Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

hij raakte mij aan

15 jaar geleden

hallo
ik heb woensdags altijd vrij en dan wil ik na het wegbrengen van mijn kids nog wel eens terug naar bed gaan.
vandaag heb ik dat ook gedaan al hoewel ik dan altijd heel licht slaap droom ik wel en ben ik ook wakker.als je snapt wat ik bedoel
ik was in slaap gevallen maar ook weer wakkerik droom dan maar realiceer me dan ook tegelijker tijd dat ik in bed lig.ik voelde een hand naar mijn keel gaan en raakte mijn keel aan ik deindse iets terug(iets dat was een reactie want de keel denk je gauw die gaat knijpen)en voelde hem nog een keer komen.ik heb 3 keer gezecht ga weg in mijn gedachte en heb verder niets gevoeld naar mate ik dieper in slaap viel begon ik te dromen.ik was op vakantie en in mijn kamer zag ik steeds in mijn oog hoeken geesten bewegen dat vond ik eng en irritant want als ik keek waren ze weg.ik heb het mijn schoonmoeder verteld (in mijn droom ze was mee op vakantie)en die geloofde me niet.vanaf dat moment vond ik het niet meer leuk dat ik ze steeds zag in mijn ooghoeken.


kan iemand mij vertellen wat die droom betekend en die hand en dan naar de keel (rare plek) want die voelde ik echt en die was ook echt geen droom

15 jaar geleden
Beheerder

was de aanraak scene in het echt of in je droom?

verdeer vind ik dat je goed gehandeld heb en ze zijn ook lastig, maar als het niet de bedoeling was om je keel dicht te knijpen maar iets vriendelijks, kan het een begleider zijn die gewoon even en behandeling kwam doen. En natuurlijk zullen er mensen komen met een andere betekenis, maar iets kan ook meerdere betekenissen hebben.

verder over je droom van die vakantie kan ik weinig zeggen, misschien hebben anderen er wel een betekenis voor.

15 jaar geleden

Hallo Mono,

Als je droomt over geesten, gaat dit vaak over oude patronen of emoties die je in je onderbewuste hebt weggestopt en die gezien willen worden. In je droom hebben die geesten te maken met de moeder-figuur. Een schoonmoeder is meestal symbool voor eigenschappen van je eigen moeder, maar dan vooral voor de eigenschappen die je minder prettig vindt of niet goed kent. Het zijn eigenschappen die jezelf ook hebt, gedragspatronen die je van je moeder hebt geleerd.

Zo te lezen wijzen de geesten, de stemmen uit je onderbewuste, op een manier van communiceren waar een probleem mee is. Aan het begin van de droom wordt je keel aangeraakt: de plek van je keelchakra, het centrum van communicatie. Verderop in de droom blijkt dat het je niet lukt om jouw ervaringen naar je (schoon)moeder te communiceren. Je probeert jouw zienswijze over te brengen aan je schoonmoeder, maar zij ziet dingen niet zoals jij. En daar kan je in de droom niet zo goed mee omgaan. Dan ga je je ergeren en word je bang in de droom. Ik denk dus dat je droom vertelt dat er een probleem is de manier waarop je communiceert, als je dingen anders ervaart dan je omgeving.

Wat je beschrijft over de eerste fase van het in slaap vallen, lijkt overigens een beetje op lucide dromen: een droom waarin je bewust bent van het feit dat je droomt. In zo'n lichte slaapfase kunnen je droomervaringen vaak heel echt lijken.

stealmster
15 jaar geleden

whaha, feneaux hebt nog gelijk ook. er word gewoon over heen gewalst.