Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Geest zonder gezicht

Diana
13 jaar geleden

Hallo,

Ik heb vaak last van lucide dromen....
Ik droom heel vaak over een "vrouwelijke " geest die heel snel op mij afkomt,
maar ze heeft geen gezicht, deze is helemaal zwart!!!
Ik knijp dan heel stijf mijn ogen dicht maar voel dat ze vlak voor mijn neus zit.....
Ik word hier zo angstig van, helemaal omdat ik niet weet wat het betekent.
Heeft iemand misschien een idee?????

Ann
13 jaar geleden

Hee,
misschien is het iemand uit het verleden die jou iets duidelijk wil maken,
iets dat je niet goed doet. & wil zij dat je het goede pad op gaat of duidelijke afspraken wil moet maken met mensen om je heen & duidelijke prioriteiten stelt.

ik weet dit niet zeker maar zo iets vermoed ik .

Mvg,
Ann

Thomas
13 jaar geleden

Wow! spooky!

ik denk eigelijk hetzelfde als Ann
dat je iets moet goed maken wat je ooit fout het gedaan
en dat ze geen gezicht heb kan zijn dat zij(de geest) het slachtoffer is van jou daad of omdat je haar niet kendt ofzo. probeer na te gaan wat je sinds dat je die droom hebt fout hebt gedaan en probeer het recht te zetten. en dan maar hopen dat je die droom niet meer krijgt

Thomas

Sterre
13 jaar geleden

hee,
Ik denk eigenlijk wel hetzelfde als Ann en Thomas...je moet het goede pad af proberen te gaan,en hopelijk krijg je die droom niet meer,ik droom nogal vaak over ontvoerd worden dus.

Mvg Sterre

13 jaar geleden

Hallo Diana,

Geesten in dromen verwijzen meestal naar een deel van jezelf dat er niet mag zijn. Naar oude gedragspatronen, die komen spoken in je dromen. In dit geval is het een vrouwelijke geest. Je vrouwelijke eigenschappen - sensitiviteit, intuïtie, overgave etc - mogen er volgens de droom overdag niet zijn van je. Maar omdat het een deel van jou is dat echt gehoord wil worden, verschijnt die kant als geest in je droom.

Madsie
13 jaar geleden

Wanneer je droomt over iemand zonder gezicht, duidt erop dat je nog steeds op zoek bent naar jezelf en je eigen identiteit. Mischien ben je onzeker hoe mensen en hun gevoelens beoordeelt.Deze droom kan een verlangen symboliseren om deze mensen op een dieper niveua te leren begrijpen.

Las ik :P

meis
11 jaar geleden

Ik heb vroeger ook heel vaak 'gedroomt' over een vrouw, geheel in het zwart (leek wel een non, met zo'n kap op) zonder gezicht.
Ik vermoed dat 'zij' mij niet alleen in dromen bezocht, maar echt naast mijn bed stond. Ik kan me sommige dingen heel goed herinneren en anderen minder.
'Zij' liet me niet met rust. Alsof ze me vasthield en ik kon niet ontsnappen. Het beangstigde me. Toen ik wat ouder werd is het overgegaan. Op 11 jarige leeftijd
werd ik 's nachts wakker, ik vermoed dat ik een uittreding had. Naast mij stond een groot fel licht. Ik vond het maar niks en wilde naar de deur van mijn kamer toe.
Daar zweefde ik als het ware heen. Ik deed de deur open en daar stond weer zo'n persoon zonder gezicht en geheel in het zwart. Ik voelde zijn/haar kleding tegen mijn huid komen.
Het was alsof we elkaar aankeken. Een paar seconden later lag ik terug in bed en schrok ik wakker.

Ik heb meer mensen over een dergelijk zwart gedaante zonder gezicht horen praten. Er wordt gezegd dat het overledenen zijn die niet naar het licht kunnen.
Ik zelf heb geen idee!

1872chris
9 jaar geleden

Ben nu 52 jaar, mijn verhaal begon in 1995 toen ik op bed lag dat ik wakker werd gemaakt door mijn vrouw dat dacht ik op dat moment,ze had een spijker broek en een houthakkers bloes aan,en ze had rood haar alleen haar gezicht zag ik niet,dus ben uit bed gegaan ben toen ook naar beneden gegaan, om te zeggen dat mijn vrouw mijn wel erg vroeg heb wakker gemaakt,waar op ze zei, ik heb jouw niet wakker gemaakt,maar om de verhaal wat korter te maken heb veel meeggemaakt met haar ze was altyd bij mijn,tot dat ik ging verhuizen dat was in 2000 heb daar nog een keer last van gehad, totdat ze mijn huis gigen verbouwen,ze gingen heel mijn dak er afhalen en binnen in mijn huis werd dan gerenoveerd,dus het was druk bij mijn thuis, tot op een ochtend om zeven in de ochtend, dat ik uit het raam keek, en ik zei tegen haar dat het onvoorstebaar dat gewoon kon met al die kranen en mannen die werkt in onze straat, want we leefde gewoon in een bouwput, en zo stond ze met mijn zo n half uur bij mij, en op eens was ze weer verdwenen, het gebeurde in 2011,dus ze is altyd bij me vanaf 1995. De vrouw zonder gezicht lang rood haar spijkerbroek met een houthakker blouse,een stevig grote vrouw,ja dit is mijn verhaal wat toch nog steeds gebeur, maar ik ben ermee vertrouwd geraakt.

Met vriendelijke groet Chris