Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

kloof oversteken.

15 jaar geleden

Hallo,

Ik had een droom die in eerste instantie vreemd en verward lijkt te zijn;
Ik sta aan de rand van een diepe kloof, de bodem is niet zichtbaar, ik kijk naar de overzijde van de kloof, daar is een droog, stoffig landschap, met de ruïne van een klein dorpje, lijkt op zuid Italië of Spanje, tussen de ruines van het dorpje zie ik mensen in het zwart gekleed, bezig om andere mensen ( ook in het zwart), te executeren met geweren, ik heb het gevoel dat dit de nasleep van een of andere oorlog is.
Ik kijk er naar vanaf de andere kant van de kloof, en vraag me af, waarom is dit toch nodig!
Dan zeg ik tegen mezelf; het is niet anders, het zij zo, kan er toch niets aan veranderen
Aan de overkant van de kloof verschijnt er een oud, kromgebogen vrouwtje met een wandelstok, helemaal in het zwart gekleed, zoals iemand uit een Italiaans of Spaans berg dorpje.
Er is nu een lange, gammele touwbrug over de kloof zichtbaar, ik begin het oude vrouwtje te wenken, ze begint aan de oversteek en ik blijf haar aanmoedigen om door te gaan, ook al kost het haar veel moeite om de oversteek te maken.
Uiteindelijk heeft ze het toch gehaald, en als ze over is, neem ik haar in mijn armen en zeg, “nu kan je eindelijk uit rusten”.
Ik voel een overweldigende liefde voor haar, en leid haar naar binnen, we dalen een trap af, naar een soort slaap zaal, en ik help haar in bed.
Hier eindigt de droom.

Het verwarrende in deze droom is dat ik, tijdens deze droom weet dat dit oude vrouwtje te gelijkertijd een jonge vrouw is ( collegaatje) waar ik heel veel van houd. ( niet verliefd, maar gewoon als mens ) .
Ik zou graag willen weten wat dit alles betekend, het was een heldere droom, zie het nu nog voor me.

Dick.

15 jaar geleden

Hoi Dick.

Bergen wijzen op problemen. Ze staan symbool voor hindernissen die overwonnen moeten worden.

Het geweer is, evenals als andere schietwapens, een teken van sterk agressieve neigingen. Freud zag het geweer als een seksueel symbool.

Soms zijn vrouwen de afspiegeling van de eigen moeder. Voor een juiste uitleg is het o.a. belangrijk te onthouden welke kleding de vrouw draagt, welke kleur haar zij heeft en wat zij ons te zeggen heeft.

We zouden in dat geval met de hulp van anderen ons pad terug moeten vinden.

De brug heeft meestal een positieve betekenis omdat hij het overbruggen van moeilijkheden en situaties betekend. Het is van belang te onthouden wie of wat zich aan de andere zijde van de brug bevindt en hoe de tocht over de brug verloopt.

Wacht aan de andere kant van de brug een geliefde op ons, maar zijn we bang de brug over te steken dan zijn we in het waakbestaan mogelijk bang om ons aan de ander te geven.

Gaan we daarentegen de trap af dan komen we in het onbewuste terecht. Ons bewustzijn wordt daardoor wel lager maar op die manier kunnen er weer wel verborgen zaken uit ons verleden naar boven komen.

De slaapkamer is de plek waar we vrijen en waar ons eigen ik in de huid van een ander kan kruipen. De slaapkamer is de plek van liefde maar ook van liefdesverdriet.

Kijk maar wat je er me kan.

Groeten H@ns.