vertelde dat er papieren in een laatje lagen in een kastje waar ik nooit in kwam.
Toen ik toch op de bewuste plek in dat laatje ging kijken zag ik daar inderdaad papieren liggen, deze papieren betekenden niet veel en waren ook verder niet echt van toepassing maar het gekke was dat ze er wel lagen!
Door omstandigheden heb ik pas een maand later zijn woning mogen uitruimen en spullen mee mogen nemen, toen kwamen ook mijn emoties pas echt los.

Sindsdien droom ik vrij vaak over hem alsof hij er nog gewoon is en denk er dan niet echt bij na dat dat helemaal niet kan.
Ook heb ik een tijdje gehad dat ik droomde dat ik hij 'vermist' was, nu ergens anders woonde en dat ik geen idee had waar hem te moeten zoeken.
Nu als ik over hem droom rijden we bijvoorbeeld gewoon een stukje met de auto maar dringt ook niet to me door dat dat helemaal niet kan.

Ik kan alleen zegen dat mijn vader en ik meer waren dan vader en zoon, we hadden echt een band.
Zoals je het wel eens hoort dat moeder en dochter elkaars beste viendinnen zijn zo waren wij elkaars beste vrienden.

11 juli 2012

3 maanden geleden is mijn lieve vader overleden na een kort ziekbed.
Nu heb ik een paar weken geleden gedroomd over hem. Mijn moeder en ik zitten in de woonkamer en plotseling zegt mijn moeder: "ik zie hem". Ik zeg: "waar?". Daar! En ik zie hem ook. Hij staat buiten in de zon bij de boom bij zijn lievelingsorchideeen. Zoals hij altijd is, in zijn kleren die hij altijd aan heeft.
De gele gordijnen heeft mijn moeder half dicht, zoals altijd als het zonnig is. Dan zie ik zijn silouet.
Plotseling zit hij naast mijn moeder en reikt zijn hand uit naar mijn moeder wat hij altijd doet om een handje vast te houden. Ik zeg tegen mijn moeder: "zeg dat hij naar het licht moet". Mijn moeder zegt niks maar mijn vader zegt dan:
" ik heb een probleem, ik kan niet verder, het is te koud en te fel".
Wat zou deze droom betekenen? En is het wel een droom? Wil mijn vader iets duidelijk maken? Het voelde zo echt!

Renee Lamboo
13 september 2013

Hi Jose,
Voor een artikel in Viva kom ik graag met je in contact n.a.v. je bericht.
Wil je me mailen? info [at] reneelamboo.nl

Aissa
27 april 2016

Hoi broeders en zusters wie kan mij vertellen wat dit betekent.Mij vader overleed op 19 4 2011 daar voor heb ik m in november december gezien toen ik op vakantie daar ging speciaal voor hem .maar ik droom steeds over hem afgelopen week droomde ik dat ik hem zag slapen in mij bed en hij keek me aan en zij zoon doe de deur dicht als je weg gaat ik wil slapen sobhan na allah al eerder droomde n ik meerdere dromen over hem mij zussen vertellen me dat ze geen dromen over m hebben ik ben de enigste die nog droom over hem

28 april 2016
Beheerder

Het komt vaak voor dat men over een overledene droomt.
Het is een verwerkingsproces waar toch een kiertje openstaat naar de geestelijke wereld.
Hij wil echter nog steeds rusten, dus onbewust blijven, of met rust gelaten worden.
Merkwaardig genoeg ligt hij in jouw bed, wat inhoudt dat er toch een speciale band bestaat.
Het bed is een symbool, vergelijkbaar met het broednest, of het thuisgevoel.
Maar op bed liggen kan ook op depressiviteit wijzen want de overledenen zijn natuurlijk niet ziek meer, tenzij ze ergens aan hechten. Die hechtenis is hier duidelijk.
Het ligt ook aan jouw kant door aan hem te denken, trek je hem naar je toe.
Het is natuurlijk een beeldvorming, we weten niet hoe hij daar werkelijk is en of hij het wel is en niet onze voorstelling.

Het zou aanzienlijk mooier zijn als hij zich gezond en zorgzaam t.a.v. jou toonde.
Mogelijk rouwt hij daar nog? Hoewel de emoties en gevoelens daar heel anders zijn en niet met de onze vergelijkbaar. Ze kennen die intensiteit niet meer en moeten zich met moeite herinneren wat zoiets was.
Maar pijn van anderen en geliefden kunnen ze wel aanvoelen.

Nu lijkt hij zelf zorg te willen in plaats van op te staan.
Verder wil hij de deur naar de anderen af-sluiten, waarmee hij dus minder op heeft, of die hem niet verzorgen.
In hoeverre dat met de vroegere vader(-figuur) stemt?

