Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dingen eerder beleefd, of toch niet?

14 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ik heb vrij regelmatig het idee dat ik bepaalde situaties al eerder heb beleefd. Bijvoorbeeld dat ik een afspraak maak met een vriendin, maar van tevoren al weet dat ze het een dag van tevoren af zal gaan zeggen omdat ze een tentamen heeft die ze was vergeten. Of dat ik de trap afloop en dat ik weet dat ik rechtdoor naar de telefoon moet lopen omdat ik zo gebeld word. En zo zijn er nog tig voorbeelden te noemen.

Hoe komt het dat ik dit zo vaak heb? Heb ik dit dan gedroomd, is het eerder gebeurd? Of... ik weet het niet?

14 jaar geleden

Hoi Maan,

Ik kan me heel goed voorstellen dat je ze hebt gedroomd. Zelf heb ik 's nachts dromen, die ik vervolgens overdag 'herken'. De situatie overdag is volkomen anders dan die in mijn droom, maar toch weet ik dat het om dezelfde dingen gaat.
Zo droomde ik eens dat er een ambulancebroeder voor niets was gekomen en dat ik een factuur kreeg die ik niet zelf moest betalen, maar die doorgestuurd moest worden naar de Vereniging van Eigenaren van mijn woning. Ik had op dat moment een lekkage in huis. De loodgieter die de dag erna kwam, kon niets vinden in mijn huis en wees erop dat het probleem bij de riolering zat, waarvoor ik inderdaad bij de VVE moest zijn. Ga je dromen eens opschrijven en kijk dan naar parallellen met de dag die volgt. Als je zulke dromen hebt, zijn ze een geweldige hulp. Zeker als je je gave wilt ontwikkelen, zoals je in je andere bericht schrijft. In dromen zit namelijk altijd een advies en door dat uit je dromen te halen, kan je situaties overdag bijsturen. Zo is het mogelijk om oude patronen te doorbreken. Succes!

Thyra
13 jaar geleden

Nou dat heb ik ook