28 april 2016

Het verlies van je vader heb je nog niet verwerkt. Daarom duikt hij op in je dromen.
Je zag hem in je bed en dat is in de slaapkamer. De slaapkamer is een heel intiem plekje in het huis. Je vader staat dicht bij je, in gedachten, en dat is een intieme (vaderlijke) relatie. Toch zou je het lege plekje zien te verwerken. Praat erover met je familie. Je kunt je ook afvragen waarom je nog niet kan loslaten. Hoe was bijvoorbeeld de relatie tussen jullie, toen hij nog leefde?

rika
3 juli 2016

hallo!

mijn vader is nu bijna 6 jaar geleden overleden en hij geeft vaak dromen die ik meteen begrijp. Maar nu had ik een droom waarin ik zwanger was en het ging heel raar me opa en oma en moeder waren er ook in. ik had mijn opa en oma vertelt over mijn zwangerschap maar mijn vader wist het nog niet want hij was even weg. Zonder dat ik wist dat hij thuis was, kwam hij ineens binnen en zei leugenaar! Hoe kun je nu zeggen dat je zwanger bent en hij trapte heel hard in mijn onderbuik. Hij dacht dus echt dat ik loog! Maar dat was niet zo! gek genoeg ben ik mijn kindje niet kwijt geraakt. Heeft iemand een idee wat dat kan betekenen? Want ik zit er heel erg mee in mijn hoofd.

3 juli 2016
Beheerder

Zwanger zijn is vaak iets van, met ideeën rondlopen.
Je broedt op iets.
Maar je vader is er op tegen en schopt je onder de gordel in de buik.
Waarom is hij (of wat hij uitbeeldt) zo boos?
Een vader is ook een vaderbeeld of moreel gezag.
Ik ken hem natuurlijk niet en weet niet hoe hij was.
Maar kan mij nauwelijks voorstellen dat hij zo bruut zou zijn als hij in andere dromen zo behulpzaam is.
Hij gelooft je dus niet of is jaloers. Zoiets als "ik duld geen andere goden naast mij".
Dat is narcisme en machtsaanspraken.
Het is laag en laf iemand in de buik te schoppen, zeker een zwangere vrouw, ook al is het maar een droom.
Hij kan staan voor de innerlijke criticus of de negatieve animus. (dan is het nooit goed genoeg).
Soms duidt het de zwangerschap aan van het Zelf. Dat is meestal een bastaardkind dat een onbekende vader of oorsprong heeft. (Maria motief)
Net als de bijbelse Herodes treedt dan het mannelijke element vijandig op tegen het kind dat nog onaanzienlijk is maar toch het licht zal vormen. Deze mythen die tot het kindarchetypen behoren zijn dus universeel. De vijandschap van de vader naar het kind is ook universeel als archetype.
Het kind is immers een concurrent.

Maar het kan dus ook een praktische zaak zijn die in ontwikkeling is.

Verder kun je rondlopen met een volle buik, zoals zorgen verdriet of problemen.
Zwangerschap is niet altijd een blijde gebeurtenis.

rika
3 juli 2016

als het zo is dat ik een kindje verwacht wat heel erg mogelijk is als ik kijk naar de symptonen die mijn lichaam aangeeft dan zou het dus kunnen. ik heb daarin wel iets vreemds mee gemaakt. op de dag dat dus de innesteling plaats zou vinden heb ik een bloeding gehad die zelfs voor mij onverklaarbaar was. 5 dagen te vroeg! dus dat is mogelijk. Maar dan is het geen bastaard kindje. Wel hey kindje van een marrokaanse jongen waar ik oveeigens al 5 jaar mee samen ben. Toen ik die bloeding kreeg had ik in mijn hoofd van het is over er is geen kindje, de innesteling is niet goed verlopen. Dat waren mijn eerste gedachten en dat heb ik laten rusten. en gek genoeg dus droomde ik dat mijn vader mij in mijn buik schopte en het kindje het toch overleefde. het was opvallend dat mijn vader niet was zoals hij normaal was in het leven. Hij liep meer met zijn hoofd naar beneden droevig of afwezog kijkend. En ik ben vergeten er bij te zeggen, dat hij zijn excuses wel aan deed bieden aan het einde.

Katinka
30 september 2016

Rare droom gehad over mijn overleden Vader,
Mijn Vader is 16 jaar geleden plotseling overleden..
Ik droomde dat hij heel geweldadig was tegenover mijn moeder( mijn moeder is een jaar geleden Overleden)
Mijn Vader was niet geweldadig in het leven..!

Weet iemand wat de betekenis zou kunnen zijn?

Mvg
Katinka

30 september 2016

Het kan zijn dat de dood van je moeder abrupt was en daarom gewelddadig voor jouw gevoel. De dood komt eigenlijk altijd onverwachts zelfs na een lang ziekbed. De dood is een gemis en kan als gewelddadig voelen. Twee zielen vinden elkaar in de andere wereld. Misschien is het daarom dat je onbewust je vader erbij betrekt. Katinka, het is een verwerkingsdroom. Het is niet niks om nu als weesje door het leven te gaan. Het oude vertrouwde nest is weg. Maar loslaten maakt sterker.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 30 september 2016 door Esme.





Deze discussie is gesloten.